Πέμπτη 5 Αυγ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αλληλοκαρφώματα για παραβιάσεις του Νόμου-Μπήκαν στον πειρασμό και σήμερα

  30/05/2021 13:02
Αλληλοκαρφώματα για παραβιάσεις του Νόμου-Μπήκαν στον πειρασμό και σήμερα

Αλληλοκαρφώματα για παραβιάσεις του Νόμου-Μπήκαν στον πειρασμό και σήμερα

  30/05/2021 13:02

Με παραβάσεις του εκλογικού Νόμου ακόμα και την ημέρα των εκλογών από τα κόμματα, συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία, αφού οι πολίτες συνεχίζουν να λαμβάνουν μηνύματα στα κινητά τους για να σπεύσουν να στηρίξουν συγκεκριμένους κομματικούς σχηματισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και το ΔΗΚΟ στον χορό των παραβιάσεων-Το μήνυμα του Νικόλα στους ψηφοφόρους

Ακόμα και κόμματα που μέχρι χθες κατάγγελλαν την αποστολή μηνυμάτων από άλλους, σήμερα δεν άντεξαν στον πειρασμό και απέστειλαν και αυτά μηνύματα.  Σύμφωνα με τον έφορο εκλογών, καταγγελίες δεν υπήρξαν μόνο από τους Οικολόγους χθες, αλλά και από άλλα κόμματα και συνδυασμούς σήμερα. Οι καταγγελίες έγιναν, τόσο στην Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων όσο και στον ίδιο τον Γενικό Έφορο Εκλογών. Καταγγελίες υπήρξαν και για κόμματα που ενόχλησαν ψηφοφόρους τηλεφωνικώς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάρφωσε ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ το Κίνημα Οικολόγων, επισύναψε... τεκμήρια (pics)

Όπως εξήγησε ο κ. Κωνσταντίνου, οι συγκεκριμένες καταγγελίες θα πρέπει να γίνουν στην Αστυνομία, η οποία είναι η αρμόδια δια την εξέτασή τους στην παρούσα φάση. Εξάλλου καταγγελίες έγιναν και για αναρτήσεις στο διαδίκτυο, για αυτό το λόγο ζητήθηκε από αυτούς που τις έκαναν να τις κατεβάσουν.

Τέλος σε ότι αφορά στις διαφημίσεις που υπήρχαν σε περιοχές της υπαίθρου κατέβηκαν από συνεργία των επαρχιακών διοικήσεων. Οι πλείστες ήταν στο δρόμο προς Τρόοδος και σε αυτόν προς τον Αγρό.

Νωρίτερα σήμερα σχολιάζοντας τις παραβιάσεις του εκλογικού Νόμου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, εξέφρασε τη λύπη του γιατί, όπως είπε, πολιτικά κόμματα, δεν άντεξαν στον πειρασμό και συμπεριφέρθηκαν με τρόπο που παραβιάζει τις νομοθεσίες. «Αν δεν μπορούμε σε αυτά τα μικρά ν’ αντισταθούμε και για χάρη μερικών ψήφων να παραβιάζουμε νομοθεσίες, πώς θα μπορέσουμε στα μεγάλα και σημαντικά να λειτουργήσουμε με τρόπο, που θα αποτελεί παραδειγματισμό για τον κόσμο», είπε.

Εξάλλου, την ίδια ώρα στον ΔΗΣΥ, κατάγγελλαν fake news σε σχέση με την ανάρτηση που έγινε στο διαδίκτυο που καλούσε τους ψηφοφόρους του κόμματος να στηρίξουν συγκεκριμένους υποψήφιους στην Επαρχία Λευκωσίας. Σύμφωνα με την Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων, η ίδια δέχθηκε μια καταγγελία για fake news, την οποία παρέπεμψε στην Αστυνομία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας