Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων μετά τα exit polls-Τι λέει για πρωτιά το ΑΚΕΛ

Η πρώτη εκτίμηση στο ΑΚΕΛ, μετά το κλείσιμο των καλπών, είναι πως η ψαλίδα με τον Δημοκρατικό Συναγερμό κλείνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η αποχή σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, θα είναι η παράμετρος που θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.

Επίσης στην Εζεκία Παπαϊωάννου θεωρούν πως εάν τελικά τα κόμματα θα είναι επτά, τότε δεν πρόκειται να χάσουν έδρα, ενώ αν τελικά τα κόμματα στη νέα Βουλή θα είναι οκτώ, τότε οι έδρες τους από 16 θα μειωθούν κατά μια.

Πάντως σε ότι αφορά την πρωτιά, στο ΑΚΕΛ δεν θεωρούν σε καμία περίπτωση ότι η μάχη είναι χαμένη, ωστόσο η κατάσταση παραμένει ρευστή στην παρούσα φάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρωτιά στον ΔΗΣΥ, μάχη για την τέταρτη θέση με προβάδισμα ΕΛΑΜ δείχνουν τα exit polls

ΔΗΣΥ

Στον ΔΗΣΥ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι τελικά το κόμμα θα παραμείνει πρώτο. Ωστόσο εκφράζεται προβληματισμός για τη σύνθεση της νέας βουλής και τη δυνατότητα να υπάρξει υπερκομματική συνεννόηση για τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αν και εξέφρασε την πρόθεση να προβεί σε ένα πρώτο σχόλιο στις έξι και 30, τελικά λόγω του πολύ ρευστού σκηνικού, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Δήλωση θα γίνει, μόνο όταν ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα.

ΔΗΚΟ 

Στα γραφεία του ΔΗΚΟ, είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στις αντιδράσεις τους. Πάντως με βάση τα exit polls, δεν αποκλείεται να χαθεί μια έδρα. Ωστόσο η βασική εκτίμηση που εκφράζεται μέσα από στελέχη του κόμματος, είναι πως τα επίσημα ποσοστά θα κινηθούν στο πάνω όριο που δόθηκαν μέσω των exit polls.

ΕΛΑΜ

Συγκρατημένη αισιοδοξία και ικανοποίηση επικρατεί επίσης και στο ΕΛΑΜ, μετά την ανακοίνωση των exit polls, που το παρουσιάζουν να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για την τέταρτη θέση. 

Όπως ανέφεραν στο ΕΛΑΜ, «είμαστε ικανοποιημένοι, στόχος είναι το 7.2 %. Με βάση τα exit polls είμαστε τέταρτο κόμμα. Να μπούμε στη Γ' κατανομή και αυτό αναμένουμε από εδώ και πέρα». 

ΔΗΠΑ

Στη Δημοκρατική Παράταξη, υπάρχει επίσης ικανοποίηση για τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία γαι το κόμμα, ενώ εκφράζεται αισιοδοξία, μέσα και από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, που διεξήχθησαν για λογαριασμό του κόμματος, ότι το κόμμα που συμμετέχει για πρώτη φορά σε εκλογές, θα αγγίξει το 6%.