Ψήφισε το 80% των εκλογέων που είναι εγγεγραμμένοι στις κινητές μονάδες

Πάνω από το 80% των ψηφοφόρων οι οποίοι είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, έχουν ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, μέσω των ειδικών κέντρων κινητών καλπών.

Η διαδικασία μέχρι στιγμής εξελίχθηκε ομαλά, ενώ από τις 6 το πρωί το κέντρο κρίσεως στη ΜΜΑΔ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αστυνομικές διευθύνσεις, για τη διαχείριση της κατάστασης.

Από το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι, τρία από τα εννέα ειδικά κέντρα κινητών καλπών, έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία και έχει ψηφίσει ποσοστό 80,2%. Συγκεκριμένα ψήφισαν 73 εκλογείς από τους συνολικά 91, που έχουν εγγραφεί στον ειδικό κατάλογο για επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Εντωμεταξύ μπέρδεμα δημιουργήθηκε στην περιοχή της Κακοπετριάς όταν νοσούντας  δεν κατέστη δυνατό να  ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα γιατί διαμένει 50 μέτρα μακριά από την οικία που είχε δηλωθεί στην ειδική πλατφόρμα, με σκοπό να απομονωθεί για να προστατεύσει την οικογένεια του.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κακοπετριάς Ιωάννης Ιακωβίδης και κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ανέφερε πως δεν κατέστη δυνατό να ψηφίσει στην κινητή κάλπη για τους νοσούντες αφού είχε δηλωθεί η διεύθυνση της κατοικίας που διαμένει με την οικογένεια του και του απαγορεύτηκε να ψηφίσει από άλλη διεύθυνση κατοικίας από αυτή που είχε δηλωθεί.