Πέμπτη 7 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Λαμβάνουν 5300 ευρώ βρέξει χιονίσει οι Ενωμένοι Δημοκράτες της Πραξούλλας

  27/04/2022 15:34
Λαμβάνουν 5300 ευρώ βρέξει χιονίσει οι Ενωμένοι Δημοκράτες της Πραξούλλας

Λαμβάνουν 5300 ευρώ βρέξει χιονίσει οι Ενωμένοι Δημοκράτες της Πραξούλλας

  27/04/2022 15:34

Για δεύτερη φορά ο Γενικός Ελεγκτής επανήλθε για ένα θέμα, που σε ένα κανονικό κράτος θα είχε εδώ και καιρό επιλυθεί. Παρά τις συστάσεις του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, φαινεται πως το Υπουργείο Οικονομικών, συνεχίζει να βγάζει από τα ταμεία 5,300 ευρώ το χρόνο για να πληρώνεται η ετήσια συνδρομή του κόμματος Ενωμένοι Δημοκράτες (ΕΔΗ) στο Κόμματων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη «ALDEParty», στο οποίο είναι μέλος.

Το θέμα επανέρχεται σχεδόν κάθε χρόνο, αφού ορθά υποδεικνύεται πως το εν λόγω κόμμα, παραμένει ουσιαστικά σε αδράνεια. Υπενθυμίζεται ότι ιδρύθηκε από τον Γιώργο Βασιλείου, ενώ το υπηρέτησαν κατά καιρούς, τόσο η σύζυγος του Ανδρούλλα Βασιλείου όσο και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, επί Γλαύκου Κληρίδη, Μιχάλης Παπαπέτρου. Μάλιστα τελευταία πρόεδρος των ΕΔΗ, είναι η Πραξούλλα Αντωνιάδου, η οποία είχε υπηρετήσει ως υπουργός Εμπορίου την κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια. 

Στην έκθεση του ο Γενικός Ελεγκτής σημειώνει πως, το πολιτικό κόμμα ΕΔΗ δεν δικαιούται κρατικής επιχορήγησης, λόγω του ότι δεν πληροί τις πρόνοιες του περί Πολιτικών Κομμάτων Νόμου (Ν.175(Ι)/2012), εφόσον δεν είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο Πολιτικών Κομμάτων, δεν κατέρχεται στις εκλογές και δεν έχει ενεργόπαρουσία στη δημόσια ζωή, ενώ προβαίνει με τη σύσταση προς το Υπουργείο Οικονομικών να του αποκόψει την ετήσια χορηγία. 

Ναι μεν το ποσό μπορεί να είναι μικρό, ωστόσο δεν παύει από το να αποτελεί διασπάθιση των δημόσιων ταμείων για ένα κόμμα στα χαρτιά. Εξάλλου αρκετοί φίλοι και μελοι του κόμματος, κατά καιρούς υπηρέτησαν ως αξιωματούχοι του κράτους και σήμερα λαμβάνουν ικανές συντάξεις που θα μπορούσαν να καλύψουν τις 5300 ευρώ προς τους Ευρωπαίους Φιλελευθέρους και Δημοκράτες.  

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας