Το πιο ρομαντικό αρχαιολογικό εύρημα-Σφιχταγκαλιασμένο ζευγάρι 1.500 ετών

H φράση «για πάντα μαζί» δεν ήταν απλά μια υπόσχεση αλλά έγινε πράξη για ένα ζευγάρι από την Κίνα, που οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σφιχταγκαλιασμένο σε τάφο ηλικίας 1.500 ετών. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα στην επιθεώρηση «International Journal of Osteoarchaeology», τα οστά των αγαπημένων βρέθηκαν μαζί σε στάση αγκαλιάς στην πόλη Datong, σε ανασκαφές που γίνονται σε νεκροταφείο.

Στο χώρο υπολογίζεται ότι είχαν γίνει περίπου 600 ταφές της νομαδικής φυλής Xianbei του 5ου και 6ου αιώνα μ.Χ. Μάλιστα, ανάμεσά τους βρέθηκαν πολλά ακόμα ζευγάρια, αλλά αυτό είναι το μοναδικό που αγκαλιάζεται, με τα χέρια του άντρα κάτω από το σώμα της γυναίκας, η οποία ακουμπάει το κεφάλι της στον ώμο του. Σαν να έχουν πάρει απλώς έναν γλυκό ύπνο. Οι ερευνητές συγκινήθηκαν τόσο από το θέαμα, που αποφάσισαν να μη χωρίσουν τα λείψανα των ερωτευμένων.

Ρομαντικό σύμβολο

Μια ακόμα σημαντική λεπτομέρεια είναι το δαχτυλίδι που φοράει η γυναίκα στο αριστερό χέρι. Οι γαμήλιες βέρες δεν αποτελούσαν παράδοση της εποχής, ενδεχομένως όμως το κόσμημα να συνιστούσε σύμβολο του ιδιαίτερου δεσμού του ζευγαριού, που έφυγε νέο από τη ζωή. Ο άντρας εκτιμάται ότι πέθανε 29-35 ετών, ενώ η γυναίκα στα 35-40 χρόνια της. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι είτε πέθαναν την ίδια περίοδο από κάποια ασθένεια είτε μετά τον θάνατο του άντρα η γυναίκα αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της.

Σύμφωνα με έναν από τους συγγραφείς του επιστημονικού άρθρου, τον Qun Zhang, με τη διάδοση του βουδισμού εκείνη την εποχή «διαδόθηκε και η ιδέα της ζωής μετά θάνατον». Ίσως λοιπόν οι αγαπημένοι να ήθελαν με αυτό τον τρόπο να συνεχίσουν μαζί το ταξίδι τους στην αιωνιότητα.

Δες το εύρημα:

 

Δειτε Επισης

Το δαχτυλίδι των 6,5 ευρώ αποδείχτηκε ότι έκρυβε διαμάντι 2,3 καρατίων
Scorpios Music Bar: Πώς έγινε το «μπαμ»-Οι άνθρωποι πίσω από τα viral βίντεο στο TikTok
Με Μαρίνα Σάττι η ΕΛ.ΑΣ. εύχεται καλή επιστροφή στους εκδρομείς του τριημέρου
Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε ελικόπτερο, βγήκε στο δρόμο και το κατάσχεσαν
ΒΙΝΤΕΟ: Σκύλος ρομπότ εντοπίζει τροχαίες παραβάσεις στη Μάλαγα
Για πρώτη φορά μεταμοσχεύθηκε νεφρό γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
ΒΙΝΤΕΟ: Ο άνθρωπος που πρέπει να πίνει 20 λίτρα νερό κάθε μέρα για να επιβιώσει-Η σπάνια πάθηση
ΒΙΝΤΕΟ: Πέραν των δεκαέξι χιλιάδων ευρώ η τιμή πώλησης του πιο ακριβού κομματιού Lego
Το νέο κόλπο των κλεφτών-Έτσι κλέβουν αυτοκίνητα μέσα σε 1 μόνο λεπτό
Έφηβος ανακάλυψε πως ο επί 10 χρόνια κολλητός του είναι… ηθοποιός που έχουν προσλάβει οι γονείς του