Α. Δημητρίου: Η πολιτική εκπροσώπηση δεν είναι θέμα εμπειρίας ή φύλου

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να προεξοφλάμε αρνητικά την όποια προσπάθεια ή να θεωρούμε ότι η κατάσταση ως έχει μας ικανοποιεί και δεν θα πρέπει να καταβληθεί καμία άλλη προσπάθεια, τονίζει η αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, προσθέτοντας πως, τέτοιοι συνειρμοί είναι επικίνδυνοι και καταστροφικοί.  

Σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη της στον REPORTER, η κ. Δημητρίου, αναφέρεται στις επικείμενες εξελίξεις στο Κυπριακό, τον τρόπο με τον οποίο το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να σταθεί δίπλα στον Νίκο Αναστασιάδη, σημειώνοντας πως δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή παρά να είμαστε συνεπής και σταθεροί στις θέσεις της δικής μας πλευράς και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες από το σημείο που διακόπηκαν στο Κρανς Μοντανά.

Αναφερόμενη στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, η κ. Δημητρίου, χαρακτηρίζει το κλίμα τοξικό που περιορίζεται στην εκτόξευση πυρών και κατηγοριών. Διαχωρίζει, ωστόσο, την κριτική, η οποία όπως επισημαίνει είναι θεμιτή και καλοδεχούμενη. Την ίδια ώρα εκφράζει την ελπίδα να επικρατήσουν έστω και τώρα τα επιχειρήματα, οι θέσεις και προτάσεις και να αφήσουμε τους πολίτες με βάση αυτά να προβούν στην επιλογή τους.

Σε σχέση με την παρουσία της στη Βουλή τα τελευταία πέντε χρόνια η Αννίτα Δημητρίου, δηλώνει ιδιαίτερα περήφανη είναι για την σχέση εμπιστοσύνης που είχε και έχει με τους πολίτες και εύχεται αυτή η δυναμική να συνεχισθεί ακόμη περισσότερο αντιμετωπίζοντας συλλογικά και ουσιαστικά κάθε πρόκληση και δυσκολία.  

«Στόχος μου», αναφέρει η αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, «είναι να συνεχίσω την προσπάθεια που ήδη έχω ξεκινήσει τα τελευταία πέντε χρόνια με έμφαση στα θέματα ανισοτήτων, ίσων ευκαιριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θεωρώ ότι έχουμε ακόμη σημαντικό δρόμο να διανύσουμε ειδικά για αυτά τα θέματα και χρειάζεται να βγούμε ακόμη πιο μπροστά διασφαλίζοντας στην πράξη αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα», υπογραμμίζει.

Την ίδια ώρα στέλνει το μήνυμα πως η πολιτική εκπροσώπηση δεν είναι θέμα εμπειρίας ή φύλου αλλά θέμα θέσεων, ικανοτήτων, αντίληψης και συνεχούς προσπάθειας βελτίωσης. Σε αυτό, υποδεικνύει η κ. Δημητρίου, «πρέπει να μας κρίνουν οι πολίτες και όχι σε οτιδήποτε άλλο ασύμβατο με τον ρόλο και την αποστολή μας».

Διαβάστε αυτούσια τη συνέντευξη της Αννίτας Δημητρίου στον REPORTER

*Συμπληρώνετε πέντε χρόνια στη Βουλή και αναμφισβήτητα η παρουσία σας δικαίωσε όσους σας στήριξαν κατά τη διάρκεια των γεγονότων με τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου. Όσα συνέβησαν και εκείνη η δήλωση πως οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία, θεωρείτε πως τελικά λειτούργησαν υπέρ σας και οι πολίτες έδωσαν την απάντηση τους; Εσάς προσωπικά σας πείσμωσε ώστε να εργαστείτε ακόμα πιο σκληρά αυτή την πενταετία;

Πραγματικά όντως περνάει πολύ γρήγορα ο χρόνος και ακόμα και δεν μπορώ να πιστέψω ότι πέρασαν κιόλας σχεδόν πέντε χρόνια. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι καθημερινή μου έγνοια από την στιγμή που με εμπιστεύτηκαν οι πολίτες και μου έδωσαν την μεγάλη τιμή να τους εκπροσωπώ ήταν και είναι να τους δικαιώνω για την επιλογή τους, να ανταποκρίνομαι αποτελεσματικά στα προβλήματα και προκλήσεις αλλά και με θέσεις και πείσμα να έχω έντονη κοινοβουλευτική παρουσία. Οπόταν, ανεξαρτήτως του τι συνέβηκε ή λέχθηκε σε μένα προσωπικά εναπόκειτο από την πρώτη μέρα εκλογής μου να δουλέψω ακούραστα για να κριθώ μόνο από το έργο και την κοινοβουλευτική μου παρουσία και όχι για οτιδήποτε άλλο. Αν για ένα πράγμα όμως νιώθω ιδιαίτερα περήφανη είναι για την σχέση εμπιστοσύνης που είχα και έχω με τους πολίτες και εύχομαι και ελπίζω αυτή την δυναμική να την συνεχίσουμε και να την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο αντιμετωπίζοντας συλλογικά και ουσιαστικά κάθε πρόκληση και δυσκολία.  

*Πέραν της κοινοβουλευτικής σας παρουσίας, τα μέλη του ΔΗΣΥ σας τίμησαν με τη ψήφο τους και στις εσωκομματικές εκλογές αναδεικνύοντας σας αντιπρόεδρο του κόμματος και μάλιστα πρώτη σε σταυρούς προτίμησης. Τι σημαίνει για εσάς αυτή η επιλογή των μελών του κόμματος;

Μεγαλύτερη ευθύνη να αφουγκραστούμε ανησυχίες και προβληματισμούς αλλά και να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε όλα αυτά που έχουμε να διαχειριστούμε, πάντοτε σε πνεύμα συναδελφικότητας και συνεργασίας. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι εκπροσωπώ την προοπτική της δικής μου γενιάς στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος μου και εκεί έχω την ευκαιρία να τοποθετούμαι και να αναλαμβάνω ευθύνες συμμετέχοντας στην πρώτη γραμμή. Το έχω πει ξανά και θα το επαναλάβω και σήμερα ότι προτιμώ να επωμισθώ το βάρος της ευθύνης για μια ενδεχόμενα λανθασμένη/ανεπαρκή απόφαση ως μέρος της ηγεσίας, παρά να κινούμαι εκ του ασφαλούς.

*Βρίσκεστε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο στην ηγετική ομάδα του ΔΗΣΥ. Καταφέρατε να αλλάξετε κάτι από όσα θα θέλατε στη λειτουργία του κόμματος;

Προσπαθούμε καθημερινά να ανταποκρινόμαστε στις  διάφορες προκλήσεις οπόταν βελτιώνουμε διαδικασίες και προσέγγιση με τρόπο που να συνάδει με τα σύγχρονα δεδομένα. Για παράδειγμα τώρα με την πανδημία έχουμε προσαρμόσει όλες τις διαδικασίες και σε ηλεκτρονική μορφή όπως και προσαρμόσει επικοινωνία και πρωτοβουλίες ανάλογα. Σίγουρα όμως ακόμη περισσότερα χρειάζεται να γίνουν και ας μην ξεχνάμε ότι και το κόμμα, όπως και η κοινωνία μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός που χρειάζεται να βελτιώνεται, να εξελίσσεται, να κάνει παραδοχές. Έτσι αλλάζουμε πραγματικά προς το καλύτερο και δικαιώνουμε και τον κόσμο μας για την επιλογή του. 

*Αναμφίβολα η οκταετής διακυβέρνηση από τον ΔΗΣΥ και τον Νίκο Αναστασιάδη, φέρνει και την αναμενόμενη φθορά του κόμματος. Σας προβληματίζει ως ηγεσία η εικόνα που το κόμμα, αλλά και η Κυβέρνηση εκπέμπουν; Θεωρείτε πως έπρεπε να γίνουν πράγματα που δεν έγιναν;

Είναι κάπως αναμενόμενο μετά από αρκετά χρόνια στην εξουσία να υπάρχουν αντιδράσεις ή να επικρατεί η αντίληψη ότι η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, όπως επίσης είναι αναμενόμενο να έχουν γίνει λάθη ή να έχουν υπάρξει παραλήψεις. Είναι για αυτό τον λόγο που χρειάζεται να υπάρξουν παραδοχές και πιστεύω έντονα ότι με αυτό τον τρόπο βελτιώνεσαι και αποκτάς μεγαλύτερη αξιοπιστία. Φυσικά από την άλλη φαντάζει και η καλύτερη δικαιολογία για τους άλλους που θέλουν να κρύψουν την δική τους ευθύνη ή και ενδεχόμενη απραξία για σημαντικά ζητήματα όπως για παράδειγμα μεταρρυθμίσεις που δεν τελεσφόρησαν. Εξάλλου να θυμίσω ότι η κυβέρνηση ή ο ΔΗΣΥ δεν έχουν πλειοψηφία στην Βουλή οπόταν εκεί πρέπει να προσμετρηθεί η ευθύνη όλων για την στάση που τήρησαν ή για τις θέσεις που δεν είχαν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κοινωνία των πολιτών απαιτεί ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις για όλα αυτά που έχουμε να διαχειριστούμε ή για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και είναι για τον συγκεκριμένο λόγο που ζητάμε να κριθούμε από τις πράξεις μας αφού είχαμε και έχουμε συγκεκριμένες εισηγήσεις και άποψη.

*Με βάση τα σημερινά δεδομένα και την μετωπική επίθεση που δέχεται η Κυβέρνηση για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που ξεκινούν από την πανδημία, τη διαφθορά και την οικονομία και καταλήγουν στο Κυπριακό, θα θεωρούσατε πως ο πιο ρεαλιστικός στόχος ενόψει βουλευτικών θα ήταν η συγκράτηση των εδρών;

Το μεγαλύτερο λάθος σε μια προεκλογική αναμέτρηση είναι να θέτεις όρια ή αριθμούς. Συνεχίζεις να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς, προβαίνεις σε ανασκόπηση παραλήψεων και αναμένεις ή επιζητείς να κριθείς για τις πράξεις σου και όχι για οτιδήποτε άλλο δεν συνάδει με τον ρόλο και την αποστολή σου. Θεωρώ ότι όσες επιθέσεις ή συνθήματα και αν υπάρξουν οι πολίτες γνωρίζουν την πραγματική συμβολή του καθενός και έχουμε υποχρέωση να αναμετρηθούμε μέσα από επιχειρήματα, θέσεις και προτάσεις. Και εκεί να ξεχωρίσουμε πραγματικά τον ρόλο όλων μας χωρίς σκοπιμότητες και χωρίς στυγνή προπαγάνδα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε και ως πολιτικό σύστημα να επανακτήσουμε την αξιοπιστία μας.  

*Ο Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται για όγδοο χρόνο στο τιμόνι της χώρας και παράλληλα ο ΔΗΣΥ στον ρόλο του κυβερνώντος κόμματος. Ειδικά το τελευταίο διάστημα, με το θέμα του ΚΕΠ, γίνεται πιο έντονα ορατή η φθορά και του κόμματος. Σας ανησυχεί ως ηγεσία του ΔΗΣΥ, σε σχέση με τις βουλευτικές του Μαΐου;

Μας ανησυχεί η προσπάθεια ορισμένων να κρίνουν γεγονότα και καταστάσεις με τα σημερινά δεδομένα – και είναι πολύ εύκολο να κρίνεις εκ του ασφαλούς – , όπως επίσης να αποποιηθούν των δικών τους ευθυνών. Η διαφθορά και διαπλοκή δεν είναι σημερινό φαινόμενο και δεν έχει συγκεκριμένη κομματική απόχρωση, σίγουρα όχι αυτή που εσκεμμένα κάποιοι επιχειρούν να αποδώσουν. Οφείλουμε να θυμηθούμε κάτω από ποιες περιστάσεις παραδόθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πως πραγματικά ωφέλεσε την οικονομία, πόσες προσπάθειες αυστηροποίησης υπήρξαν αλλά και ναι από την άλλη πόσες ατέλειες και λάθη έγιναν με αποτέλεσμα ορισμένοι να καταχρώνται αυτές. Όσο λοιπόν κάποιοι προσπαθούν να απομονώσουν την ευθύνη στην κυβέρνηση ή στο κυβερνών κόμμα με προφανής σκοπιμότητες η πραγματικότητα είναι ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν για αυστηροποίηση κανόνων και διαδικασιών εξυπακούουν συνεργασία εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας. Εξάλλου η κυβέρνηση δεν έχει πλειοψηφία στην Βουλή για να υπάρξουν οι όποιες βελτιώσεις ή μεταρρυθμίσεις. Αδιαμφισβήτητα όμως, η κοινωνία των πολιτών απαιτεί να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν πράξεις και συμπεριφορές που κόστισαν στο κράτος και κυρίως αναμένει απονομή δικαιοσύνης και κάθαρσης. Εμείς τουλάχιστον σε αυτό είμαστε ξεκάθαρα προσανατολισμένοι και έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και εισηγήσεις που συνιστούν ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό σχέδιο ενίσχυσης της διαφάνειας και αξιοπιστίας της δημοκρατικής λειτουργίας.

*Έχει ειπωθεί από αρκετούς το τελευταίο διάστημα πως το πολιτικό κλίμα παραμένει τοξικό. Πώς βλέπετε να εξελίσσεται αυτή η προεκλογική περίοδος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκτοξεύουν καθημερινά πυρά προς την Κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα με αιχμή του δόρατος το ζήτημα της διαφθοράς;

Δεν έχει ειπωθεί απλά, ζούμε καθημερινά ένα αδυσώπητο κλίμα τοξικότητας και αντιπαλότητας που δυστυχώς πολλές φορές περιορίζεται μόνο στην εκτόξευση πυρών και κατηγοριών χωρίς την ανταλλαγή εισηγήσεων και πολιτικών επιχειρημάτων και αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά. Ένα είναι η κριτική που είναι θεμιτή και καλοδεχούμενη - πόσο μάλλον η διαφορετική προσέγγιση ή πεποίθηση - άλλο όμως είναι η στείρα αντιπολίτευση χρησιμοποιώντας μόνο λαϊκισμό και αφορισμό. Αυτό δεν είναι επωφελές για την δημοκρατία που θέλουμε να υπηρετήσουμε, πόσο μάλλον για μια εκλογική αναμέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές όπου θα πρέπει να επιλεγούν οι αντιπροσωπευτικότεροι και ικανότεροι που θα εκπροσωπούν τους πολίτες στο κοινοβούλιο και θα πρέπει να συμβάλουν στην διαμόρφωση πολιτικών για αντιμετώπιση των σοβαρότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Εύχομαι και ελπίζω αν και οδεύουμε προς το τέλος της βουλευτικής περιόδου να επικρατήσουν έστω και τώρα τα επιχειρήματα, οι θέσεις και προτάσεις και να αφήσουμε τους πολίτες με βάση αυτά να προβούν στην επιλογή τους.

*Με όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, ακόμη περισσότεροι είναι αυτοί που γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική και στους πολιτικούς. Σας προβληματίζει αυτή η τάση απαξίωσης που επικρατεί και πως πιστεύετε ότι μπορεί να ανατραπεί; Πώς και γιατί θα πρέπει να πειστούν οι νέοι ώστε να προσέλθουν στις κάλπες;

Είναι αυτό το κλίμα που περιέγραψα προηγουμένως που συντείνει στην ακόμα μεγαλύτερη αποστροφή από την πολιτική και τους πολιτικούς. Είναι η τοξικότητα, η καθημερινή ανταλλαγή πυρών, η ισοπέδωση, όλα αυτά που εκμηδενίζουν προσπάθειες και σημαντικά βήματα βελτίωσης που ακόμα και εκεί που υπάρχουν τα διαλύουμε σε μια προσπάθεια να αφορίσουμε τους πάντες και τα πάντα. Δυστυχώς όλο αυτό επιδρά πολύ αρνητικά ειδικά στους νέους ανθρώπους που έχουν κουραστεί να παρακολουθούν ένα διαρκή αγώνα πυγμαχίας με μοναδικό στόχο την εξόντωση του αντιπάλου. Για μένα η πολιτική θα πρέπει να είναι ένας αγώνας σκυταλοδρομίας που φυσιολογικά τρέχεις να αντιμετωπίσεις προβλήματα και καταστάσεις αλλά με συνεργασία και συναίνεση ειδικά για τα σημαντικότερα ζητήματα του τόπου μας. Είναι ακριβώς αυτή την προσέγγιση που αναμένουν να δούν οι πολίτες και μόνο με αυτό τον τρόπο θα επανακτήσουμε σεβασμό και αξιοπιστία στον χώρο μας. Ακόμα και απογοητευμένοι όμως, η λύση δεν είναι να αφήνουμε τους υπόλοιπους να αποφασίζουν για εμάς αλλά να συμμετέχουμε και να φροντίζουμε με την ψήφο και κατ’ επέκταση τοποθέτηση μας να μεταφέρουμε το δικό μας μήνυμα και την δική μας θέση.

*Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προετοιμάζεται για να συμμετάσχει στην άτυπη πενταμερή, την ώρα που η άλλη πλευρά επιμένει σε νέες ιδέες και τη λύση δύο κρατών. Θα πρέπει να μας φοβίζει το ενδεχόμενο ενός νέου ναυαγίου στη Γενεύη και η περίπτωση να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο για άλλη μια φορά;

Θα πρέπει να μας φοβίζει περισσότερο η απραξία και στασιμότητα. Έχουμε πιστεύω συνειδητοποιήσει ότι το διαπραγματευτικό τέλμα και η μη ευόδωση των συνομιλιών συνεπάγει επικίνδυνες και δύσκολες ατραπούς συνειδητοποιώντας και βλέποντας καθημερινά τα τετελεσμένα τα οποία επιχειρεί η Τουρκία. Οπόταν, δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή παρά να είμαστε συνεπής και σταθεροί στις θέσεις της δικής μας πλευράς και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες από το σημείο που διεκόπηκαν στο Κρανς Μοντανά στηρίζοντας τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας και της δικής μας πλευράς. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να προεξοφλάμε αρνητικά την όποια προσπάθεια ή να θεωρούμε ότι η κατάσταση ως έχει μας ικανοποιεί και δεν θα πρέπει να καταβληθεί καμία άλλη προσπάθεια. Τέτοιοι συνειρμοί είναι επικίνδυνοι και καταστροφικοί.  

*Οι πολίτες προσδοκούν από τους βουλευτές να δώσουν λύσεις στα προβλήματά τους και να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους. Ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του μέσου Κύπριου που επιζητούν λύση;

Είναι φυσιολογικό οι πολίτες να επιζητούν και αναμένουν λύση στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν. Στην προκειμένη, δεδομένης και της πανδημίας θεωρώ ότι τα σημαντικότερα προβλήματα εστιάζονται στην οικονομική ανάκαμψη και στην στήριξη εργοδοτουμένων, μικρομεσαίων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως και στην ευρύτερη αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης που δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα τερματιστεί. Η κυβέρνηση καταβάλει σημαντική προσπάθεια ενίσχυσης όλων αυτών των ομάδων αλλά χρειάζεται και εμείς να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα και να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και όχι δημιουργούμε επιπρόσθετα προβλήματα ή αμφισβητήσεις χάρη μικροπολιτικών ή προεκλογικών σκοπιμοτήτων. 

*Σε περίπτωση που επανεκλεγείτε, ποια είναι τα κύρια θέματα και άμεση προτεραιότητά σας που θα θέλατε να προωθήσετε στην Βουλή;

Να συνεχίσω την προσπάθεια που ήδη έχω ξεκινήσει τα τελευταία πέντε χρόνια με έμφαση στα θέματα ανισοτήτων, ίσων ευκαιριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θεωρώ ότι έχουμε ακόμη σημαντικό δρόμο να διανύσουμε ειδικά για αυτά τα θέματα και χρειάζεται να βγούμε ακόμη πιο μπροστά διασφαλίζοντας στην πράξη αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα.

*Σε αντίθετη περίπτωση που τελικά δεν εκλεγείτε για δεύτερη φορά, σκοπεύετε να συνεχίσετε το έργο που παράγετε στην Βουλή και εκτός των εδράνων; Αν ναι με ποιον τρόπο;

Ποτέ δεν ασχολήθηκα με την πολιτική ή έχω τις θέσεις που έχω γιατί αυτό θα μου διασφάλιζε μια συγκεκριμένη θέση. Υπηρετώ αυτό το χώρο γιατί θεωρώ ότι χρειάζεται να παλεύουμε και να είμαστε ενεργοί για αυτά που πιστεύουμε μπαίνοντας στην μάχη και όχι επιλέγοντας την παθητική κριτική. Οπόταν ωσότου οι πολίτες εμπιστεύονται στο πρόσωπο μου την εκπροσώπησή τους θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή να προασπίζομαι θέσεις και πρωτοβουλίες. Σε αντίθεση περίπτωση φυσικά και θα παραμείνω ενεργή στον πολιτικό μου χώρο και θα συμβάλλω με όποιο τρόπο μπορώ στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στην αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων ζητημάτων του τόπου μας.

*Η επικοινωνία με τον κόσμο κατά την διάρκεια της θητείας σας είναι πολύ σημαντική. Πώς προσπαθείτε να βρίσκεστε κοντά στους πολίτες και να αφουγκράζεστε τις ανησυχίες τους;

Από την πρώτη μέρα που εκλέγηκα μέχρι και σήμερα φροντίζω να διατηρώ και να ενισχύω καθημερινά με διάφορους τρόπους την επικοινωνία μου με τους πολίτες. Το θεωρώ το Α και Ω αφού στηρίζομαι σε αυτή την αλληλοτροφοδότηση αλλά και στην ενίσχυση αυτής της σχέσης εμπιστοσύνης για να μεταφέρω και ενώπιον της Βουλής τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες προσπαθώντας να βρίσκουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Οπόταν πέραν της προσωπικής επαφής, έχω καθιερώσει μέρα του πολίτη εβδομαδιαίως και συζητώ αυτοπροσώπως ζητήματα με άτομα και κοινωνικά σύνολα και έχω φροντίσει να έχω ανοικτές διόδους σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, γεγονός που με βοηθά να έχω περισσότερες και συχνότερες επαφές με διάφορες ομάδες συμπολιτών μας.

*Ως γυναίκα νιώσατε ποτέ υποτίμηση από το αντίθετο φύλο ή από άλλα μέλη της βουλής τα οποία έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από εσάς;

Η πολιτική εκπροσώπηση δεν είναι θέμα εμπειρίας ή φύλου αλλά θέμα θέσεων, ικανοτήτων, αντίληψης και συνεχούς προσπάθειας βελτίωσης. Σε αυτό πρέπει να μας κρίνουν οι πολίτες και όχι σε οτιδήποτε άλλο ασύμβατο με τον ρόλο και την αποστολή μας. Αν και για μια γυναίκα είναι ακόμη πιο δύσκολο και αναγκαίο να αποδεικνύει καθημερινά ότι αξίζει να βρίσκεται εκεί και να διεκδικεί εντούτοις επιλέγω να αγνοώ ή να ξεχνώ κάθε τέτοια προσπάθεια υποτίμησης που μοναχά συντηρεί και διαιωνίζει στερεότυπα ασύμβατα με την σύγχρονη εποχή.

 

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»