ΒΙΝΤΕΟ: Στην Ινδονησία οι παραβάτες κατά των μέτρων του κορωνοϊού τιμωρούνται με κάμψεις

Ομάδες για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για τις «ταπεινωτικές» τιμωρίες που επιβάλλονται στους κατοίκους της Ινδονησίας που δεν ακολουθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι ασυνήθιστες τιμωρίες περιλαμβάνουν να κάνουν οι παραβάτες κάμψεις, να ξεχορταριάζουν, να καθαρίζουν όχθες ποταμών, να σκάβουν τάφους και να ξαπλώνουν σε φέρετρα.

Μάλιστα σε βίντεο διακρίνονται άτομα να κάθονται στη σειρά και να κάνουν 50 κάμψεις ως τιμωρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins, η χώρα είχε μέχρι το Σάββατο περισσότερους από 10.300 θανάτους και 271.000 κρούσματα.

Ο Ριβάνλι Αναντάρ μέλος της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιτροπή για εξαφανισμένα άτομα και θύματα βίας, ότι άνδρες της αστυνομίας και του στρατού επιβλέπουν την τήρηση των τιμωριών.

 «Ο στρατός πρέπει να επικεντρώνεται στην Εθνική Άμυνα. Δεν υπάρχει κάποιος δείκτης ή εργαλεία για να μετρήσεις την αποτελεσματικότητα της χρήσης του στρατού στη διαχείριση της πανδημίας. Ο ρόλος τους είναι να μεταφέρουν τους ανθρώπους που είναι θετικοί στον ιό. Σε αρκετά μολ μάλιστα κάνουν ακόμα και θερμομέτρηση στους ανθρώπους», δήλωσε.

Η Εβάνι Τζέσελιν η οποία είναι ιδιοκτήτρια καφετέριας στην Τζακάρτα, διατάχθηκε να καθαρίσει υπονόμους ή να πληρώσει πρόστιμο, καθώς εντοπίστηκε να μην φοράει μάσκα έξω από το αυτοκίνητο της.

«Ήμουν μόνη στο αυτοκίνητο, φορώντας μάσκα, ωστόσο σε κάποια στιγμή ξαφνικά αισθάνθηκα δυσκολία στην αναπνοή, έτσι έβγαλα τη μάσκα μου για ν’ αναπνεύσω λίγο καθαρό αέρα», δήλωσε για το περιστατικό.

Μετά τη σύλληψη στάλθηκε σ’ έναν πολυπληθή διάδρομο όπου πέρασε μία ώρα, περιμένοντας τον δικαστή για ν’ ακούσει την απόφαση.

«Τρόμαξα γιατί έπρεπε να πάω στο πλήθος και λίγο νευριασμένη επειδή ήμουν μόνη και υγιής μέσα στο αυτοκίνητο και μου είπαν να πάω στον κόσμο χωρίς να υπάρχουν αποστάσεις», προσέθεσε. Τελικά της επεβλήθη πρόστιμο,

Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι και το γεγονός ότι αρκετοί δεν φοράνε σωστά τη μάσκα. Πολλοί την φορούν κάτω από το πηγούνι και περίπου 164.000 έχουν δεχθεί πρόστιμα γι’ αυτόν τον λόγο. Συνολικά από τα πρόστιμα που έχουν συλλεχθεί αγγίζουν τις 162,843.79 δολάρια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Χέντρα Σουχαρτιγιόνο, η αστυνομία βοηθάει τις τοπικές κυβερνήσεις στην αναστολή του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι η κοινωνική εργασία, το να κάνει ο παραβάτης κάμψεις κτλ. αποτελούν ιδέες των τοπικών κυβερνήσεων, σημειώνοντας ότι πρέπει να επικρατήσει η λογική.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
63 υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις Ευρωβουλευτών-Αρχίζει η ετοιμασία του ψηφοδελτίου
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν