Αλληλοκαρφώματα για παραβιάσεις του Νόμου-Μπήκαν στον πειρασμό και σήμερα

Με παραβάσεις του εκλογικού Νόμου ακόμα και την ημέρα των εκλογών από τα κόμματα, συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία, αφού οι πολίτες συνεχίζουν να λαμβάνουν μηνύματα στα κινητά τους για να σπεύσουν να στηρίξουν συγκεκριμένους κομματικούς σχηματισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και το ΔΗΚΟ στον χορό των παραβιάσεων-Το μήνυμα του Νικόλα στους ψηφοφόρους

Ακόμα και κόμματα που μέχρι χθες κατάγγελλαν την αποστολή μηνυμάτων από άλλους, σήμερα δεν άντεξαν στον πειρασμό και απέστειλαν και αυτά μηνύματα.  Σύμφωνα με τον έφορο εκλογών, καταγγελίες δεν υπήρξαν μόνο από τους Οικολόγους χθες, αλλά και από άλλα κόμματα και συνδυασμούς σήμερα. Οι καταγγελίες έγιναν, τόσο στην Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων όσο και στον ίδιο τον Γενικό Έφορο Εκλογών. Καταγγελίες υπήρξαν και για κόμματα που ενόχλησαν ψηφοφόρους τηλεφωνικώς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάρφωσε ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ το Κίνημα Οικολόγων, επισύναψε... τεκμήρια (pics)

Όπως εξήγησε ο κ. Κωνσταντίνου, οι συγκεκριμένες καταγγελίες θα πρέπει να γίνουν στην Αστυνομία, η οποία είναι η αρμόδια δια την εξέτασή τους στην παρούσα φάση. Εξάλλου καταγγελίες έγιναν και για αναρτήσεις στο διαδίκτυο, για αυτό το λόγο ζητήθηκε από αυτούς που τις έκαναν να τις κατεβάσουν.

Τέλος σε ότι αφορά στις διαφημίσεις που υπήρχαν σε περιοχές της υπαίθρου κατέβηκαν από συνεργία των επαρχιακών διοικήσεων. Οι πλείστες ήταν στο δρόμο προς Τρόοδος και σε αυτόν προς τον Αγρό.

Νωρίτερα σήμερα σχολιάζοντας τις παραβιάσεις του εκλογικού Νόμου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, εξέφρασε τη λύπη του γιατί, όπως είπε, πολιτικά κόμματα, δεν άντεξαν στον πειρασμό και συμπεριφέρθηκαν με τρόπο που παραβιάζει τις νομοθεσίες. «Αν δεν μπορούμε σε αυτά τα μικρά ν’ αντισταθούμε και για χάρη μερικών ψήφων να παραβιάζουμε νομοθεσίες, πώς θα μπορέσουμε στα μεγάλα και σημαντικά να λειτουργήσουμε με τρόπο, που θα αποτελεί παραδειγματισμό για τον κόσμο», είπε.

Εξάλλου, την ίδια ώρα στον ΔΗΣΥ, κατάγγελλαν fake news σε σχέση με την ανάρτηση που έγινε στο διαδίκτυο που καλούσε τους ψηφοφόρους του κόμματος να στηρίξουν συγκεκριμένους υποψήφιους στην Επαρχία Λευκωσίας. Σύμφωνα με την Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων, η ίδια δέχθηκε μια καταγγελία για fake news, την οποία παρέπεμψε στην Αστυνομία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση