Η ιστορία ενός άνδρα που δέχτηκε επίθεση καρχαρία-Του άφησε 462 ράμματα και παρατσούκλι (vid&pics)

Δύσκολα ένας άνθρωπος που έχει έρθει αντιμέτωπος με μια τρομακτική απειλή για τη ζωή του, επιθυμεί να επιστρέψει στον τόπο που «ανοίγει παλιές πληγές». Ένας Αυστραλός ωστόσο, έκανε σκοπό της ζωής του να ανακαλύψει την αλήθεια για τους καρχαρίες, αφότου ένας πελώριος λευκός του επιτέθηκε πριν από 58 ολόκληρα χρόνια.

Τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «Ιστορίες από το νότο» στην Αυστραλία, φιλοξενεί την συναρπαστική ζωή του Ρόντεϊ Φοξ. Ο άνδρας έκανε ψαροντούφεκο το καλοκαίρι του 1963 (εκεί ήταν Δεκέμβριος) στην παραλία Αλντίνγκα. Ξαφνικά αισθάνθηκε σαν να χτυπήθηκε από υποβρύχιο.

Ένας πελώριος λευκός καρχαρίας είχε δαγκώσει όλη του την αριστερή πλευρά, καταφέροντας συντριπτικά κατάγματα στα πλευρά, σοβαρά τραύματα στο διάφραγμα και τους πνεύμονες και αφήνοντάς του για ενθύμιο ένα από τα δόντια του, στον καρπό του χεριού.

Η επίθεση άφησε στο κορμί του 462 ράμματα και ο άνδρας θεωρείται ως και σήμερα ένας από τους πιο τυχερούς επιζώντες επίθεσης Λευκού καρχαρία. «Ήξερα πως πρέπει να πιέσω τα μάτια του… τα αγκάλιασα, αλλά γνώριζα πως θα πνιγώ και έτσι βγήκα στην επιφάνεια» θυμάται σήμερα, 58 χρόνια μετά, ο 81 ετών Αυστραλός. Αφού επέζησε από αυτή την τραυματική εμπειρία, ο Φοξ επέστρεψε στον ωκεανό αποφασισμένος να ανακαλύψει τα πάντα για τον κόσμο του καρχαρία.

Ξόδεψε χιλιάδες ώρες κάτω από το νερό παρατηρώντας τα διάφορα είδη καρχαρία, του ψαριού που παραλίγο να του κόψει το νήμα της ζωής. Το «γραφείο» του Φοξ βρίσκεται 70 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών του λιμένα Λίνκολν στα άγρια νερά της νότιας Αυστραλίας.

Ως σήμερα, έχει δει κατά μέτωπο μεγάλους λευκούς καρχαρίες και πλέον είναι πεπεισμένος πως πρόκειται για μια «μοναδική εμπειρία», ενώ συμπληρώνει πως του είναι αδιανόητο πως οι άνθρωποι τους σκοτώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Μπορεί πλέον να διανύει το 81ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο δεν σκοπεύει να σταματήσει. «Όσο περισσότεροι άνθρωποι κατανοήσουν τους καρχαρίες, τόσο το καλύτερο» λέει. «Είναι υπέροχοι, υπό εξαφάνιση και αξίζουν τον σεβασμό και την προστασία μας».

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Γερμανός δισεκατομμυριούχος που είχε κηρυχθεί νεκρός το 2021 ίσως ζει κρυφά στη Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκα πήγε τον νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει για δάνειο 3.000
Ζευγάρι πήρε διαζύγιο επειδή οι δικηγόροι τους πάτησαν λάθος κουμπί
Πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα - Μπήκαν στο Γκίνες διαψεύδοντας τους γιατρούς
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτογράφος έριξε την GoPro του στον ωκεανό-Τα πλάσματα που τρομοκράτησαν το διαδίκτυο
Ξόδεψε 2.000 ευρώ για να καλύψει αποτυχημένο τατουάζ-Το «χτύπησε» μεθυσμένη και έμοιαζε με ανδρικό μόριο
Πατέρας στις ΗΠΑ δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή
Μυστήριο με άψυχο σώμα που βρέθηκε σε εκκλησία στην Ιταλία-Η στολή βρικόλακα και το κυνήγι φαντασμάτων