Δευτέρα 27 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ο ταχυδακτυλουργός Dinos μας αποκαλύπτει τα μυστικά του... VIDEO

  26/10/2015 10:56
Ο ταχυδακτυλουργός Dinos  μας  αποκαλύπτει τα μυστικά του...  VIDEO

Ο ταχυδακτυλουργός Dinos μας αποκαλύπτει τα μυστικά του... VIDEO

  26/10/2015 10:56

Ο Dinos είναι δυο φορές πρωταθλητής ταχυδακτυλουργός Κύπρου και το 2011 ήρθε 2ος στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Extreme Card Magic».
Αρθρογράφησε σε περιοδικά, έδωσε διαλέξεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό, και έκανε πολλές εμφανίσεις στην τηλεόραση. Είναι δάσκαλος της ταχυδακτυλουργίας και έχει εφεύρει δικά του τρικ. Δίνει παραστάσεις κοντινής απόστασης σε κοκτέιλ πάρτι και εστιατόρια, αλλά και σε γάμους, βαφτίσια, γενέθλια, παιδικές γιορτές, καθώς και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις (αφιλοκερδώς). Μαζί με τον γιο του Λάζαρο δείχνουν και εξηγούν εύκολα μαγικά κόλπα μέσω της ιστοσελίδας www.dinosmagic.com. Ετοιμάζει εκπομπή διδασκαλίας ταχυδακτυλουργικών/μαγικών τρικ, η οποία θα μεταδίδεται διαδικτυακά από τον Νοέμβριο. Είναι γραμματέας του Συνδέσμου Ταχυδακτυλουργών Κύπρου. Μπορεί κανείς να τον βρει στο 70008021.

 
 
 
Ξεκίνησα σε ηλικία 16 ετών βλέποντας στην τηλεόραση κάποια Χριστούγεννα –πρέπει να ήταν το ’90- έναν ταχυδακτυλουργό. Είδα στην τηλεόραση κάποιον με φανταχτερά ρούχα να κάνει μαγικά. Ήταν ο Τζεφ ΜακΜπράιντ.
 
Δοκίμασα πολλά κόλπα. Και τα μένταλ και τα ιλλούζιον (ψευδαίσθηση/οφθαλμαπάτη), και με σχοινιά, και με νομίσματα και άλλα. Πιο πολύ απ’ όλα όμως μου αρέσει η τράπουλα. Με κέρδισε η τράπουλα. Τα κόλπα που κάνω είναι με πραγματικές τράπουλες.
 
Τα ταχυδακτυλουργικά αντικείμενα για τα μαγικά κόλπα είναι πανάκριβα. Υπάρχουν ειδικά καταστήματα, magic shops, που τα πωλούν. Για παράδειγμα, ένα νόμισμα των δύο ευρώ μπορεί να στοιχίζει 50 ευρώ, διότι είναι ειδικό – μπορεί να διπλώνει, μπορεί να είναι τρυπημένο από μέσα.
 
Το να μάθει σήμερα κάποιος μαγικά κόλπα είναι πολύ εύκολο. Ζούμε σε μια μοντέρνα εποχή. Είναι πολύ εύκολο να συνδεθεί κάποιος με το ίντερνετ και να μπει σε μια εξειδικευμένη ιστοσελίδα και να μάθει ό,τι θέλει.
 
Εγώ είμαι ταχυδακτυλουργός και όχι μάγος. Δεν υπάρχουν πραγματικοί μάγοι. Όλα είναι κόλπα και έχουν απόλυτα λογική εξήγηση.
 
Πολλοί μου έχουν ζητήσει να τους πω τους αριθμούς του τζόκερ, να τους γιατρέψω αρρώστιες κλπ. Τους είπα, εάν μπορούσα να τα κάνω αυτά, δεν θα ήμουν τώρα εδώ, θα ήμουν στη Χαβάη. Δεν είμαστε αληθινοί μάγοι, διασκέδαση είναι τα σόου που κάνουμε.
 
Ισχύει ο νόμος της σιωπής. Ότι δεν αποκαλύπτουμε τα κόλπα. Αλλά τώρα πια στο διαδίκτυο υπάρχουν βίντεο από γνωστούς και άγνωστους ταχυδακτυλουργούς/μάγους που κάνουν επιδείξεις τρικ και δείχνουν και τη λύση.
 
Στο ΥouΤube υπάρχει ακόμα και το πώς ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ εξαφάνισε το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη. Άρα αυτός ο μύθος «εγώ είμαι μάγος και πήγα στο Θιβέτ και έχω υπερφυσικές δυνάμεις», καταρρίπτεται.
 
Ο κόπος ενός ταχυδακτυλουργού/μάγου είναι πολύς. Χρειάζονται μέρες, εβδομάδες, χρόνια, για να τελειοποιήσεις ένα μαγικό κόλπο. Κάθε μέρα, κάθε μέρα, κάθε μέρα πρέπει να κάνεις προπόνηση.
 
Η τέχνη αυτή χρειάζεται αφοσίωση, υπομονή, επιμονή και ταλέντο. Διότι η μαγκιά είναι να κάνεις το σόου σου και να μην καταλαβαίνει κανείς πως έγιναν τα μαγικά κόλπα. Πρέπει οι κινήσεις σου να είναι αόρατες.
 
Η ποδοσφαιρική φράση «χατ-τρικ» βγήκε από τους μάγους της εποχής που προηγήθηκε του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, οι οποίοι έβγαζαν από ένα καπέλο τρία κουνέλια.
 
Κάνω επιδείξεις και για το πώς κάποιος μπορεί να σε κλέψει στα χαρτιά. Αποκαλύπτω πώς μπορεί κάποιος καλός γνώστης της τράπουλας να σε κλέψει στα χαρτιά και να μην πάρεις χαμπάρι. Σκοπός μου είναι να αποτρέπω τον κόσμο να χαρτοπαίζει, διότι κινδυνεύει να χάσει την περιουσία του.
 
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Εκκλησία. Όταν πήγα στο Άγιο Όρος, είπα στον εξομολόγο μου ότι κάνω μαγικά κόλπα. Μού είπε να είμαι ταπεινός και να μην λέω ότι αυτά τα κόλπα που κάνω έχουν κάποιο είδος μαγείας, αλλά να αναφέρω στον κόσμο ότι είναι απλώς ταχυδακτυλουργικά τρικ.
 
Στην Κύπρο υπάρχει Σύνδεσμος Ταχυδακτυλουργών, ο οποίος ιδρύθηκε το 1997. Για να γίνει κάποιος μέλος, πρέπει να κάνει μια σύντομη οντισιόν, να δείξει τι ξέρει. Και να πείσει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται να γίνει ταχυδακτυλουργός και όχι να μπει μέσα στον όμιλο για να μάθει τα μυστικά της δουλειάς.
 
 
 
 
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας