Πυρετός στα κόμματα πριν το κλείσιμο της κάλπης-Μάχη για την τελευταία ψήφο

Κάτι λιγότερο από δύο ώρες πριν το κλείσιμο των καλπών, στα γραφεία των κομμάτων επικρατεί μίνι συναγερμός, σε μια προσπάθεια να αναλυθούν τα δεδομένα που φτάνουν από τα εκλογικά κέντρα. Το παιγνίδι των αριθμών επιτείνει την αγωνία και δίνει κατευθύνσεις για τα τελευταία βήματα, μέχρι τις 6:00 το απόγευμα που κλείνουν οι κάλπες.

Σε αυτό που όλα τα δεδομένα συνηγορούν, είναι και πάλι το σημαντικό ποσοστό της αποχής, που όπως διαφαίνεται θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με το 2016. Για αυτό το λόγο, οι κομματικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, ώστε να πείσουν τους ψηφοφόρους, έστω και την υστάτη, να προσέλθουν στις κάλπες.

Τα διακυβεύματα είναι πολλά, καθώς μάχες δίνονται για σχεδόν όλες τις θέσεις στην κατάταξη. Αυτή, άλλωστε, είναι και η εικόνα που έδιναν οι δημοσκοπήσεις, τόσο οι δημόσιες όσο και οι ιδιωτικές των κομμάτων, που συνεχίζουν να τρέχουν μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Σε αρκετές, μάλιστα, περιπτώσεις, η ψηφοφορία αναμένεται να είναι αμφίρροπη και δεν αποκλείεται να κριθεί σε μια χούφτα ψήφους. Γι’ αυτό και οι μηχανισμοί των κομμάτων τα παίζουν όλα για όλα, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν όσους περισσότερους σταυρούς μπορούν, εν μέσω ενός κλίματος που κάθε άλλο παρά θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί για το πολιτικό σύστημα.  

Μάχες, πάντως, αναμένεται να δοθούν και καθέτως, εντός του κάθε εκλογικού συνδυασμού που θα εξασφαλίσει έδρα, γεγονός που άναψε φωτιά και στους υποψήφιους, που πέραν της ψήφου στο κόμμα τους, συνεχίζουν να προωθούν ενεργά και την προσωπική τους υποψηφιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων