Αντεπίθεση διαρκείας κατά ΔΗΚΑΚΕΛ-Ρουσφέτι, ρεζίλεμα και κάρφωμα στελεχών

Σε αντεπίθεση διαρκείας, με στόχο να καλύψει το χαμένο έδαφος και να κερδίσει τουλάχιστον στον πόλεμο των εντυπώσεων, επιδίδεται το Προεδρικό και η Πινδάρου. Έχοντας βάλει στο στόχαστρο το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ, η Κυβέρνηση δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και απαντά σε όσα τις καταλογίζουν τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, τέσσερις μόλις ημέρες πριν οι πολίτες πάνε στις κάλπες για να επιλέξουν τους 56 εκπροσώπους τους.   

Την αρχή έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο οποίος απάντησε στο Δημοκρατικό Κόμμα για το θέμα της διαφθοράς. Την σκυτάλη από τον κ. Κούσιο, έλαβε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος ο οποίος απάντησε στις κατηγορίες του ΑΚΕΛ, ότι η Κυβέρνηση ρεζίλεψε τη χώρα. 

«Ελλείψει επιχειρημάτων κατά του πολυσχιδούς κυβερνητικού έργου, των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων προς όφελος των πολιτών, αλλά και ελλείψει οράματος και αξιόπιστης πρότασης για το μέλλον του λαού και της χώρας μας, το ΑΚΕΛ έμεινε καθηλωμένο σε μια στείρα, μηδενιστική αντιπολίτευση η οποία τώρα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάτι που ενδεχομένως να εμπίπτει στον ποινικό κώδικα», δήλωσε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ρουσφέτια, αλαζονεία και παχυλοί μισθοί για τον στενό κύκλο της Πινδάρου και του Προεδρικού»

Και πρόσθεσε: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι αρμόδια Αρχή να εξετάζει πτυχία, τα οποία έπρεπε να ελεγχθούν και ελέγχθηκαν από το  Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Νεολαίας που διόρισε το 2007 η συγκυβέρνηση ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ και συμμετείχαν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΑΚΕΛ, όπως ο κ. Ανδρέας Βύρας, ο κ. Ανδρέας Καυκαλιάς και ο κ. Χρίστος Χριστοφίδης, που έκριναν τον κ. Γιαννάκη ικανό να προσληφθεί στον Οργανισμό, σύμφωνα με τα πτυχία που παρουσίασε και τη νομοθεσία.

«Αντιθέτως», συνέχισε, «όταν το Υπουργικό Συμβούλιο του ΑΚΕΛ ήταν υποχρεωμένο εκ του νόμου να εξετάσει τα προσόντα του Προέδρου της Αρχής Προστασίας Ανταγωνισμού που διόρισε, δεν το έπραξε, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί πρόστιμο 43 εκ. ευρώ που επέβαλε η Αρχή σε εταιρείες πετρελαιοειδών για τη σύσταση καρτέλ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Αναστασιάδης: Όποιος αδικοπραγήσει ενώπιον Δικαστηρίου, δεν καλύπτουμε κανένα

Ακολούθως ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου απαρίθμησε τέσσερα γεγονότα, που σύμφωνα με τον ίδιο, το ΑΚΕΛ ρεζίλεψε τη χώρα: 

-Τη χώρα ρεζίλεψε η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ όταν κλήθηκε να διαχειριστεί μια διεθνή κρίση με τα εμπορευματοκιβώτια από το Ιράν και αντί να τα παραδώσει στα Ηνωμένα Έθνη, όπως ζήτησαν, ανατίναξε την Κύπρο.

-Τη χώρα ρεζίλεψε διεθνώς ο βουλευτής και στέλεχος του ΑΚΕΛ που συμμετείχε στο διαβόητο βίντεο του Al Jazeera.

-Τη χώρα ρεζίλεψαν τα στελέχη του ΑΚΕΛ που φυλακίστηκαν διότι έπαιρναν μίζες στα ταμεία του κόμματος για να λυμαίνονται επιτήδειοι τα ταμεία προνοίας εργαζομένων. Και την ίδια ώρα, η ηγεσία του κόμματος τους χειροκροτούσε ως πολιτικούς κρατούμενους.  

-Τη χώρα ρεζίλεψε η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ που έριξε την οικονομία στην κατηγορία των σκουπιδιών και έκανε επαίτη δανείων από άλλες χώρες τον περήφανο κυπριακό λαό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξέσπασμα Αβέρωφ-«Γιαννάκηδες και Μάκηδες πρέπει να τελειώνουν από την κυπριακή κοινωνία»

«Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη διόρθωσε όλα όσα κατέστρεψε η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ.Επανέφερε την περηφάνια και την αξιοπιστία της χώρας και του κυπριακού λαού στο εξωτερικό, σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, πολιτικό, γεωστρατηγικό», συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Εισήγαγε τις μεγαλύτερες ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στην Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως το ΓΕΣΥ και η μείωση της στρατιωτικής θητείας. Χειρίστηκε την πανδημία κατά τρόπο που προκαλεί ευμενή σχόλια διεθνώς και κατατάσσει την Κύπρο στις πρώτες χώρες, σύμφωνα με όλους τους διεθνείς δείκτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ο λαός βίωσε ρουσφέτι, διαπλοκή και διαφθορά με το ΔΗΚΟ, είναι η προσωποποίηση του κατεστημένου»

«Διαθέτει σχέδιο και όραμα 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη μέρα της πανδημίας το οποίο έχει κατατεθεί ενώπιον του κυπριακού λαού και έχει ήδη ξεκινήσει. Το ΑΚΕΛ το μόνο που πράττει στην αντιπολιτευτική του μανία κατά του Νίκου Αναστασιάδη είναι να καταψηφίζει και να αντιπολιτεύεται συνεχώς τα συμφέροντα του κυπριακού λαού», κατέληξε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.  

«Η Κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη»

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ στα όσα ανέφερε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, με το κόμμα της αντιπολίτευσης να απαντά ότι, «με τη δήλωση του ο κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε ότι αφορά το σκάνδαλο διορισμού του κ. Γιαννάκη. Όμως τα γεγονότα είναι εξόφθαλμα».

Όπως αναφέρει, «ο κ. Γιαννάκη διορίστηκε στη θέση του Επιτρόπου Εθελοντισμού με μοναδικό προσόν του το γεγονός ότι είναι ένα σημαντικό στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο ΔΗΣΥ, ο οποίος σήμερα που βγήκε η αλήθεια στο φως προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις από τον κ. Γιαννάκη, υπερασπιζόταν με νύχια και με δόντια τον διορισμό και τα ωφελήματα του κ. Γιαννάκη κάθε φορά που το ΑΚΕΛ έκανε καταγγελίες για το θέμα  στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή».

Υπέδειξε ακόμα πως, «το σκάνδαλο αυτό αποδεικνύει ξανά πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ τους θεσμούς. Τους υποσκάπτει και τους ευτελίζει προκειμένου να εξυπηρετήσει ημέτερους, να εξοφλήσει προεκλογική στήριξη. Την ώρα που οι κυβερνώντες και ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου έλεγαν στους νοσηλευτές ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρώνονται, πήγαιναν στη Βουλή και υπερασπίζονταν μέχρις εσχάτων τα παχυλά επιδόματα και τον μεγάλο μισθό του δικού τους παιδιού. Την ώρα που υποβίβαζε χιλιάδες εκπαιδευτικούς από μισθωτούς σε αυτοεργοδοτούμενους, σε θεσμούς όπως αυτός του Επιτρόπου Εθελοντισμού βολευόταν με ψηλά εισοδήματα το δικό τους παιδί ενώ το Υπουργικό τους Συμβούλιο φρόντιζε να παραχωρεί χρυσά διαβατήρια για να πλουτίζουν τα δικηγορικά τους γραφεία».

Καταλήγοντας, υποδεικνύει ότι, «και σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη και υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κόσμου, ρίχνει τις ευθύνες στους προ-προηγούμενους. Αποδεικνύοντας ξανά ότι η κοινωνία δεν μπορεί να την εμπιστευτεί.

Ο τόπος χρειάζεται επιτέλους αλλαγή και την αλλαγή μόνο ένα δυνατό ΑΚΕΛ μπορεί να τη φέρει. Γι’ αυτό την Κυριακή καλούμε τον κόσμο να μην απέχει, να ψηφίσει, να στηρίξει το ΑΚΕΛ για να στείλει το μήνυμα ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση των χρυσών διαβατηρίων και των πλαστών απολυτήριων».

«Ο λαός βίωσε ρουσφέτι, διαπλοκή και διαφθορά με το ΔΗΚΟ»

Ο κυπριακός λαός γνωρίζει και έχει ζήσει τα έργα και τις ημέρες του ΔΗΚΟ, όπως αυτά καταγράφονται από την ίδρυση και την ύπαρξη του, απάντησε στο ΔΗΚΟ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριακός Κούσιος νωρίτερα σήμερα.

«Βίωσε το ρουσφέτι, την αναξιοκρατία, τη διαπλοκή και τη διαφθορά.   Το ΔΗΚΟ, από την ημέρα ιδρύσεως του, συμμετείχε σχεδόν ανελλιπώς σε όλες τις Κυβερνήσεις του τόπου. Το ΔΗΚΟ, η προσωποποίηση του κατεστημένου, προσπαθεί να πείσει τον κυπριακό λαό ότι μπορεί να φέρει την αλλαγή και να αλλάξει το κατεστημένο», υπέδειξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Μαρτυρούμε σήμερα την προσωπική εμπλοκή του ιδίου του Προέδρου του ΔΗΚΟ και του οικογενειακού δικηγορικού του Γραφείου σε σκάνδαλα και διαφθορά, την ίδια στιγμή που ο κ. Παπαδόπουλος προσπαθεί να παρουσιαστεί ως ο Ηρακλείδης της πάταξης της διαφθοράς και επαγγέλλεται τη διαφάνεια».

«Το ΔΗΚΟ δημιουργεί καθ’ υπόδειξη των εξ Ελλάδος συμβούλων του ένα πρωτοφανές τοξικό κλίμα για τα πολιτικά δεδομένα του τόπου μας και μηδενίζει τα πάντα. Δεν πρόκειται να ανταποκριθούμε δίνοντας συνέχεια στη δημιουργία του τοξικού κλίματος που επιδιώκει να καλλιεργήσει πιστεύοντας ότι θα έχει κομματικά οφέλη. Τα έργα, οι μεταρρυθμίσεις και το κοινωνικό κράτος είναι η απάντηση της Κυβέρνησης», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.   

Μάλιστα κάλεσε το ΔΗΚΟ, «εαν πραγματικά εννοούν τα όσα λέγουν ας αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους ψηφίζοντας τα νομοσχέδια για διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς που εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής».

«Αντί, όμως, να ψηφίσουν τα νομοσχέδια, καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μαζί με το ΑΚΕΛ, αποστερώντας από τον λαό μας, σε κρίσιμες στιγμές, τα αναγκαία για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας. Ο λαός θα τους κρίνει», κατέληξε ο κ. Κούσιος.

«Χάνουν την ψυχραιμία τους»

Το ΔΗΚΟ απάντησε εκ νέου στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, αναφέρεοντας ότι, «είναι εμφανές από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Αναστασιάδη / ΔΗΣΥ, ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές της Κυριακής, στο Προεδρικό χάνουν την ψυχραιμία τους».

Σημειώνει πως, «αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια του κ. Κούσιου για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο με το να επιτίθεται στο Δημοκρατικό Κόμμα. Μας επιτίθονται επειδή φοβούνται ένα ισχυρό ΔΗΚΟ στην επόμενη Βουλή. Επειδή ξέρουν ότι το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να απαιτεί διαφάνεια, έλεγχο και κάθαρση».

Τέλος, λέει πως, «μπορεί στο Προεδρικό να τα έχουν ξεχάσει, ο κυπριακός λαός όμως θυμάται. Θυμάται το πόρισμα Αρεστή που καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες για την κατάρρευση του Συνεργατισμού στην κυβέρνηση Αναστασιάδη / ΔΗΣΥ. Θυμάται το πόρισμα Νικολάτου, σύμφωνα με το οποίο το 51.8% των πολιτογραφήσεων που έγιναν επί διακυβέρνησης τους ήταν παράνομες. Θυμάται τον διεθνή διασυρμό της Κύπρου, λόγω του σκανδάλου των χρυσών διαβατηρίων. Τα θυμάται και θα δώσει την απάντηση του, αποδοκιμάζοντας τους, στις 30 Μαΐου».

«Διαφήμιζαν στον Καναδά κυπριακό διαβατήριο με 900.000 ευρώ αντί 5,5εκατ. ευρώ»

Στο μεταξύ, πυρά κατά του ΔΗΚΟ εξαπέλυσε και ο ΔΗΣΥ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, με την οπία αναφέρεται στο δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, «το οικογενειακό δικηγορικό γραφείο Τάσσου Παπαδόπουλου ήταν:

  • αναμεμειγμένο στο σκάνδαλο Μιλόσεβιτς με τα δισεκατομμύρια ξεπλύματος,
  • νομικοί σύμβουλοι της Λαϊκής για δεκαετίες, 
  • νομικοί σύμβουλοι του Συνεργατισμού,
  • δικηγόροι χαμένων ταμείων προνοίας εταιρειών του χρηματιστηρίου.

Σημειώνει ακόμα πως, «συνεργάτες του οικογενειακού δικηγορικού γραφείου Τάσσου Παπαδόπουλου διαφήμιζαν στον Καναδά ότι μπορούσαν να εξασφαλίσουν κυπριακό διαβατήριο με 900.000 ευρώ αντί 5,5εκατ., ευρώ. Κατά τα άλλα σήμερα σηκώνουν τη ρομφαία κατά της διαφθοράς και θέλουν η κοινωνία να τους πιστέψει».

Καταλήγοντας, ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι, «η κοινωνία στην οποία γύρισαν την πλάτη καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό και έκαναν ότι μπορούσαν για να ακυρώσουν τις κρατικές εγγυήσεις».

Δειτε Επισης

Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική