Ανοίγει μέτωπο με ΕΛΑΜ και Οικολόγους η ΕΔΕΚ-Ανέξοδος πατριωτισμός και ψηφοδέλτιο μωσαϊκό

Δύο εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές και λίγες ώρες μετά που τα κόμματα κατέθεσαν επίσημα τις υποψηφιότητές τους, η ΕΔΕΚ άνοιξε μέτωπο με ΕΛΑΜ και Οικολόγους, με αφορμή άρνηση, όπως υποστηρίζει, των προέδρων των δύο κομμάτων, να συμμετάσχουν σε δημόσια συζήτηση με τον Μαρίνο Σιζόπουλο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΕΚ, αναφέρει πως, «μόλις ενημερωθήκαμε ότι ο Πρόεδρος των Οικολόγων κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ κ. Χρίστος Χρίστου αρνούνται να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένη δημόσια συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο και αποφεύγουν τον διάλογο μαζί του».

Σημειώνει επίσης ότι, «είναι προφανές πως η απουσία θέσεων είναι ο λόγος που αδυνατούν να ανταποκριθούν και να συμμετάσχουν σε μία δημόσια συζήτηση με τον Μαρίνο Σιζόπουλο».

Ο μεν Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, συνεχίζει η ΕΔΕΚ,  «έχει συνηθίσει να πουλά ανέξοδο πατριωτισμό, έχει παραδεχθεί ότι το κόμμα του αποτελεί το παράρτημα της Χρυσής Αυγής της Κύπρου η οποία έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση, δεν έχει υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία και μαζί με άλλα στελέχη της ηγεσίας του ΕΛΑΜ  είναι φυγόστρατοι, ενώ στελέχη του ΕΛΑΜ κατά καιρούς έχουν κατηγορηθεί για παράνομες δραστηριότητες. Την ίδια στιγμή ηγείται ενός κόμματος που είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός συνεχιστής αυτών που πρόδωσαν την Κύπρο και έφεραν την κατοχή».

Από την άλλη, αναφέρει, «ο κ. Θεοπέμπτου ο Πρόεδρος των Οικολόγων, ηγείται ενός ψηφοδελτίου – μωσαϊκού χωρίς θέσεις και προτάσεις. Σε όσα Εθνικά Συμβούλια συμμετείχε ο κ. Θεοπέμπτου αλήθεια ποιες προτάσεις κατέθεσε για το Κυπριακό και πώς συνέβαλε στον εμπλουτισμό των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας; Για να μην επαναφέρουμε τα ζητήματα των περιβαλλοντικών προβλημάτων και την στάση της ηγεσίας των Οικολόγων που μόνο υπέρ του περιβάλλοντος δεν είναι (ενδεικτικά βλ. ζητήματα όπως η επιχορήγηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων και η ανάπτυξη ψηλών κτηρίων)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος