Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ το αντισηπτικό στο αυτοκίνητό σας όταν κάνει ζέστη

Στη χώρα μας, το καλοκαίρι η καμπίνα του αυτοκινήτου μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 60 βαθμούς Κελσίου υπό κανονικές συνθήκες, πόσο μάλλον με καύσωνα.

Παράλληλα εξακολουθούμε να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία COVID-19.  Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση μάσκας προσώπου και απολυμαντικών τζελ. Πολλές φορές φεύγουμε από το αμάξι αφήνοντας το αντισηπτικό στο κάθισμα του συνοδυγού ή στο ταμπλό.

Ωστόσο, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι καλό είναι να σταματήσουμε αυτή την συνήθεια και να μην αφήνουμε το απολυμαντικό στο παρκαρισμένο κάτω από τον καυτό ήλιο αυτοκίνητο.

Το δραστικό συστατικό όπως το αλκοόλ μπορεί να εξατμιστεί υπό αυξανόμενες θερμοκρασίες και θα χάσει την αποτελεσματικότητά του. Επιπλέον μπορεί το αντισηπτικό να σκάσει μέσα από το πλαστικό μπουκάλι του. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε ζεστό απολυμαντικό στο δέρμα, καθώς μπορεί να το ερεθίσει, περιμένετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πρώτα.

Στο αλκοόλ δεν αρέσει η ζέστη, οπότε μπορεί να είναι εύφλεκτο εάν αφεθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα κάτω από τον καυτό ήλιο.

Υπάρχουν σκευάσματα χωρίς αλκοόλ που αντιδρούν καλύτερα με την ζέστη του αυτοκινήτου– οι οποίες χρησιμοποιούν χλωριούχο βενζαλκόνιο ως αντικατάσταση αλκοόλ – προειδοποιείται από το CDC ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο το ίδιο το αλκοόλ στη θανάτωση μικροβίων και μπορεί απλώς να μειώσει την ανάπτυξη νέων μικροβίων.

Για αυτό, την επόμενη φορά που θα βγείτε από το αμάξι, θυμηθείτε να κρύψετε το αντισηπτικό σε ένα δροσερό σημείο όπως το ντουλαπάκι.

Πηγή: jenny.gr

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Scorpios Music Bar: Πώς έγινε το «μπαμ»-Οι άνθρωποι πίσω από τα viral βίντεο στο TikTok
Με Μαρίνα Σάττι η ΕΛ.ΑΣ. εύχεται καλή επιστροφή στους εκδρομείς του τριημέρου
Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε ελικόπτερο, βγήκε στο δρόμο και το κατάσχεσαν
ΒΙΝΤΕΟ: Σκύλος ρομπότ εντοπίζει τροχαίες παραβάσεις στη Μάλαγα
Για πρώτη φορά μεταμοσχεύθηκε νεφρό γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
ΒΙΝΤΕΟ: Ο άνθρωπος που πρέπει να πίνει 20 λίτρα νερό κάθε μέρα για να επιβιώσει-Η σπάνια πάθηση
ΒΙΝΤΕΟ: Πέραν των δεκαέξι χιλιάδων ευρώ η τιμή πώλησης του πιο ακριβού κομματιού Lego
Το νέο κόλπο των κλεφτών-Έτσι κλέβουν αυτοκίνητα μέσα σε 1 μόνο λεπτό
Έφηβος ανακάλυψε πως ο επί 10 χρόνια κολλητός του είναι… ηθοποιός που έχουν προσλάβει οι γονείς του