Κυριακή 13 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ανοίγει μέτωπο με ΕΛΑΜ και Οικολόγους η ΕΔΕΚ-Ανέξοδος πατριωτισμός και ψηφοδέλτιο μωσαϊκό

  12/05/2021 16:10
Ανοίγει μέτωπο με ΕΛΑΜ και Οικολόγους η ΕΔΕΚ-Ανέξοδος πατριωτισμός και ψηφοδέλτιο μωσαϊκό

Ανοίγει μέτωπο με ΕΛΑΜ και Οικολόγους η ΕΔΕΚ-Ανέξοδος πατριωτισμός και ψηφοδέλτιο μωσαϊκό

  12/05/2021 16:10

Δύο εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές και λίγες ώρες μετά που τα κόμματα κατέθεσαν επίσημα τις υποψηφιότητές τους, η ΕΔΕΚ άνοιξε μέτωπο με ΕΛΑΜ και Οικολόγους, με αφορμή άρνηση, όπως υποστηρίζει, των προέδρων των δύο κομμάτων, να συμμετάσχουν σε δημόσια συζήτηση με τον Μαρίνο Σιζόπουλο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΕΚ, αναφέρει πως, «μόλις ενημερωθήκαμε ότι ο Πρόεδρος των Οικολόγων κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ κ. Χρίστος Χρίστου αρνούνται να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένη δημόσια συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο και αποφεύγουν τον διάλογο μαζί του».

Σημειώνει επίσης ότι, «είναι προφανές πως η απουσία θέσεων είναι ο λόγος που αδυνατούν να ανταποκριθούν και να συμμετάσχουν σε μία δημόσια συζήτηση με τον Μαρίνο Σιζόπουλο».

Ο μεν Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, συνεχίζει η ΕΔΕΚ,  «έχει συνηθίσει να πουλά ανέξοδο πατριωτισμό, έχει παραδεχθεί ότι το κόμμα του αποτελεί το παράρτημα της Χρυσής Αυγής της Κύπρου η οποία έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση, δεν έχει υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία και μαζί με άλλα στελέχη της ηγεσίας του ΕΛΑΜ  είναι φυγόστρατοι, ενώ στελέχη του ΕΛΑΜ κατά καιρούς έχουν κατηγορηθεί για παράνομες δραστηριότητες. Την ίδια στιγμή ηγείται ενός κόμματος που είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός συνεχιστής αυτών που πρόδωσαν την Κύπρο και έφεραν την κατοχή».

Από την άλλη, αναφέρει, «ο κ. Θεοπέμπτου ο Πρόεδρος των Οικολόγων, ηγείται ενός ψηφοδελτίου – μωσαϊκού χωρίς θέσεις και προτάσεις. Σε όσα Εθνικά Συμβούλια συμμετείχε ο κ. Θεοπέμπτου αλήθεια ποιες προτάσεις κατέθεσε για το Κυπριακό και πώς συνέβαλε στον εμπλουτισμό των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας; Για να μην επαναφέρουμε τα ζητήματα των περιβαλλοντικών προβλημάτων και την στάση της ηγεσίας των Οικολόγων που μόνο υπέρ του περιβάλλοντος δεν είναι (ενδεικτικά βλ. ζητήματα όπως η επιχορήγηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων και η ανάπτυξη ψηλών κτηρίων)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας