Παρασκευή 22 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Οργισμένο κοράκι ορμάει σε drone που κουβαλάει καφέ

  25/09/2021 15:30
ΒΙΝΤΕΟ: Οργισμένο κοράκι ορμάει σε drone που κουβαλάει καφέ

ΒΙΝΤΕΟ: Οργισμένο κοράκι ορμάει σε drone που κουβαλάει καφέ

  25/09/2021 15:30

Ένα εξοργισμένο κοράκι επιτέθηκε σε drone που μετέφερε δέμα στην Αυστραλία. Η βίαιη επίθεση από τον ιπτάμενο τιμωρό καταγράφηκε σε βίντεο από έναν κάτοικο της περιοχής.

Η μεταφορική εταιρεία Wing ξεκίνησε τις διανομές με drone στην Καμπέρα της Αυστραλίας, σε συνεργασία με τον τεχνολογικό κολοσσό Google, μεταφέροντας καφέ, φαγητό, φάρμακα και εργαλεία.

Τα drone που χρησιμοποιούνται για τη συγκεκριμένη υπηρεσία delivery αφήνουν την κάθε παραγγελία στο κατώφλι του κάθε πελάτη, αλλά πρόσφατα χρήστες που περιμένουν με ανυπομονησία να φτάσει το πρωινό τους έχουν έρθει αντιμέτωποι με οργισμένα κοράκια.

Τα πουλιά ορμούν στα drone και αρχίσουν να τα τσιμπούν με τα ράμφη τους, όπως αναφέρει η ταμπλόιντ εφημερίδα Daily Mail.

Ο Μπεν Ρότζερς, ένας πελάτης της Wing που περίμενε να φτάσει με το drone ο καφές που είχε παραγγείλει, πρόσεξε ότι η ιπτάμενη συσκευή δεχόταν επίθεση.

Σύμφωνα με τον ορνιθολόγο Νιλ Χέρμες, έναν ειδικό στη μελέτη της συμπεριφοράς των πτηνών, η Wing πρέπει προσωρινά να αναστείλει τις πτήσεις της, λέγοντας ότι τα κοράκια στην περιοχή βρίσκονται στην περίοδο της αναπαραγωγής.

Τα κοράκια ζευγαρώνουν και χτίζουν τις φωλιές τους – κάτι που πιθανότατα μπορεί να εξηγήσει την επιθετική συμπεριφορά τους, σύμφωνα με την ταμπλόιντ εφημερίδα.

"Το κοράκι μοιάζει εντελώς αβλαβές από την επίθεση που εξαπέλυσε στο drone και δεδομένου ότι η Wing δεν πετά στην περιοχή, το πουλί πιθανότατα νομίζει ότι τα κατάφερε να διώξει τα ενοχλητικά πετούμενα μακριά" λέει ο ορνιθολόγος.

Από την πλευρά της, η μεταφορική εταιρεία Wing ανέφερε ότι οι παραδόσεις της δεν έχουν επηρεαστεί πουθενά αλλού στη χώρα, ενώ τόνισε ότι δεν έχει υπόψη της για πουλιά που έχουν τραυματιστεί από τα drone της.

Πηγή: sputniknews.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας