«Έριξε» και τα social media η πτώση του πίνακα του... Πι-κάτω

Πλήθος σκωπτικών αλλά και αρνητικών σχολίων στο Twitter προκάλεσε το ατυχές συμβάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Τρίτης (29/6), όπου παρουσιάστηκαν οι πίνακες του Πάμπλο Πικάσο «Γυναικείο Κεφάλι» και του Ολλανδού ζωγράφου Πιτ Μοντριάν, οι οποίοι είχαν κλαπεί πριν από 9 χρόνια από την Εθνική Πινακοθήκη.

Οι δύο πίνακες είχαν τοποθετηθεί σε έναν πάγκο για να εξυπηρετηθούν οι φωτογράφοι που ήθελαν να πάρουν τις σχετικές λήψεις. Λίγο πριν τις ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, για την εξιχνίαση της υπόθεσης κλοπής τους από την Εθνική Πινακοθήκη, φαίνεται λοιπόν ότι ο πίνακας του Πικάσο με «Το γυναικείο κεφάλι» δεν είχε σταθεί καλά, με αποτέλεσμα να κυλήσει και να πέσει στο δάπεδο.

Διεθνής διασυρμός

Όπως είναι φυσιολογικό, η εν λόγω εικόνα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, αφού πρόκειται για έναν πίνακα ανεκτίμητης αξίας που αποτελεί εθνική κληρονομιά για την Ελλάδα.

Μάλιστα, το εν λόγω γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο και από το διεθνή ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, το BBC «άδραξε» την ευκαιρία και με ξεχωριστό θέμα αναφέρεται στο… φιάσκο του πατώματος. 

Στο δημοσίευμα του BBC φιλοξενείται το βίντεο με την πτώση του πίνακα και στη συνέχεια με αρκετή δόση ειρωνείας γράφει: «Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε με έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο είναι να τον ρίξετε – ειδικά όταν έχει ανακτηθεί μετά από εννέα χρόνια».

Το στιγμιότυπο σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα social media. Όπως ήταν αναμενόμενο το hashtag #Πικάσο είναι μέχρι και σήμερα στην κορυφή του Twitter με τους χρήστες να κάνουν λόγο για Κλουζό επιθεωρητές από το Διακοφτό και πως ακούμπησαν τον πίνακα λες και ακουμπούσαν τις κορνίζες γάμου. Aρκετοί ήταν και εκείνοι που δεν πίστευαν ότι όντως συνέβη το περιστατικό!

 

 

 

 

 

Πηγή: Έθνος-in.gr

Δειτε Επισης

Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
BINTEO: Τι έδειχνε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube πριν από 19 χρόνια
BINTEO: Παλαιστής ακινητοποίησε αλιγάτορα 2,5 μέτρων με γυμνά χέρια
Επιστήμονες ανακάλυψαν εξαφανισμένο φίδι στην Ινδία και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ
BINTEO: H Microsoft «ζωντάνεψε» τη Μόνα Λίζα και προκάλεσε χαμό
BINTEO: Τον χώρισε και έστειλε σπίτι της δεκάδες ντελίβερι επιλέγοντας... πληρωμή με μετρητά.
Η απίστευτη selfie που έγινε viral-Μακάκος πόζαρε στο φακό με Βρετανούς τουρίστες στο Μπαλί
Άντρας ισχυρίζεται ότι ήρθε από το έτος 2050 για να μας προειδοποιήσει για την Αποκάλυψη
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου