Λύθηκε το μυστήριο του μονόλιθου στη Γιούτα

Ο ψηλός, 3,6 μέτρων, μεταλλικός μονόλιθος βρέθηκε στις 18 Νοεμβρίου σε μια έρημο στη Γιούτα ερεθίζοντας τη φαντασία πολλών. Με το άκουσμα της είδησης περί μιας σφηνωμένης στο έδαφος κατασκευής μέσα σε σπηλιά κόκκινων βράχων, πολλοί αποφασισμένοι πεζοπόροι θέλησαν να τη δουν από κοντά.

Πριν από λίγες ημέρες τέσσερις άνδρες αποφάσισαν να σπρώξουν το μεταλλικό αντικείμενο στο έδαφος ώστε να σπάσει και στη συνέχεια να το μετακινήσουν με τη βοήθεια καροτσιού.

Ο 34χρονος φωτογράφος, Ρος Μπέρναρντς, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, άκουσε, μάλιστα, τον έναν να λέει «μην αφήσετε ίχνος του μονόλιθου».

Φοβούμενος μήπως οπλοφορούν δεν τράβηξε φωτογραφίες από την επιχείρηση των αντρών.

Φίλος του φωτογράφου από το Ντένβερ, ο 38χρονος Τζέιμς Νιούλαντς, τράβηξε φωτογραφίες από τη μετακίνηση του μεταλλικού αντικειμένου.

Θυμάται πόσο αποφασισμένοι φαίνονταν να εκτελέσουν την αποστολή τους.

Το τριγωνικό, πρισματικό μεταλλικό αντικείμενο, που καταχρηστικά αποκαλέστηκε «μονόλιθος», εντοπίστηκε τυχαία στα μέσα Νοεμβρίου, σε μια έρημο στη νότια Γιούτα, από υπαλλήλους που έκαναν από αέρος καταμέτρηση των προβάτων της περιοχής. Αφού προσγειώθηκαν, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας της Γιούτας εξέτασαν τον «μεταλλικό μονόλιθο» αλλά δεν κατάφεραν να βρουν «καμία σαφή ένδειξη για το ποιος μπορεί να τον τοποθέτησε εκεί» και γιατί.

Η ιστορία έγινε viral στο διαδίκτυο και πολλοί ήταν εκείνοι που επισήμαναν τις ομοιότητες του αντικειμένου με τους παράξενους, εξωγήινους μονόλιθους στην ταινία «2001, Οδύσσεια του Διαστήματος» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Μολονότι οι αρχές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν πού ακριβώς βρισκόταν ο «μονόλιθος», ώστε να μην συρρεύσουν πλήθη, πολύ γρήγορα κάποιοι κατάφεραν να τον εντοπίσουν, αναλύοντας τις φωτογραφίες και βασιζόμενοι στα γεωλογικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Άλλοι παρατήρησαν επίσης ότι ο μονόλιθος θυμίζει πολύ τα έργα του Αμερικανού γλύπτη Τζον ΜακΚράκεν, ο οποίος για ένα διάστημα διέμενε στη γειτονική Πολιτεία του Νέου Μεξικού και πέθανε το 2011. Ο γιος του, ο Πάτρικ, είπε πρόσφατα στην εφημερίδα Times ότι ο πατέρας του είχε πει το 2002 ότι θα του άρεσε «να αφήσει έργα του σε απομονωμένα σημεία για να τα ανακαλύψει ο κόσμος αργότερα».

Άλλοι πάλι παρατήρησαν ότι αυτή η ανακάλυψη έρχεται στο τέλος μιας χρονιάς που σημαδεύτηκε από την πανδημία της Covid-19 και εξέφρασαν την αισιόδοξη άποψη ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση. «Είναι το κουμπί της Επανεκκίνησης. Θα μπορούσε παρακαλώ να το πατήσει κάποιος γρήγορα;» αστειεύτηκε ένας χρήστης στο Instagram.


Πηγή: Πρώτο Θέμα 
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Scorpios Music Bar: Πώς έγινε το «μπαμ»-Οι άνθρωποι πίσω από τα viral βίντεο στο TikTok
Με Μαρίνα Σάττι η ΕΛ.ΑΣ. εύχεται καλή επιστροφή στους εκδρομείς του τριημέρου
Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε ελικόπτερο, βγήκε στο δρόμο και το κατάσχεσαν
ΒΙΝΤΕΟ: Σκύλος ρομπότ εντοπίζει τροχαίες παραβάσεις στη Μάλαγα
Για πρώτη φορά μεταμοσχεύθηκε νεφρό γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
ΒΙΝΤΕΟ: Ο άνθρωπος που πρέπει να πίνει 20 λίτρα νερό κάθε μέρα για να επιβιώσει-Η σπάνια πάθηση
ΒΙΝΤΕΟ: Πέραν των δεκαέξι χιλιάδων ευρώ η τιμή πώλησης του πιο ακριβού κομματιού Lego
Το νέο κόλπο των κλεφτών-Έτσι κλέβουν αυτοκίνητα μέσα σε 1 μόνο λεπτό
Έφηβος ανακάλυψε πως ο επί 10 χρόνια κολλητός του είναι… ηθοποιός που έχουν προσλάβει οι γονείς του