Κέρδισε 185.000 επειδή ο εργοδότης της δεν την άφηνε να πάρει το παιδί της από το σχολείο

Η Άλις Τόμπσον εργάζεται ως διευθύντρια πωλήσεων πλήρους απασχόλησης σε κτηματομεσιτικό γραφείο στην Αγγλία και η θέση της της επιφέρει 120.000 λίρες ετησίως. Παράλληλα, την υποχρεώνει να εργάζεται καθημερινά ως τις 6 το απόγευμα.

Μέχρι τον Νοέμβριο του 2018 όλα έβαιναν καλώς για την Άλις σε ότι αφορά την εργασία της. Τότε λοιπόν ήρθε στον κόσμο η κόρη της και η Άλις λόγω των αυξημένων μητρικών της υποχρεώσεων ζήτησε να εργάζεται με μερική απασχόληση ώστε να πηγαίνει στην δουλειά της τέσσερις φορές την εβδομάδα και να τελειώνει στις 5 το απόγευμα, προκειμένου να μπορεί να παίρνει το παιδί της από το νηπιαγωγείο.

Η πρότασή της δεν έγινε δεκτή από τον διευθυντή της εταιρείας λέγοντάς της ότι το επιπλέον κόστος και η αναδιοργάνωση του προσωπικού που απαιτούνται δεν καθιστούν εφικτό το αίτημά της. Έτσι αναγκάστηκε να δηλώσει παραίτηση χωρίς όμως να έχει πει την τελευταία της λέξη.

Η αντίδραση της Άλις ήταν να πάει στα δικαστήρια την εταιρεία, ισχυριζόμενη ότι γίνεται διάκριση φύλου σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει ότι η κόρη της δεν θα έχει ανάλογη εμπειρία όταν μεγαλώσει. Η γυναίκα ανέφερε και κάποιες συμπεριφορές που την είχαν ενοχλήσει το διάστημα που ήταν έγκυος.

Η επιτροπή του δικαστηρίου που εξέτασε την περίπτωσή της συμφώνησε ότι η Άλις έχει αδικηθεί από την εταιρεία της. «Η κυρία Τόμπσον δυσαρεστήθηκε από το γεγονός ότι η εργασία της δεν ήταν ευέλικτη (όπως διαπιστώσαμε και εμείς) και θεώρησε ότι όλο αυτό ήταν μια αδικία λόγω του φύλου της.

Οι περισσότερες μητέρες διαπιστώνουμε ότι έχουν περίεργα συναισθήματα όταν είναι να επιστρέψουν στη δουλειά έπειτα από εγκυμοσύνη, ακόμα και όταν το περιβάλλον τους είναι οικείο. Η αναταραχή της κυρίας Τόμπσον είναι χειρότερη διότι θα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν και να βρει δουλειά», ανέφερε το δικαστήριο.

«Το κλείσιμο του παιδικού σταθμού στις 6 το απόγευμα συμβαδίζει με τις τυπικές ώρες γραφείου και η απαίτηση να εργάζεται ως τις 6 κάθε μέρα, την έφερε σε μειονεκτική θέση, καθώς δεν θα μπορούσε να παίρνει εγκαίρως το παιδί της. Όσον αφορά το αίτημα για 4ημερη εργασία δεν γνωρίζουμε αν το ζήτησε εξαιτίας του χρόνου που χρειάζεται για να πάει στο νηπιαγωγείο ή του κόστους των βρεφονηπιακών σταθμών, αλλά όλοι αποδεχόμαστε ότι ότι η άρνηση από την πλευρά της εταιρείας την έφερε σε δύσκολη θέση», πρόσθεσε το δικαστήριο.

Έτσι η Άλις κατάφερε να δικαιωθεί και να λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 185.000 λιρών.

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Scorpios Music Bar: Πώς έγινε το «μπαμ»-Οι άνθρωποι πίσω από τα viral βίντεο στο TikTok
Με Μαρίνα Σάττι η ΕΛ.ΑΣ. εύχεται καλή επιστροφή στους εκδρομείς του τριημέρου
Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε ελικόπτερο, βγήκε στο δρόμο και το κατάσχεσαν
ΒΙΝΤΕΟ: Σκύλος ρομπότ εντοπίζει τροχαίες παραβάσεις στη Μάλαγα
Για πρώτη φορά μεταμοσχεύθηκε νεφρό γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
ΒΙΝΤΕΟ: Ο άνθρωπος που πρέπει να πίνει 20 λίτρα νερό κάθε μέρα για να επιβιώσει-Η σπάνια πάθηση
ΒΙΝΤΕΟ: Πέραν των δεκαέξι χιλιάδων ευρώ η τιμή πώλησης του πιο ακριβού κομματιού Lego
Το νέο κόλπο των κλεφτών-Έτσι κλέβουν αυτοκίνητα μέσα σε 1 μόνο λεπτό
Έφηβος ανακάλυψε πως ο επί 10 χρόνια κολλητός του είναι… ηθοποιός που έχουν προσλάβει οι γονείς του