Και τώρα όσοι στήνουν (λέμε τώρα) παιχνίδια, τρέμουν...

Αναμφίβολα, ένα από τα πράγματα που προκαλούν οργή στους πολίτες, είναι ότι οι κρατικοί αξιωματούχοι, αντί να προσπαθούν να διορθώσουν τα κακώς έχοντα, να υποτιμούν την νοημοσύνη τους και να προσπαθούν, με επικοινωνιακά τεχνάσματα - τα οποία πλέον είναι γνωστά - να τους κάνουν το μαύρο άσπρο.

Και ενώ υπάρχουν σοβαρότερες υποθέσεις για τις οποίες η Νομική Υπηρεσία δεν είπε ούτε λέξη, (σ.σ υπόθεση Γιαννάκη, χαμένες υποθέσεις για τα σκάνδαλα της οικονομίας, 19χρονη Βρετανίδα, κλείσιμο υπόθεσης με γυναίκα που κατήγγειλε πολιτικό για βιασμό κτλ), επιλεκτικά ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή την χρηματική ποινή σε ποδοσφαιριστή για στημένα, ενώ την ίδια ώρα, θέλησε να σημειώσει πως η έρευνα έγινε μετά από επιστολή του ίδιου του Γενικού Εισαγγελέα προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, όταν ο πρόεδρος ομάδας προέβη σε δηλώσεις σε ΜΜΕ. Δηλαδή, η Νομική Υπηρεσία, τονίζει στην ανακοίνωση της πως έκανε τη δουλειά της και λειτούργησε αυτοβούλως, όπως έπρεπε να κάνει και σε άλλες περιπτώσεις…

Πέραν όμως τούτου, κάπου εδώ αρχίζει και το θέατρο του παραλόγου… Εδώ και χρόνια ούτε μια υπόθεση για στημένα δεν κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν, ενώ μόνο μια υπόθεση για χειραγώγηση οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, η οποία ωστόσο έκλεισε και αυτή, αφού κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος με την απόσυρση των μαρτύρων, αφού δεν υπήρχαν ούτε άλλα στοιχεία.

Οι υποθέσεις ωστόσο πολλές. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο να κάνεις, εάν θέλει κάποιος να φρεσκάρει την μνήμη του, με τις λέξεις «στημένα, κόκκινος φάκελος, Κύπρος», θα βρει ουκ ολίγες υποθέσεις. Υποθέσεις οι οποίες χάθηκαν στην πορεία και παρέμειναν στα συρτάρια, με τον κάθε ένα να βγάλει τα συμπεράσματα του. Άλλοι αντιλαμβάνονται τη δυσκολία να εξασφαλιστεί μαρτυρία για τέτοιου είδους υποθέσεις, άλλοι τις επαναλαμβανόμενες συγκυρίες τις βλέπουν… στημένες, εξού και αρκετοί στο άκουσμα «νέας καταγγελίας για στημένα», απαντούν πως «εν θα γίνει τίποτε πάλε». Και έχουν και δίκαιο… Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θεωρούν πως οι Αρχές πρέπει να βρουν τρόπο να πατάξουν κάθε είδος εγκλήματος και όχι να ψάχνουν για άλλοθι.

Και ενώ αποτελεί κοινό μυστικό το τι παίζει με τα στημένα στην Κύπρο, αντί οι Αρχές να προβληματιστούν και να βρουν τρόπους ώστε να βάλουν τέλος σε αυτό το φαινόμενο, η Νομική Υπηρεσία θεωρεί επιτυχία την καταδίκη - σε χρηματική ποινή - ποδοσφαιριστή, ομάδας τρίτης κατηγορίας, εξού και την ανακοινώνει ώστε από τη μια να πάρει τα εύσημα από την κοινή γνώμη και από την άλλη για… παραδειγματισμό. Και σίγουρα, οι μεγάλοι που εμπλέκονται σε στημένα, άρχισαν να τρέμουν και ίσως πλέον δεν έρθει ξανά κόκκινος φάκελος…

Δειτε Επισης

Η ομερτά για την απόφαση για Κατσουνωτό, τα συμπεράσματα και το δημόσιο συμφέρον
Εγκαινίασε την προεκλογική της ως «Che Elenara» η Θεοχάρους
Η εξάντληση της αυστηρότητας σε ένα 82χρονο παππού που δεν ήταν «γνωστός στις Αρχές»
Μετά τη μαραθώνια συνεδρία της περασμένης εβδομάδας, δεν συνέρχεται την Τσικνοπέμπτη η Ολομέλεια
Χάθηκαν στην συνεννόηση... Έδωσαν στη δημοσιότητα καταζητούμενο που τελικά είχε συλληφθεί
Κάτι πήγε πολύ λάθος το Σάββατο-Κατέστησε τον Βύρα ανίκητο η ηγεσία του ΔΗΣΥ
Στα... μαχαίρια Φαίδωνας και Κωστάκης-Έκοψαν με τον Δίπλαρο τη βασιλόπιττα
Η αστυνόμευση των Κεντρικών, η χαμένη ουσία στη βαβούρα και η υποκρισία
Από το ένταλμα εξπρές για Parody λογαριασμό, στην... δυστοκία για Ατταλίδου και την ομερτά
Μα πού χάθηκε ο Σύνδεσμος Αστυνομίας;