Πέμπτη 7 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Η παρουσία Αβέρωφ στο Συνέδριο της ΝΔ και τα υπονοούμενα Σχοινά για Χριστοδουλίδη

  10/05/2022 13:57
Η παρουσία Αβέρωφ στο Συνέδριο της ΝΔ και τα υπονοούμενα Σχοινά για Χριστοδουλίδη

Η παρουσία Αβέρωφ στο Συνέδριο της ΝΔ και τα υπονοούμενα Σχοινά για Χριστοδουλίδη

  10/05/2022 13:57

Στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, βρέθηκε το Σαββατοκυρίακο ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος είχε την ευκαιρία να χαιρετίσει το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Πέραν από τον χαιρετισμό και τη στήριξη που έλαβε από πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, έγινε δέκτης και μιας ιδιαίτερης υπόδειξης από τον Έλληνα, επίτροπο στην Ε.Ε., Μαργαρίτη Σχοινά.   

Όπως αναφέρουν ελλαδικά μέσα, από το βήμα του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας – εκτός κειμένου – ο Ευρωπαίος Επίτροπος άφησε σαφείς αιχμές για ρωσική παρέμβαση στις επικείμενες Προεδρικές εκλογές, «φωτογραφίζοντας», μάλιστα, συγκεκριμένο υποψήφιο.

Στο μέρος της τοποθέτησής του που αφορούσε τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο κ. Σχοινάς είπε: «Και τέλος πως εδώ και 70 ημέρες, όλη η ευρωπαϊκή οικογένεια μαζί με τους συμμάχους μας στην Αμερική και την Ασία δίνουμε ενωμένοι τη μάχη απέναντι στην φρίκη του πολέμου, απέναντι σε αυτούς που σκοτώνουν και ξεσπιτώνουν αμάχους, βομβαρδίζουν ορθόδοξους χριστιανούς, λεηλατούν αρχαιολογικούς θησαυρούς και στέλνουν φανατικούς ισλαμιστές να ξεριζώσουν τους ομοεθνείς μας από τις πατρογονικές τους εστίες στη Μαύρη Θάλασσα, την μήτρα της νεότερης Ελλάδας».

Στη συνέχεια κοιτώντας προς το μέρος του προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψήφιου στις Προεδρικές εκλογές, Αβέρωφ Νεοφύτου πρόσθεσε, εκτός κειμένου: Φίλε Αβέρωφ, θέλω να ξέρεις ότι αυτούς δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν παιχνίδια στην Κύπρο, στην προεδρική εκλογή της Κύπρου. Η Κύπρος θα μείνει ευρωπαϊκή και δυτική και εσύ θα είσαι ο φορέας αυτής της μεγάλης προσπάθειας και εμείς θα είμαστε δίπλα σου».

Ο συντάκτης της είδησης, στην ιστοσελίδα «Εθνος», σημειώνει πως η εν λόγω αναφορά, μετά από σχετική έρευνα που έκανε αφορά τον Νίκο Χριστοδουλίδη, κάτι που ερμηνεύεται και ως παρέμβαση στις Προεδρικές Εκλογές αλλά και ως κήρυξη ως ανεπιθύμητου του κ. Χριστοδουλίδη, που μέχρι πριν από λίγο καιρό, ήταν ο βασικός συνομιλητής, τόσο των Ευρωπαίων όσο και των Ελλαδιτών αξιωματούχων, από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας