Μηνύματα πριν το σφύριγμα λήξης του προεκλογικού και πρόσω ολοταχώς στην κάλπη

Τα τελικά τους μηνύματα λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης της προεκλογικής περιόδου, στέλνουν στους πολίτες τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί, δίνοντας το σύνθημα για μεγάλη προσέλευση στις κάλπες της Κυριακής.

Η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές, η οποία διεξάχθηκε στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού, πέφτει απόψε, ενώ σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, αύριο Σάββατο παραμονή των εκλογών και την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, απαγορεύονται δραστηριότητες, οι οποίες έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές, όπως η μετάδοση, διαφήμιση ή δημοσίευση οποιασδήποτε είδησης ή ανακοίνωσης, με πληρωμή ή χωρίς πληρωμή.

Απαγορεύονται επίσης δημόσιες συγκεντρώσεις και η τυχόν διοργάνωση ομιλιών και δημόσιων συζητήσεων, η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων οποιουδήποτε συνδυασμού ή υποψηφίου, καθώς και η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων ή δημοσκοπήσεων εξόδου (Exit Poll).

Οι παραβάτες των πιο πάνω διατάξεων του Νόμου είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τον ένα χρόνο ή πρόστιμο μέχρι €5.000 ή/και στις δυο ποινές μαζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η καρό σημαία της προεκλογικής, το τριπλό στοίχημα και η σούμα των δημοσκοπήσεων

Τα μηνύματα των κομμάτων 

«Κάθε ψήφος στα μικρά κόμματα, έμμεση πριμοδότηση του ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ»

Την Κυριακή αποφασίζουμε αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω, αναφέρει, σε τελικό του μήνυμα για τις εκλογές, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Μπροστά, για να κάνουμε πράξη την Κύπρο του αύριο μέσα από το Σχέδιο Ανάκαμψης; Ή πίσω, σε επικίνδυνα πειράματα στην οικονομία;  Μπροστά, για μια Βουλή που αποφασίζει; Ή πίσω με μια Βουλή όμηρο προσωπικών εμμονών και κομματικών παιχνιδιών; Κερδίσαμε τη μάχη με την πανδημία. Πρέπει να κερδίσουμε αύριο τις επόμενες μάχες: της οικονομίας, των μεταρρυθμίσεων και της απελευθέρωσης της πατρίδας μας. Η ψήφος μας δεν θα είναι για μια μέρα αλλά για πέντε ολόκληρα χρόνια», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι κάθε ψήφος που πάει στα μικρά κόμματα, είναι έμμεση πριμοδότηση του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ.

«Οι πολίτες έχουν σήμερα να επιλέξουν ανάμεσα στον ανεύθυνο λαϊκισμό και τη σοβαρότητα. Διασφαλίζουμε τις κατακτήσεις του σήμερα, χτίζουμε μαζί την Κύπρο του αύριο», καταλήγει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

«Eίναι η ώρα να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα στον Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ»

Θέλουμε προοδευτική αλλαγή και χωρίς δυνατό ΑΚΕΛ, αλλαγή δεν μπορεί να γίνει, αναφέρει σε μήνυμά του για τις βουλευτικές εκλογές, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σημειώνοντας ότι την Κυριακή ο λαός πρέπει να δώσει δύναμη στη δύναμη του, να δώσει δύναμη στο ΑΚΕΛ, να δώσει δύναμη στη σταθερή, σοβαρή και συνεπή δύναμη, που υπερασπίζεται το λαό.

Η προκλητική στάση της τουρκικής πλευράς με την απαράδεκτη αξίωση για λύση δύο κρατών και η επιθετικότητά της στην ΑΟΖ, αναφέρει ο κ. Κυπριανού, σκιαγραφούν ζοφερό μέλλον για την πατρίδα μας. «Δυστυχώς ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ αποδείχτηκε ότι δεν έχουν ως προτεραιότητα όραμα για την επανένωση της Κύπρου, ούτε και σωστή τακτική για να μας προστατεύσουν από τις τουρκικές βλέψεις», σημειώνει.

Αναφέρει ότι στα χρόνια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και φτωχοί φτωχότεροι. «Μισοί μισθοί, ελαστικά ωράρια, ατομικά συμβόλαια, ακρωτηριασμένο κοινωνικό κράτος. Έδωσαν στις τράπεζες όλα τα εφόδια για να αυθαιρετούν και άφησαν όσους πλήγηκαν από την οικονομική κρίση απροστάτευτους, να τρέμουν την ώρα που θα εκποιηθεί το σπίτι και η δουλειά τους. Τους άφησαν να ζουν στην αβεβαιότητα», προσθέτει.

Ενώ η πλειοψηφία της κοινωνίας αγωνίζεται να επιβιώσει, αναφέρει ο κ. Κυπριανού, η διαφθορά και η διαπλοκή ανθούν επί των ημερών του κ. Αναστασιάδη. «Οι ημέτεροι, φίλοι, κουμπάροι, συγγενείς θησαύρισαν όλα αυτά τα χρόνια με το φαγοπότι εκατομμυρίων που στήθηκε με τα χρυσά διαβατήρια και άλλα σκάνδαλα. Ό,τι έχτισε ο λαός μας τα προηγούμενα χρόνια ξεπουλήθηκε λίγο-λίγο, όπως έγινε με τον Συνεργατισμό. Με ηθικούς αυτουργούς την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, η διαφθορά και η διαπλοκή ρεζίλεψαν την Κύπρο διεθνώς και καταρράκωσαν θεσμούς», επισημαίνει. 

Η κρίση του κορωνοϊού, συνεχίζει, ήρθε να αποδείξει ξανά την ανεπάρκεια τους να λάβουν σωστές και συγκροτημένες αποφάσεις - απέδειξε όμως και την ανάγκη που υπάρχει σε κάθε σύγχρονη κοινωνία για ποιοτική δημόσια υγεία, για δημόσια παιδεία, για ενισχυμένο κοινωνικό κράτος. Είναι λοιπόν ανάγκη, σημειώνει, οι πολίτες να πάνε την Κυριακή στην κάλπη για να δώσουν δύναμη στη δύναμη που παλεύει για την Κύπρο, για την κοινωνία, για τους πολλούς, να δώσουν δύναμη στο ΑΚΕΛ.

«Έχουμε όραμα για την Κύπρο του αύριο, Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη. Μια χώρα πρότυπο αρμονικής συμβίωσης δύο κοινοτήτων, που θα έχει καταφέρει να διώξει τους στρατούς και θα διοχετεύει όλες της τις δυνάμεις και τους πόρους στις κοινωνικές επενδύσεις και στην οικονομική ανάπτυξη. Έχουμε θέσεις και προτάσεις για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για στήριξη όσων έχουν ανάγκη. Έχουμε θέσεις και προτάσεις για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας. Έχουμε θέσεις και προτάσεις για Κύπρο βιώσιμη, καθαρή, με ισχυρή περιβαλλοντική πολιτική που θα διασφαλίζει το αύριο», προσθέτει.

Οι εκλογές της Κυριακής, αναφέρει ο κ. Κυπριανού, «είναι η ώρα να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα στον κ. Αναστασιάδη και τον Συναγερμό ότι δεν αντέχουμε άλλο τις αντιλαϊκές πολιτικές, τη διαφθορά, τον αυταρχισμό, την αλαζονεία. «Ότι θέλουμε πολιτικές για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών. Ότι άρχισε γι’ αυτούς η αντίστροφη μέτρηση», συμπληρώνει.

«Εμάς φοβούνται και σωστά μας φοβούνται, γιατί ξέρουν ότι το ΔΗΚΟ θα απαιτήσει έλεγχο»

Απλό και ξεκάθαρο μήνυμα στέλνει με τη σειρά του το ΔΗΚΟ, με τον πρόεδρο του κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλο, να αναφέρει ότι, «στις 30 Μαΐου, με την ψήφο μας, μπορούμε να αλλάξουμε όσα πληγώνουν την πατρίδα μας και την αξιοπρέπεια μας. Μπορούμε να σταματήσουμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ. Την αδιαφορία της για την κοινωνία και την οικονομία. Την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί στο Κυπριακό». 

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαδόπουλος, καλεί, «όλες και όλους, να μελετήσουν τις προτάσεις μας. Προτάσεις συγκεκριμένες και ρεαλιστικές, που δίνουν λύσεις σε σημαντικά προβλήματα. Τους καλούμε να θυμηθούν τα επιτεύγματα των διακυβερνήσεων του  Σπύρου Κυπριανού και του Τάσσου Παπαδόπουλου. Και σήμερα το ΔΗΚΟ μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να φέρει καλύτερες μέρες για τον λαό μας».

Καλεί επίσης, «τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν, γιατί οι λυσσαλέες επιθέσεις του ΔΗΣΥ αφορούν κυρίως το ΔΗΚΟ. Εμάς φοβούνται και σωστά μας φοβούνται.  Γιατί ξέρουν ότι το ΔΗΚΟ θα απαιτήσει έλεγχο και κάθαρση.  Θα πιέσει για να προχωρήσουν οι υποθέσεις του Συνεργατισμού. Θα αναζητήσει ευθύνες για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων.

Τους καλούμε να αναλογιστούν ότι τίποτα δεν αλλάζει με την αποχή. Τίποτα δεν αλλάζει με την ψήφο διαμαρτυρίας.  Η καθαρή αλλαγή θα έρθει  μέσα από τη στήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος. Μέσα  από την εφαρμογή των προτάσεων μας».

Όπως σημειώνει καταλήγοντας ο κ. Παπαδόπουλος, «απευθυνόμαστε σε κάθε Κύπρια και κάθε Κύπριο. Ζητάμε να μας δώσετε δύναμη για να εμποδίσουμε τα σχέδια της Τουρκίας για συνομοσπονδία δύο κρατών. Για να στηρίξουμε  την κοινωνία και την οικονομία. Για να πολεμήσουμε τη διαφθορά και να φέρουμε την κάθαρση». 

«Η επίλυση του Κυπριακού αποτελεί την ύψιστη πολιτική προτεραιότητα»

Τις βασικές θέσεις, τις οποίες θα προωθήσει κατά τη διάρκεια της επόμενης πενταετίας στη Βουλή, που αφορούν στο Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση δημοσιοποιεί το ΚΣ ΕΔΕΚ.

Σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή τις εκλογές της Κυριακής, ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, αναφέρει πως η επίλυση του Κυπριακού αποτελεί την ύψιστη πολιτική προτεραιότητα της ΕΔΕΚ, σημειώνοντας ότι από τη λύση του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η εθνική, θρησκευτική και φυσική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Όπως προσθέτει «η διαδικασία επίλυσής του πρέπει να έχει ως βάση τη διεθνή πτυχή ως θέματος εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και όχι να αντιμετωπίζεται ως ζήτημα διακοινοτικής διευθέτησης».

Σημειώνει ότι «η ΔΔΟ ουσιαστικά αποτελεί τη χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της πατρίδας μας», για να προσθέσει ότι διεκδικούν η λύση να διασφαλίζει ένα κράτος, ένα λαό με πλήρη κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, με εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια χωρίς παρεκκλίσεις, την πλήρη αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, την αποχώρηση των εποίκων και την επιστροφή των προσφύγων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Επίσης, αναφέρει το ΚΣ ΕΔΕΚ διεκδικεί την αποχώρηση των παράνομων Βρετανικών Βάσεων, ενώ μέχρι την επίλυση του Κυπριακού διεκδικεί ενίσχυση της στρατιωτικής αποτρεπτικής ισχύος της Κύπρου, η οποία είναι αναγκαία και απαραίτητη.

«Επιβάλλεται η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Ε.Φ., η περαιτέρω ενίσχυσή της σε σύγχρονα οπλικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, η επανα-ενεργοποίηση του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας – Κύπρου και η αύξηση αριθμητικά και οπλικά της στρατιωτικής παρουσίας της Ελλάδας στην Κύπρο», συμπληρώνει.

Σε ότι αφορά στα ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, ο κ. Σιζόπουλος αναφέρει πως θα συνεχίσουν την προσπάθεια για πάταξη της αδιαφάνειας και της διαπλοκής και θα ζητήσουν δημοσιοποίηση των πορισμάτων για σκάνδαλα, που ταλάνισαν την κοινωνία και απόδοση ευθυνών σε όσους εμπλέκονται σε αυτά.

Επιπλέον, ζητά τα πολιτικά πρόσωπα να δημοσιοποιούν κάθε χρόνο τις φορολογικές τους δηλώσεις στη βάση εξελεγμένων λογαριασμών, περαιτέρω σταδιακή αύξηση της κατώτατης σύνταξης με στόχο στην προοπτική της επόμενης 5ετίας  αυτή να ανέλθει στα 1000 ευρώ το μήνα για μονήρη συνταξιούχο και στα 1.500 ευρώ για ζευγάρι συνταξιούχων και καθιέρωση κατώτατου μισθού, ποινικοποίηση της απλήρωτης εργασίας, νομοθετική κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων και καθιέρωση της ίσης αμοιβής ανδρών και γυναικών για ίδια εργασία.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι θα ζητηθεί επαναξιολόγηση των μέτρων στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών με στόχο την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας που αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά προβλήματα της πατρίδας μας, προώθηση της πρότασης νόμου για σύσταση ειδικού τμήματος στα επαρχιακά δικαστήρια για να εκδικάζουν  σε σύντομο χρονικό διάστημα τις προσφυγές των δανειοληπτών που διαφωνούν με τις υπερχρεώσεις  ή/και τη διαδικασία εκποίησης, καθώς επίσης, αυστηροποίηση της διαδικασίας αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης την οποία η Τουρκία αξιοποιεί ως μέθοδο υβριδικού πολέμου για να αποσυνθέσει την κυπριακή κοινωνία.

Σε σχέση με τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών, αναφέρει πως επιβάλλεται άμεσος και γρήγορος επαναπατρισμός τους, καθώς και αποδοχή αιτήσεων για πολιτικό άσυλο μόνο από αιτητές που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές και να υπάρχει ομοιόμορφη κατανομή σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Επιπροσθέτως, θα ζητηθεί εκπόνηση προγράμματος για στήριξη του πρωτογενούς, δευτερογενούς τομέα της οικονομίας καθώς και μονάδων υψηλής τεχνολογίας για να επιτευχθεί μακροοικονομική σταθερότητα για την αντιμετώπιση της αυξημένης ανεργίας στους νέους, ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής του κράτους για παραχώρηση κατοικίας σε νέα ζευγάρια σε τιμή κόστους και σε ευπαθείς οικογένειες με χαμηλό ενοίκιο και άμεση διόρθωση των προβλημάτων που παρατηρούνται μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και να αναβαθμιστεί η ποιοτική προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους πολίτες, κυρίως σε αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αποκτήσουν με άλλους τρόπους.

Καλεί, τέλος, τους ψηφοφόρους την Κυριακή να δώσουν την αναγκαία και απαραίτητη κοινοβουλευτική στήριξη, ώστε οι προτάσεις της ΕΔΕΚ να μπορούν να μετουσιωθούν σε πράξεις.

«Αυτή θα είναι η πρώτη μας ενέργεια στη Βουλή»

Ως πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη διαβεβαιώ τους πολίτες ότι η πρώτη ενέργειά μας στη Βουλή θα είναι η προστασία των δανειοληπτών από τη δήμευση των περιουσιών τους, εν είδει εκποιήσεων, ανέφερε μέσω γραπτής δήλωσης η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους. 

Όπως σημείωσε, «ο λαός δεν χρωστά. Από την τσέπη του λαού και όχι των πολιτικών έχουν δοθεί πολλά δισεκατομμύρια για να σωθούν οι τράπεζες. Κούρεμα, συνεργατισμός και άλλα «success stories» έχουν αποπληρωθεί από τον λαό. Από τους πολίτες αυτής της χώρας που πάντα πληρώνουν το τίμημα και πάντα στέκονται όρθιοι για διάσωση της πατρίδας μας».

Καταλήγοντας, η κ. Θεοχάρους αναφέρει πως, «υο κόστος για όλα αυτά τα «success stories» είναι υπερδιπλάσιο από το χρέος του λαού. Γιατί λοιπόν να χρωστά ο λαός; Γιατί να εκποιείται η περιουσία του; Αυτό είναι το πρώτο θέμα που θα εγγράψουμε στη νέα Βουλή. Ο λαός εξόφλησε το χρέος του. Οφείλουμε να τον προστατεύσουμε».

«Αν η κοινωνία διψά για αλλαγή, πρέπει να ψηφιστούν άτομα ενάντια στα κατεστημένα»

Σε ανακοίνωση της η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει πως «οι πολίτες στις 30 Μαΐου καλούνται να αναδείξουν τους 56 βουλευτές τους, οι οποίοι θα τους εκπροσωπούν επάξια από τα έδρανα του κοινοβουλίου. Καλούμε λοιπόν τους πολίτες, με καθαρό μυαλό, να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτούς που διαχρονικά μέσα στη Βουλή ήταν σταθερά δίπλα στον απλό άνθρωπο. Αυτούς που με τις προτάσεις και τις ψήφους τους εντός του Κοινοβουλίου, προωθούσαν και στόχευαν στην ευημερία των απλών πολιτών, απαλλαγμένοι από την εξυπηρέτηση οποιωνδήποτε άλλων συμφερόντων».

Όπως αναφέρει, «αν όντως η κοινωνία διψά για αλλαγή στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, πρέπει να ψηφιστούν άτομα που ήταν και παραμένουν ενάντια στα κατεστημένα. Αν θέλουμε στ’ αλήθεια να γυρίσουμε σελίδα, να περάσουμε από τις μαύρες σελίδες της διαφθοράς στις άσπρες σελίδες της διαφάνειας, τότε οι πολίτες οφείλουν να δώσουν δύναμη σ’ αυτούς που έμειναν έξω απ’ το σύστημα της διαπλοκής. Οι υποψήφιοι της Συμμαχίας Πολιτών αλλά και ολόκληρου του συνδυασμού «ΕΔΕΚ – Κοινωνική Συμμαχία», είναι άνθρωποι με καθαρά χέρια που διεκδικούν τη δυνατότητα να προσφέρουν και όχι να πάρουν. Στάθηκαν και θα συνεχίσουν να το πράττουν απέναντι από το κατεστημένο και το σύστημα και δεν έγιναν ποτέ μέρος του».

Παράλληλα, αναφέρει η ανακοίνωση, οι απειλές για την πατρίδα μας πολλαπλασιάζονται καθημερινά, ως απότοκο του εγκλωβισμού της δικής μας πλευράς στις διχοτομικές θέσεις της Τουρκίας. Οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν και να ενδυναμώσουν τη μοναδική πατριωτική αντιδιζωνική φωνή, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που προκύπτουν στο εθνικό μας θέμα.

«Με ψήφο στον συνδυασμό «ΕΔΕΚ – Κοινωνική Συμμαχία», θέτουμε τις βάσεις για την ενδυνάμωση ενός δημοκρατικού αντιδιζωνικού μετώπου, για να βαδίσουμε με αξιοπρέπεια και ν’ απεγκλωβιστούμε από τους τουρκικούς τακτικισμούς. Οι βουλευτικές εκλογές της Κυριακής είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του τόπου και καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, γιατί το αποτέλεσμα θα καθορίσει το δικό τους μέλλον». 

«Είμαστε σίγουροι για την έκπληξη που θα αποκαλύψει η κάλπη»

Φτάνουμε στο τέλος μιας εκλογικής αναμέτρησης στην οποία επικράτησε μια πολιτική πόλωση που δεν επέτρεψε ούτε την ανάπτυξη των επιχειρημάτων της κάθε πλευράς ούτε το διάλογο πάνω στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορά το αύριο της Κύπρου, το αύριο της νέας γενιάς, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν.

«Πρόκειται για ακόμα μια απόδειξη της επείγουσας ανάγκης να καλυφθεί άμεσα το κενό που έχει δημιουργηθεί με την απουσία ενός δυνατού, αξιόπιστου και αυθεντικού Κέντρου. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι με τη δική της παρουσία η Δημοκρατική Παράταξη δίνει τουλάχιστον μια εναλλακτική διέξοδο στον κυπριακό λαό και την ευκαιρία να ενώσει τις δυνάμεις του με τις δικές μας δυνάμεις σε μια κοινή προσπάθεια να μπει επιτέλους ένα τέλος στις στείρες αντιπαραθέσεις, τους άγονους κομματικούς ανταγωνισμούς και στον λαϊκισμό», πρόσθεσε.

Είπε, παράλληλα, ότι ψήφος στη Δημοκρατική Παράταξη σημαίνει παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις με ένα τρόπο συνετό, δημιουργικό, και μετριοπαθή.

«Ένα τρόπο που θα ανοίγει τον δρόμο σε ένα πιο παραγωγικό και δημοκρατικό διάλογο και στην αναζήτηση των σύνθετων απαντήσεων που πρέπει να δοθούν στα πιεστικά, αλλά σύνθετα προβλήματα της εποχής.  Δίνεται με άλλα λόγια στον κυπριακό λαό η ευκαιρία να κάνει την διαφορά, στέλνοντας μέσα από την ψήφο του υπέρ της Δημοκρατικής Παράταξης το μήνυμα υπέρ ενός άλλου πολιτικού πολιτισμού. Ενός νέου πολιτικού πολιτισμού που θα μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Ενός νέου πολιτικού πολιτισμού που θα μεριμνά και θα φροντίζει τους αδύναμους. Ενός νέου πολιτικού πολιτισμού που ξέρει να τιμά τις αξίες και τα ιδανικά της πατρίδα μας, της θρησκείας και του χώρου μας», συμπλήρωσε.

Τώρα, συνέχισε ο κ. Καρογιάν, είναι η στιγμή που οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν μια Βουλή που θα μπορέσει να παράξει τις συνθέσεις, τις συναινέσεις και το τεράστιο έργο που απαιτούν οι δύσκολες περιστάσεις και οι ανάγκες της νέας εποχής ή εάν προτιμούν μια Βουλή των στείρων κομματικών αντιπαραθέσεων, των άγονων πολιτικών ανταγωνισμών, των ατερμάτιστων προσωπικών φιλοδοξιών.

Όπως ανέφερε,  από τις επιλογές των πολιτών «θα εξαρτηθεί εάν θα κάνουμε ένα αποφασιστικό και ποιοτικό βήμα προς το μέλλον ή εάν θα επιστρέψουμε στα αδιέξοδα του παρελθόντος».

«Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει ο λαός μας. Αυτό θα είναι το διακύβευμα των επιλογών του. Οφείλουμε να καταστήσουμε τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου ορόσημο μιας νέας εποχής, ενός νέου ξεκινήματος, μιας νέας προοπτικής. Να αναγεννήσουμε το αυθεντικό Κέντρο. Να ξαναδώσουμε ελπίδα και εθνική αυτοπεποίθηση στον λαό μας. Αυτός είναι ο ρόλος που διεκδικεί η ΔΗΠΑ με τη συνεργασία των Δημοκρατικών Δυνάμεων», πρόσθεσε.

Ο κ. Καρογιάν είπε, επιπρόσθετα, ότι «είμαστε σίγουροι για την ανταπόκριση που θα βρει το διάβημά μας».

«Είμαστε σίγουροι για την έκπληξη που θα αποκαλύψει η κάλπη. Για την μεγάλη ανατροπή που θα σημάνουν τα αποτελέσματα των εκλογών. Γιατί, είμαστε σίγουροι και για την νοημοσύνη και για την αξιοπρέπεια και για την αγάπη προς την πατρίδα και την δημοκρατία του πολύπαθου λαού μας», κατέληξε.

«Να στείλουν το πιο δυνατό μήνυμα ψηφίζοντας Οικολόγους»

Να μετατρέψουν την απογοήτευση και το θυμό τους για τα σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς σε μια χρήσιμη και ωφέλιμη ψήφο καλεί τους πολίτες, κάλεσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Σε δηλώσεις του σήμερα, ο κ. Θεοπέμπτου κάλεσε όλους τους Κύπριους πολίτες να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν, σημειώνοντας πως η επιλογή είναι οι Οικολόγοι. «Τους καλούμε την Κυριακή να ψηφίσουν το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών που εδώ και 25 χρόνια αγωνίζεται εντός και εκτός Βουλής, στους δρόμους και στην κοινωνία για το κοινό καλό», είπε.   

Πρόσθεσε πως ψήφος στους Οικολόγους είναι μια ψήφος για διαφάνεια, δημοκρατία, κράτος δικαίου, κοινωνική δικαιοσύνη, πράσινη ανάπτυξη, βιώσιμη λύση του Κυπριακού, καθαρό περιβάλλον, προστασία των ζώων, καλύτερη δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία και για πολιτικές που έχουν στο επίκεντρο τους τον άνθρωπο και τη σύγχρονη κοινωνία, για μια Πράσινη Κύπρο.

«Την Κυριακή καλούμε τους πολίτες να στείλουν το πιο δυνατό μήνυμα ψηφίζοντας «Φυσικά Οικολόγους», κατέληξε ο κ. Θεοπέμπτου.

«Το μοναδικό καθαρό κόμμα που δεν έχει εμπλοκή σε υποθέσεις σκανδάλων και διαφθοράς»

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, όπου οι πολίτες, μέσα από το ιερό δικαίωμα της ψήφου, θα καθορίσουν το μέλλον τους, ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου. 

Όπως σημείωσε μέσω γραπτής ανακοίνωσης, «η Παράταξή μας με 56 αξιόλογους, έντιμους και ειλικρινείς ανθρώπους ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από ένα λαό  ταλαιπωρημένο από τις αδικίες και την ανισότητα, συνάμα όμως έχουμε την ακλόνητη πίστη πως αυτός ο λαός κρύβει τεράστια δύναμη και μπορεί μέσα από την απόφασή του να φέρει την αλλαγή του παλαιοκομματικού κατεστημένου».

Όπως και την πρώτη πενταετία, πρόσθεσε, «έτσι και τώρα, θα μας δείτε να είμαστε καθημερινά στο πλευρό των πολιτών, εκεί και όπου μας έχουν ανάγκη. Μέσα από το κοινοβούλιο αγωνιζόμαστε για τα θέματα της Υγείας, της Παιδείας, για τα Εργασιακά ζητήματα, την Πάταξη της Διαφθοράς, τους Συνταξιούχους, τους Πρόσφυγες, το Περιβάλλον, τα άτομα με αναπηρίες, το Μεταναστευτικό, ενώ έχουμε ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο για την οικονομία, για Βιώσιμη και Δίκαιη Ανάπτυξη του τόπου μας την επόμενη πενταετία.

Ο κ. Χρίστου, τόνισε παράλληλα πως «το ΕΛΑΜ είναι το μοναδικό καθαρό κόμμα που δεν έχει εμπλοκή σε υποθέσεις σκανδάλων και διαφθοράς, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, είναι το Εθνικό μας ζήτημα. Είμαστε η μόνη Παράταξη που με σαφήνεια τάσσεται ενάντια στην ΔΔΟ, προτείνοντας την λύση του Ενιαίου κράτους, με τα σημερινά Ευρωπαϊκά δεδομένα. Γι’ αυτούς και πολλούς άλλους λόγους, την Κυριακή της 30ης Μαΐου, ο λαός θα πρέπει να σκεφτεί Εθνικά και να ψηφίσει Ελεύθερα, με μόνο γνώμονα Πρώτα την Κύπρο».

«Όλοι είμαστε και ζούμε μέσα στο ίδιο οικοσύστημα»

Ένα χαμόγελο, μια ελπίδα και ένα καλύτερο αύριο για τα αθώα τα ανυπεράσπιστα για τον ΑΝΘΡΩΠΟ τα ΖΩΑ και την Φύση, αναφέρει η ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα.

Όπως σημειώνεται, «εμείς τολμήσαμε και τολμούμε να υπερασπιζόμαστε και τα τρία αυτά συστατικά που αποτελούν την Ζώη την Ελπίδα και το αύριο. Στις σημερινές συνθήκες που ζούμε χρειαζόμαστε ώς άνθρωποι να προεκτείνουμε τον κύκλο της αγάπης και της συμπόνια προς  όλα τα δημιουργήματα του Θεού. Χρειαζόμαστε οι άνθρωποι να γίνουν περισσότεροι ανθρωπιστές και όχι εγωιστές, χρειαζόμαστε περισσότερη συμπόνια και λιγότερο μίσος για τα άλλα είδη».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι, «όλοι είμαστε και ζούμε μέσα στο ίδιο οικοσύστημα. Για τους λόγους αυτούς το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου στέλνει ένα μήνυμα απλό χωρίς γκρίζες ζώνες χωρίς υπονοημένα και δεν είναι άλλο από το να καλέσει τους πολίτες να σκεφτούν το χθες, να δράσουν για το σήμερα και να συνεχίσουν δυναμικά για το μέλλον και την προστασία όλων των ειδών και όλων των πλασμάτων στην Γη γιατί το αξίζουν». 

Ψηφίζοντας Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, τονίζεται, «ενδυναμώνεται την ελπίδα για ένα καλύτερα αύριο και δίνουμε ελπίδα στις γενιές που μας έρχονται ότι τους διασφαλίζουμε το μέλλον και την συνέχιση της ζωής στον πλανήτη Γη».

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον