Θεοπέμπτου: Σε έλλειψη πόρων και στοχοποίηση που δέχθηκαν οι Οικολόγοι τα αποτελέσματα

Στην έλλειψη πόρων για την προβολή των θέσεων του Κινήματος στις συνθήκες της πανδημίας, τη στοχοποίησή του και την πολεμική που δέχθηκε από κάποια κόμματα, απέδωσε το γεγονός ότι το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών δεν εξασφάλισε τα ποσοστά που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις, ο Πρόεδρός του, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, που ανέφερε ότι τα συλλογικά όργανα του Κινήματος θα αποφασίσουν εάν θα διεκδικήσει την προεδρία της Βουλής.

Παραδέχθηκε ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις, αναμενόταν το Κίνημα να εξασφαλίσει ψηλότερα ποσοστά, προσθέτοντας ότι το Κίνημα είναι ένα μικρό κόμμα που δέχθηκε «ανελέητο πόλεμο» από άλλα κόμματα και τα πιο μεγάλα και επομένως η προεκλογική εκστρατεία ήταν δύσκολη.

Ο κ. Θεοπέμπτου διαβεβαίωσε ότι το Κίνημα παρά την απογοήτευση, παραμένει δυνατό και είναι έτοιμο για νέους αγώνες εντός της Βουλής.

Ακολούθως δήλωσε πάρα πολύ υπερήφανος για το έργο που παράγει το Κίνημα εντός της Βουλής, σε συνάρτηση με τον αριθμό των Βουλευτών που διαθέτει και επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει το ίδιο δυνατά στη Βουλή και για την επόμενη πενταετία.

«Είμαστε ένα Κίνημα που πραγματικά προωθεί τις ευρωπαϊκές και τις πράσινες πολιτικές και θα συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο και όπως είχε δηλωθεί κατά την προεκλογική εκστρατεία θα εστιάσουμε και σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, όπως η διαφθορά, της φτώχεια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός, η νεολαία και στην επαναπροώθηση προτάσεων νόμου που κατατέθηκαν, αλλά τα άλλα κόμμα εμπόδιζαν την προώθηση τους», συνέχισε.

Ερωτηθείς τι πήγε λάθος, που εμπόδισε την αισιοδοξία των δημοσκοπήσεων να μεταφερθεί στην κάλπη, ο κ. Θεοπέμπτου παρατήρησε πως «είμαστε ένα μικρό κόμμα στο μέσο της πανδημίας και τα μέσα που είχαμε στη διάθεση μας να προσεγγίσουμε τους πολίτες ήταν οι διαφημίσεις στα τηλεοπτικά κανάλια, στις ιστοσελίδες και στο facebook, που απαιτούσαν πολλά λεφτά τα οποία δεν είχαμε στη διάθεση μας».

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων ανέφερε πως επιπλέον υπήρξαν κόμματα που είχαν στοχοποιήσει το Κίνημα Οικολόγων και με διάφορα «κακοσχεδιασμένα και κακόγουστα, χωρίς σωστή πληροφόρηση βίντεο» του έκαναν «πόλεμο».

«Είτε τους αρέσει, είτε όχι είμαστε στη Βουλή για να αγωνιστούμε», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αναφορικά με τη θέση του Προέδρου της Βουλής, ο κ. Θεοπέμπτου είπε πως είναι θέμα το οποίο θα αποφασιστεί από τα συλλογικά όργανα του Κινήματος.

Πρόσθεσε ότι το 2016 ο ίδιος ήταν πρωτοεισερχόμενος Βουλευτής και δεν έκρινε ορθό χωρίς να έχει πρότερη κοινοβουλευτική εμπειρία να διεκδικήσει την προεδρία του νομοθετικού σώματος.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει πιθανότητα να διεκδικήσει την Προεδρία της Βουλής για την επερχόμενη θητεία, ο κ. Θεοπέμπτου είπε πως η Πολιτική Επιτροπή και τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν αν υπάρχει τέτοια πιθανότητα.  

Ευχαρίστησε τέλος τους πολίτες που τίμησαν το Κίνημα με την ψήφο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»