BINTEO: Συνάντησαν για πρώτη φορά τον γιο τους που είχαν δώσει για υιοθεσία 40 χρόνια πριν

Ένα ζευγάρι από την Ιρλανδία ξανασυναντήθηκε με τον γιο του, τον οποίο είχαν δώσει σε μια ισπανική οικογένεια ως μωρό, μέσω μιας Καθολικής υπηρεσίας υιοθεσίας, παρά τις διαβεβαιώσεις που τους έδιναν ότι το μωρό θα επέστρεφε όταν οι νέοι γονείς του θα είχαν μια σταθερή ζωή.

Η Φίλις και ο Κέβιν Χάραν από το County Clare έχουν περάσει περισσότερα από σαράντα χρόνια αναζητώντας το πρώτο τους παιδί, τον Σον. Όταν τελικά κατάφεραν να τον συναντήσουν μέσω του τηλεοπτικού προγράμματος «Long Lost Family» του ITV, δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους.

Το ζευγάρι ερωτεύτηκε όταν ήταν και οι δύο έφηβοι στην Ιρλανδία τη δεκαετία του 1970, αλλά η Φίλις σύντομα έμεινε έγκυος και, γνωρίζοντας το σκάνδαλο που θα προκαλούσε, το ζευγάρι εγκατέλειψε την Καθολική τους κοινότητα και ταξίδεψε στην Αγγλία.

Αλλά στο Λονδίνο, η σπιτονοικοκυρά τους ανακάλυψε ότι κρατούσαν ένα μωρό στο διαμέρισμά τους και τους έδωσε λιγότερες από 24 ώρες για να φύγουν. Έτσι, άστεγοι, άνεργοι και απελπισμένοι να βάλουν πάνω απ' όλα τον γιο τους και να κάνουν το καλύτερο για αυτόν, συμφώνησαν μέσω ενός πρακτορείου να τον δώσουν για φροντίδα σε μια οικογένεια, με δυνατότητα υιοθεσίας εάν δεν μπορούσαν να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Σύμφωνα με το ζευγάρι, η Καθολική υπηρεσία υιοθεσίας είπε ότι θα μπορούσαν να πάρουν τον γιο τους πίσω όταν θα ήταν οικονομικά σταθεροί και δύο μήνες αργότερα, με ασφαλείς θέσεις εργασίας και ένα διαμέρισμα, πήγαν να πάρουν πίσω το παιδί τους.

Δυστυχώς, το πρακτορείο θεώρησε ότι το μωρό έπρεπε να μείνει με τους Ισπανούς γονείς, που ήταν παντρεμένοι και πιο οικονομικά σταθεροί. Οι βιολογικοί γονείς του παιδιού έπρεπε να πάνε στα δικαστήρια για να πάρουν πίσω το παιδί τους. Ωστόσο, το ίδιο συμφώνησε κι ένας δικαστής. Το αγοράκι θα έμενε με το ζευγάρι των Ισπανών, στους οποίους είχε δοθεί.

«Τον αγαπούσαμε και δεν θέλαμε να τον υιοθετήσουν, δεν τον θέλαμε ποτέ να υιοθετηθεί. Τον θέλουμε πίσω», είπε ο Κέβιν, ο οποίος διευθύνει έναν ξενώνα με τη σύζυγό του Φίλις.

Μιλώντας για το σχέδιό τους να ξεφύγουν, η Φίλις είπε: «Δεν το είπαμε στους γονείς μας, απλά ετοιμάσαμε μια τσάντα και απλά φύγαμε… γενναίοι. Ανυπομονούσαμε για αυτό. Ήμουν ενθουσιασμένη, ήμασταν νέοι, νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις το οτιδήποτε».

 

Το ζευγάρι ενοικίασε ένα δωμάτιο μαζί και είχε μια συνηθισμένη δουλειά. Έξι μήνες αργότερα, το μικρό αγοράκι τους, ο Σον, γεννήθηκε. «Ήταν πανέμορφος, ένα καλό υγιές μωρό», είπε η Φίλις. «Ήμασταν νέοι, ήμασταν χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι, ήταν ένα όμορφο μικρό μωρό», πρόσθεσε ο Κέβιν.

Αλλά μετά από μόλις πέντε εβδομάδες, η φούσκα της ευτυχίας τους σύντομα κατέρρευσε όταν η σπιτονοικοκυρά τους, τους έπιασε να ζουν μαζί εκτός γάμου και ζήτησαν να της αφήσουν στο διαμέρισμα εντός 24 ωρών.

Το ζευγάρι επικοινώνησε με ένα πρακτορείο που είπε ότι θα έδιναν τον γιο τους σε μια ισπανική οικογένεια, με τη δυνατότητα υιοθεσίας εάν δεν μπορούσαν να ξανασταθούν στα πόδια τους.

«Ήταν πολύ δύσκολο να τον εγκαταλείψω, αλλά σκέφτηκα ότι θα τον ξαναέπαιρνα πίσω», είπε η Φίλις, η οποία αργότερα απέκτησε άλλα τρία παιδιά με τον Κέβιν.

Ωστόσο, δύο μήνες αργότερα, με ασφαλείς δουλειές και ένα διαμέρισμα, πήγαν να πάρουν το παιδί τους και τους είπαν ότι το πρακτορείο ένιωθε ότι το μωρό έπρεπε να μείνει με τους ισπανούς γονείς, που ήταν παντρεμένοι και πιο οικονομικά σταθεροί.

«Θέλαμε το παιδί μας πίσω, αλλά ο δικαστής μας κοίταξε και είπε “είστε νέοι, προέρχεστε από μεγάλες οικογένειες στην Ιρλανδία, είμαι βέβαιος ότι θα έχετε περισσότερα παιδιά”», θυμάται ο Κέβιν.

Η σύζυγός του πρόσθεσε: «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ένιωσα προδομένη, συντετριμμένη. Είναι φρικτό», ενώ ο Κέβιν με τη σειρά του, ανέφερε το εξής: «Είπα “θα τον βρούμε οπουδήποτε τον βάζεετε και θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε και θα τον πάρουμε πίσω”».

 

Το ζευγάρι παντρεύτηκε και έκανε περισσότερα παιδιά πριν επιστρέψει στην Ιρλανδία, αλλά δυστυχώς, το 2008, έχασαν τον άλλο γιο τους Ράιαν, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα, σε ηλικία 24 ετών.

Μιλώντας για τον Σον, ο Κέβιν είπε: «Πρέπει ακόμα να τον βρούμε και να δούμε ότι είναι χαρούμενος και ότι η αγάπη θα είναι πάντα εκεί, ακόμα κι αν δεν τον συναντήσουμε ποτέ, θα είναι πάντα εκεί για αυτόν».

Δείτε το βίντεο με τη συγκινητική συνάντηση:

Η εκπομπή Long Lost Family ανακάλυψε ότι το όνομα του Σον είχε αλλάξει σε Ρούμπεν Μολινέρο και τώρα ζει σε μια μικρή ορεινή πόλη δυτικά της Μαδρίτης ως μέλος της ελίτ ομάδας διάσωσης της Ισπανίας. Είχε μετακομίσει στην Ισπανία όταν ήταν τεσσάρων ετών με τους θετούς γονείς του και τώρα ζει με τη σύζυγό του και τον 11χρονο γιο του.

Μιλώντας στον παρουσιαστή Νίκι Κάμπελ μετά την ανακάλυψή του, ο Ρούμπεν είπε: «Ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Δεν περίμενα να με ψάξουν. Όταν ήμουν νέος, το συναίσθημά μου ήταν ότι με είχαν εγκαταλείψει, οπότε δεν ήθελα να κοιτάξω πίσω, απλά ήθελα να κοιτάξω προς τα εμπρός. Ξέρω ότι οι γονείς μου ήταν έφηβοι. Φαίνεται ότι δεν είχαν χρήματα και έπρεπε να με εγκαταλείψουν για υιοθεσία». 

Αφού του είπαν την κατάσταση και πώς τον ήθελαν πάντα, ο συναισθηματικά φορτισμένος Ρούμπεν πρόσθεσε: «Νιώθω ότι είναι κρίμα. Απλώς είχαν δυσκολίες και δεν τους επέτρεπαν να με μεγαλώσουν. Αυτό με στενοχωρεί. Θέλω να τους γνωρίσω και να ανακαλύψω τις ρίζες μου και να δω τι θα συμβεί».

«Ποτέ δεν εγκαταλείφθηκες, πολεμήσαμε για εσένα, πήγαμε στο δικαστήριο για εσένα, αλλά ο δικαστής πίστευε ότι δεν είχαμε τίποτα να σου προσφέρουμε», εξήγησε ο Κέβιν στον γιο του. 

Ο Ρούμπεν με τη σύζυγό του, Ρακέλ

«Με θλίβει γιατί τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά», είπε ο Ρούμπεν. «Αλλά πρέπει να προχωρήσουμε και θέλω να σε γνωρίσω και θέλω να με γνωρίσεις. Θέλω να μάθω περισσότερα για το από πού προέρχομαι. Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα. Ξεκινά μια νέα ιστορία και ελπίζω να είναι καλή», πρόσθεσε.

«Φαίνεται σαν να γνωριζόμασταν από πάντα. Δεν ήταν ποτέ μακριά. Ας ελπίσουμε ότι μας αγαπά όσο εμείς», ανέφερε ο Κέβιν.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»