Τέλος η συζήτηση για αναβολή των βουλευτικών-Έριξε καρφιά για… κυνήγι ψήφων ο Αβέρωφ

Σε ανησυχία που εξέφρασε ο ίδιος, σε σχέση με το ενδεχόμενο αναβολής των βουλευτικών εκλογών, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, Αδάμος Αδάμου. «Το θέμα θεωρείται λήξαν, οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά όπως είναι προγραμματισμένες και κάθε περαιτέρω συζήτηση περιττεύει» δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

«Είχα εκφράσει ανησυχία για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών» είπε εξηγώντας πως πρέπει να εμβολιαστεί ακόμη αρκετός κόσμος μέχρι να φτάσουμε στο κρίσιμο ποσοστό του 60-70% του πληθυσμού.

«Η απάντηση που πήρα από όλους τους αρχηγούς των κομμάτων είναι ότι μπορούμε και άρα, εφόσον είναι η άποψη των κοινοβουλευτικών κομμάτων, η συζήτηση σταματά εδώ» πρόσθεσε.

Ο κ. Αδάμου είπε ακόμη ότι «έγινε η συζήτηση, εδόθησαν οι απαντήσεις και νομίζω ότι με τα μέτρα που έλαβε η εκτελεστική εξουσία, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών, θα μπορέσουμε να διεξάγουμε τις βουλευτικές εκλογές στην ημερομηνία που είναι καθορισμένη»

Απηύθυνε τέλος παράκληση «η συζήτηση να σταματήσει εδώ. Ήταν μια ανησυχία, εκφράστηκε, συζητήθηκε και λήφθηκε η τελική απόφαση, η οποία είναι από όλα τα κόμματα».

Για «ανύπαρκτο θέμα» έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. «Εάν υπήρχε οποιοδήποτε θέμα να συζητηθεί για τις εκλογές, ήταν να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα, να γλυτώσει ο κόσμος και η κοινωνία από αυτό το τοξικό κλίμα» είπε. Συνέχισε, λέγοντας πως «κάθε μέρα που παραμένει, είτε με ανοιχτή τη Βουλή είτε παράταση της προεκλογικής περιόδου, τόσο περισσότερη ζημία γίνεται στον τόπο»

«Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση του ΔΗΣΥ για αυτό είμαστε και το κόμμα που υποβάλαμε και στηρίξαμε προτάσεις, ακόμα και για πρόωρες εκλογές πριν από μερικούς μήνες» σημείωσε.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως δεν υπήρξε ποτέ οποιαδήποτε επίσημη θέση από οποιοδήποτε κόμμα, ούτε και τέθηκε επίσημα θέση από τον Πρόεδρο της Βουλής για να αναβολή εκλογών, αλλά όπως δήλωσε ο κ. Αδάμου, έκανε ο ίδιος κάποιες σκέψεις. «Το θέμα δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει» είπε.

Σε ερώτηση αν είναι απαξιωτικό προς τη Βουλή να λέγεται ότι όσο μένει ανοιχτή προκαλείται τοξικότητα, ο κ. Νεοφύτου απάντησε πως «όταν λες μια πραγματικότητα, δε σημαίνει ότι υποτιμάς οτιδήποτε». «Κάθε μέρα που περνά αυξάνεται η τοξικότητα. Όλοι σε ένα κυνήγι ψήφων. Στο τέλος ζημιώνει η κοινωνία, η οικονομία και η σταθερότητα της χώρας. Οι εκλογές πρέπει να γίνονται, να τελειώνουν το συντομότερο δυνατό» ανέφερε.

Εξάλλου, ο κ. Νεοφύτου διερωτήθηκε ποιος εγγυάται την κατάσταση που θα υπάρχει σε μερικούς μήνες. «Μα και να υπήρχε η πολιτική βούληση από όλα τα κόμματα για αναβολή εκλογών, αυτές έπρεπε να γίνουν είτε 15 ή 22 Αυγούστου. Αυτό προβλέπει το σύνταγμα. Δεν υπήρχε περιθώριο για τον Σεπτέμβρη» πρόσθεσε, λέγοντας ότι κάνουμε «πανηγύρια» χωρίς αντικείμενο «και έχει από τι πρωί που ασχολούμαστε με ένα ανύπαρκτο θέμα».

Από την πλευρά του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών, δήλωσε ότι είναι «ανύπαρκτο ζήτημα». «Δεν έχει τεθεί από κανέναν και άρα δεν έχει καν συζητηθεί» είπε.

 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια