Ένας 30χρονος αγόρασε το Google domain name της Αργεντινής για 3 δολάρια

O Nicolas Kurona βρήκε ελεύθερο το «Google.com.ar», το αγόρασε αλλά λίγο μετά του το πήραν, χωρίς ωστόσο να του επιστρέψουν τα χρήματα.

Αν υπάρχει διαγωνισμός για την πιο W.T.F. είδηση της χρονιάς, τότε η παρακάτω που συνέβη στην Αργεντινή, κάλλιστα θα έμπαινε μεταξύ των φαβορί για να κερδίσουν. Άλλωστε πόσο συχνά συναντάς έναν τυχαίο τύπο π[ου καταφέρνει να αγοράσει το Google domain name μίας ολόκληρης χώρας; Γιατί αυτό έγινε στην Αργεντινή.

Ο Nicolas Kurona λοιπόν είναι ο άνθρωπος των ημερών στην χώρα της Λατινικής Αμερικής, καθώς βρίσκοντας ένα παραθυράκι, κατάφερε να πάρει, έστω και για λίγο, στην κατοχή του το «Google.com.ar» έναντι 3 δολαρίων.

Η δική του εκδοχή

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος στο BBC λοιπόν, όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη Τετάρτη το βράδυ... Βρισκόταν στο σπίτι του στο Μπουένος Άιρες και σχεδίαζε ένα site τον πελάτη που είχε αναλάβει, όταν ξαφνικά άρχισε να δέχεται μηνύματα στο WhatsApp για την Google που είχε πέσει.

Σταμάτησε για λίγο αυτό που έκανε και «πάτησα το  www.google.com.ar στον browser μου, αλλά δεν δούλευε. Κατάλαβα οτι κάτι περίεργο συνέβη», είπε χαρακτηριστικά ο 30χρονος, ο οποίος στη συνέχεια  Network Information Center Argentina και έψαξε για την Google.

Εκεί λοιπόν του βγήκε πως το www.google.com.ar  είναι διαθέσιμο προς αγορά... Θεωρώντας δεδομένο πως κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει ποτέ άρχισε να ακολουθεί τα προβλεπόμενα βήματα. «Τα έκανα και ξαφνικά έλαβα ένα email με την επιβεβαίωση της αγοράς», είπε στο BBC με το συνολικό ποσό που ξόδεψε να είναι 270 πέσος, τα οποία δεν ξεπερνούν τα 3 δολάρια.

Αμέσως μετά πάτησε www.google.com.ar και είδε τα προσωπικά του στοιχεία να εμφανίζονται: «Ήμουν "παγωμένος" μπροστά από την οθόνη. Δεν μπορούσα να πιστέψω τι πραγματικά είχε γίνει», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν είχα κακές προθέσεις. Απλά προσπάθησα να το αγοράσω νόμιμα και τα κατάφερα».

Φυσικά όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, το... όνειρο αυτό δεν θα μπορούσε να κρατήσει για πολύ, καθώς λίγο αργότερα του το πήραν από την κατοχή του, χωρίς ωστόσο να του έχουν επιστραφεί ακόμα τα χρήματα.

Τι λέει η Google

Η πιο πιθανή εκδοχή για το τι πραγματικά συνέβη, θέλει τους υπεύθυνους της Google στην Αργεντινή να έχουν ξεχάσει να ανανεώσουν το domain name. Ωστότο το διαψεύδουν κατηγορηματικά λέγοντας πως αυτό προβλέπεται να γίνει τον Ιούλιο.

Δειτε Επισης

Γερμανός δισεκατομμυριούχος που είχε κηρυχθεί νεκρός το 2021 ίσως ζει κρυφά στη Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκα πήγε τον νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει για δάνειο 3.000
Ζευγάρι πήρε διαζύγιο επειδή οι δικηγόροι τους πάτησαν λάθος κουμπί
Πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα - Μπήκαν στο Γκίνες διαψεύδοντας τους γιατρούς
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτογράφος έριξε την GoPro του στον ωκεανό-Τα πλάσματα που τρομοκράτησαν το διαδίκτυο
Ξόδεψε 2.000 ευρώ για να καλύψει αποτυχημένο τατουάζ-Το «χτύπησε» μεθυσμένη και έμοιαζε με ανδρικό μόριο
Πατέρας στις ΗΠΑ δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή
Μυστήριο με άψυχο σώμα που βρέθηκε σε εκκλησία στην Ιταλία-Η στολή βρικόλακα και το κυνήγι φαντασμάτων
ΒΙΝΤΕΟ: Έπιασε την πολιτικό σύζυγό του στο κρεβάτι με βουδιστή μοναχό που είχαν υιοθετήσει
ΒΙΝΤΕΟ: Πιγκουινάκια βουτούν από 15 μέτρα ύψος για το πρώτο τους μπάνιο στον Νότιο Ωκεανό