Μυστήριο με την εξαφάνιση δύο σπάνιων πιθήκων από τον ζωολογικό κήπο του Ντάλας

Μυστηρίων συνέχεια στον ζωολογικό κήπο του Ντάλας. Μετά τον παράξενο θάνατο ενός γύπα και τη δραπέτευση – για μικρό χρονικό διάστημα – μιας νεφελώδους λεοπάρδαλης, η αστυνομία του Τέξας ερευνά τώρα την εξαφάνιση μικρών πιθήκων και υποπτεύεται ότι τους έκλεψαν.

Ο ζωολογικός κήπος ανέφερε την Δευτέρα ότι δύο από αυτά τα πρωτεύοντα, δύο αυτοκρατορικοί λεοντοπίθηκοι, έχουν εξαφανιστεί. «Είναι σαφές ότι η περίβολος παραβιάστηκε εκ προθέσεως» έγραψαν οι υπεύθυνοι στο Twitter.

«Πιστεύουμε ότι τα ζώα απομακρύνθηκαν σκόπιμα» από τον ζωολογικό κήπο, εξήγησε η αστυνομία του Ντάλας, χωρίς να κατονομάσει κάποιον ύποπτο. Αυτά τα μικρόσωμα πιθηκάκια με τα άσπρα μουστάκια, που ζουν στα δάση της Νότιας Αμερικής. «συνήθως δεν απομακρύνονται από το σπίτι τους». Παρά τις έρευνες στη γύρω περιοχή μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε ίχνος τους.

 

Οι πίθηκοι αυτοί γίνονται συχνά στόχος κλεφτών. Πολλοί είχαν κλαπεί από ένα καταφύγιο στη βόρεια Γαλλία το 2016, από ένα άλλο στη νοτιοανατολική Γαλλία το 2011 και από τον ζωολογικό κήπο του Μπλάκπουλ, στη Βρετανία, το 2014.

Ο ζωολογικός κήπος του Ντάλας έχασε την περασμένη εβδομάδα έναν γύπα, τον Πιν, που βρέθηκε νεκρός με ένα «παράξενο» τραύμα, κάτι που υποδηλώνει ότι ο θάνατός του δεν οφειλόταν σε φυσικά αίτια. Στις 13 Ιανουαρίου ένας σπάνιος πάνθηρας το έσκασε από μια τρύπα που ανοίχτηκε σκόπιμα στην περίβολό του. Λίγο αργότερα υπάλληλοι ανακάλυψαν μια παρόμοια τρύπα στο κλουβί των σεμνοπιθήκων, ένα είδος πιθήκων της Ασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το δαχτυλίδι των 6,5 ευρώ αποδείχτηκε ότι έκρυβε διαμάντι 2,3 καρατίων
Scorpios Music Bar: Πώς έγινε το «μπαμ»-Οι άνθρωποι πίσω από τα viral βίντεο στο TikTok
Με Μαρίνα Σάττι η ΕΛ.ΑΣ. εύχεται καλή επιστροφή στους εκδρομείς του τριημέρου
Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε ελικόπτερο, βγήκε στο δρόμο και το κατάσχεσαν
ΒΙΝΤΕΟ: Σκύλος ρομπότ εντοπίζει τροχαίες παραβάσεις στη Μάλαγα
Για πρώτη φορά μεταμοσχεύθηκε νεφρό γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
ΒΙΝΤΕΟ: Ο άνθρωπος που πρέπει να πίνει 20 λίτρα νερό κάθε μέρα για να επιβιώσει-Η σπάνια πάθηση
ΒΙΝΤΕΟ: Πέραν των δεκαέξι χιλιάδων ευρώ η τιμή πώλησης του πιο ακριβού κομματιού Lego
Το νέο κόλπο των κλεφτών-Έτσι κλέβουν αυτοκίνητα μέσα σε 1 μόνο λεπτό