Τα πιο ασυνήθιστα εστιατόρια στον πλανήτη

Η απόλαυση του φαγητού στο εστιατόριο είναι ένας διαδεδομένος τρόπος διασκέδασης και ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια. Στην πλειοψηφία τους τα εστιατόρια προσπαθούν να ανταποκρίνονται στα υψηλά πρότυπα χώρων εστίασης με επαγγελματισμό, προκειμένου να ικανοποιούν τις απαιτήσεις και προσδοκίες των πελατών τους. Ξεχωρίζουν ωστόσο ορισμένα εστιατόρια που πρωτοτυπούν στο θέμα και τις υπηρεσίες τους, και προσδοκούν να δώσουν μία συναρπαστική εμπειρία στους πελάτες τους που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Τα ασυνήθιστα θεματικά εστιατόρια παρέχουν ποιοτική ψυχαγωγία, διασκεδαστική ατμόσφαιρα και συνήθως ένα μοναδικό τέχνασμα που κάνουν τους θαμώνες όχι μόνο να έχουν ένα ωραίο γεύμα αλλά και μία αξέχαστη εμπειρία για την οποία θέλουν να  παινευτούν στους φίλους τους. 

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο εκπληκτικά και περίεργα θεματικά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο και ετοιμαστείτε να προγραμματίσετε τις επόμενες διακοπές σας για να επισκεφθείτε όσο το δυνατόν περισσότερα.

Modern Toilet (σύγχρονη τουαλέτα) - Ταϊπέι, Ταϊβάν 

Αυτό το εστιατόριο είναι σαν ένα μεγάλο μπάνιο. Οι πελάτες για να απολαύσουν το φαγητό τους κάθονται σε λεκάνες τουαλέτας. Το φαγητό σερβίρετε σε μικρή λεκάνη τουαλέτας και το ποτό σε ουροδοχείο. Το αποκορύφωμα είναι ότι τα περισσότερα φαγητά θυμίζουν περιττώματα, ειδικά το κάρυ και το παγωτό σοκολάτας. Ιστοσελίδα:http://www.moderntoilet.com.tw/en/about.asp

 

O.NOIR  (μέσα στο σκοτάδι) – Μόντρεαλ, Καναδάς

Σε αυτό το εστιατόριο, οι επισκέπτες οδηγούνται σε μία σκοτεινή τραπεζαρία όπου θα σερβιριστούν στο απόλυτο σκοτάδι από τυφλούς σερβιτόρους. Όταν τρώμε φαγητό στο σκοτάδι, οι υπόλοιπες αισθήσεις συμπεριλαμβανομένης της γεύσης και της όσφρησης αυξάνονται και έτσι όλα τα φαγητά παίρνουν μια γαστρονομική αναλαμπή. Επίσης είναι αξιοσημείωτο το  γεγονός ότι μετά από 1-2 ώρες στο απόλυτο σκοτάδι΄ χωρίς φακούς, κινητά τηλέφωνα, σπίρτα, ή φωτεινά ρολόγια, οι πελάτες παίρνουν μια γεύση του πως είναι να είσαι τυφλός.  

Ιστοσελίδα: https://www.onoirtoronto.com

 

5.8 undersea restaurant (κάτω από την θάλασσα) – Hurawalhi, Μαλδίβες

Οι Μαλδίβες εκτός από ρομαντικό νησί, έχει και το μεγαλύτερο εστιατόριο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σε αυτό το εστιατόριο οι πελάτες απολαμβάνουν το φαγητό τους σε έναν θόλο, 5.8 μέτρα κάτω από την θάλασσα έχοντας θέα το απέραντο γαλάζιο και τη μαγική θαλάσσια ζωή. Αυτό το εστιατόριο εκτός από την θέα που σου κόβει την ανάσα, έχει και πολύ εύγεστο φαγητό για  τους λάτρεις της μοντέρνας χορτοφαγικής και φιούζιον κουζίνας.   

Ιστοσελίδα: https://www.hurawalhi.com/dining/undersea-restaurant/

 

Dinner in the sky (δείπνο στον ουρανό) – Διάφορες χώρες

Η συγκεκριμένη ιδέα ξεκίνησε από το Βέλγιο και επεκτάθηκε σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου όπως την Ελλάδα, την Αμερική, την Μαλαισία, την Αυστραλία, την Ινδία, την Ιαπωνία κ.ά. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα γερανό που ανυψώνει στα 50 μέτρα μια τραπεζαρία, τις καρέκλες της, όλον τον εξοπλισμό και το προσωπικό που χρειάζεται για να δειπνήσουν 20 περίπου άτομα. Οι πελάτες αιωρούμενοι και δεμένοι με ιμάντες στις θέσεις τους απολαμβάνουν την πανοραμική θέα της γύρω περιοχής και τα εδέσματα ενός διάσημου σεφ της χώρας. Το περιοδικό Forbes το κατέταξε σε ένα από τα δέκα πιο ασυνήθιστα εστιατόρια του κόσμου.

Ιστοσελίδα: https://dinnerinthesky.gr/

 

Snowman World Ice Restaurant (εστιατόριο από πάγο) – Ραβανιέμι, Φινλανδία 

Είναι το μοναδικό εστιατόριο στο κόσμο φτιαγμένο ολοκληρωτικά από πάγο. Οι πελάτες κάθονται σε καρέκλες  πάγου, πίνουν ποτά από ποτήρια από πάγο και τρώνε σε τραπέζια πάγου.  Γύρω γύρω από το εστιατόριο οι πελάτες απολαμβάνουν διακόσμηση με πανέμορφα γλυπτά από πάγο, φτιαγμένα με ασύλληπτη λεπτομέρεια. Το παγωμένο εστιατόριο σερβίρει νόστιμο δείπνο από ντόπια υλικά και περιλαμβάνει βελούδινη μανιταρόσουπα, εκλεκτό φιλέτο ελαφιού, σολομό Αρκτικού Ωκεανού κ.α. 

Ιστοσελίδα: http://www.snowmanworld.fi/

 

Fortezza Medicea (Εστιατόριο φυλακή) Βολτέρα, Ιταλία

Το Fortezza Medicea είναι ένα περιστασιακό εστιατόριο το οποίο στεγάζεται στο επιβλητικό φρούριο Medici που είναι και φυλακή ύψιστης ασφάλειας για εγκληματίες που υπηρετούν τουλάχιστον για 7 χρόνια. Ο κάθε πελάτης κατά την είσοδό του θα πρέπει να υποστεί σωματική έρευνα όπου και του αφαιρούνται το κινητό και άλλα ύποπτα αντικείμενα  που μπορεί να θεωρηθούν επικίνδυνα. Και σαν να μην φτάνει όλο αυτό, οι σερβιτόροι και ο σεφ είναι όλοι κατάδικοι οι οποίοι λαμβάνουν μέρος σε πρόγραμμα αποκατάστασης. Τα γεύματα, που περιλαμβάνουν απλά φαγητά, σερβίρονται με πλαστικά μαχαιροπίρουνα, πιάτα και ποτήρια. 

Ιστοσελίδα:http://www.orangesmile.com/extreme/en/exotic-restaraunts/fortezza-medicea-restaurant.htm

 

Όταν επισκεφτεί κανείς τέτοιου είδους εστιατόρια, είναι σαν να μπαίνει σε άλλο κόσμο και γεύεται και βιώνει κάτι πραγματικά μοναδικό που δεν θα ξεχάσει ποτέ στην ζωή του. 

Μάριος Χαραλάμπους

Καθηγητής Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σπουδών  του American College.

 

 

 

Δειτε Επισης

Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Στην μάχη για τον ΕΟΑ Λευκωσίας Ασσιώτης και Γιωρκάτζης-Έδωσαν το στίγμα του οράματός τους
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων