Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Απόν θέλει να πάει στον μύλον, πέντε μέρες κοσσινίζει. Η σοφία του λαού αποδείχθηκε περίτρανα, για άλλη μία φορά, από τις αντιδράσεις της Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού Αστυνομίας, οι οποίοι, με ήξεις αφίξεις, αρνούνται πεισματικά να ασχοληθούν με την ουσία των γεγονότων και προτιμούν να κρατούν κόσκινο παρά από αυτά τα μαχαίρια που μπαίνουν στο κόκαλο, έστω για τα προσχήματα.  

Την περασμένη εβδομάδα, Στέφη Δράκου και Στέλιος Παπαθεοδώρου, ενημέρωσαν τους πάντες ότι δεν ενημερώθηκαν από τον Γιώργο Σαββίδη, παρόλο πως μίλησαν μαζί του, κατά πόσο εισηγείται την ποινική δίωξη του Μιχάλη Κατσουνωτού ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής. Κοινώς, έλαβαν αποφάσεις για το μέλλον του αξιωματικού, χωρίς να γνωρίζουν εάν σύντομα θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, στη βάση και μόνο της ολοκλήρωσης της διερεύνησης από τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και χωρίς να τους απασχολεί καθόλου το περιεχόμενο του πορίσματός του. Θα περιμένουν, λένε, αλλά στο μεταξύ λαμβάνουν αποφάσεις.

Σε κανέναν από αυτούς δεν φαίνεται παράξενο που ο αξιωματικός της Αστυνομίας αντιδρούσε σφοδρά στη διαθεσιμότητά του κάθε φορά που η Υπουργός διαβουλευόταν μαζί του και με το που του αφαίρεσε τη διαθεσιμότητα, μόλις δεκαπέντε λεπτά μετά, είχε έτοιμη μια ανακοίνωση από τον δικηγόρο του, που ενημέρωνε ότι τελικά θα πάρει άδεια και δεν θα επιστρέψει στην υπηρεσία του; Ή ότι ακριβώς την επόμενη ημέρα ο Αρχηγός της Αστυνομίας ήταν σε θέση να ανακοινώσει τη μετάθεσή του στη Λιμενική Αστυνομία; Επειδή στην κοινή γνώμη όλα αυτά φαίνονται πολύ παράξενα.

Ο κ. Παπαθεοδώρου δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι ο κ. Κατσουνωτός ασπάζεται τη θέση ότι δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να εργάζεται από τη θέση του Διοικητή της ΥΚΑΝ και «για καλή λειτουργία της Αστυνομίας» θα μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία.

Από την άλλη, ο Αρχηγός δεν είχε καν την περιέργεια να ρωτήσει για τον δεύτερο αστυνομικό που ενέπλεξε ο βαρυποινίτης στην υπόθεση. Ενώ από το καλοκαίρι υπήρχαν αρκετά δημοσιεύματα, και όλοι στην Αστυνομία γνώριζαν για ποιον πρόκειται, ο κ. Παπαθεοδώρου δεν έχει ιδέα - όπως λέει - ποιος είναι ο μοναδικός υφιστάμενός του που πληρούσε τα κριτήρια. Δηλαδή, που ήταν οδηγός πολιτικού προσώπου και μετά μεταφέρθηκε στην ΥΚΑΝ. Αντιθέτως, ο κ. Παπαθεοδώρου, βγήκε μπροστά στις κάμερες και εξέφρασε άγνοια για το ποιος είναι, δημιουργώντας ερωτήματα, ενώ θα μπορούσε - σε περίπτωση που όντως δεν γνωρίζει - εύκολα να μάθει.  

Η κ. Δράκου, από πλευράς της, διερωτάται συνεχώς πώς γίνεται οι δικηγόροι της κ. Αριστοτέλους και της κ. Δημητρίου να γνωρίζουν για τις εισηγήσεις στο πόρισμα -για το οποίο δεν γνωρίζει, αφού δεν ρώτησε τον Γενικό Εισαγγελέα να μάθει- λες και η ίδια δεν έχει πρόσβαση στα ΜΜΕ να διαβάσει και έχουν μόνο οι νομικοί της Διεύθυνσης. 

Επίσης, δεν έχει καμία απορία για το πώς διέρρευσε το περιεχόμενο του πορίσματος για τον Θανάση, που συντάχθηκε από τους κυρίους Μάτσα και Αλεξόπουλο, σε πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια και πολλές μέρες πριν από την επίσημη παράδοσή του στον Γενικό Εισαγγελέα. Ναι μεν, σε αντίθεση με τον κ. Αιμιλιανίδη, οι ποινικοί ανακριτές προέβησαν σε αποκαλύψεις δημόσια για τα ευρήματα και τις εισηγήσεις τους, αλλά αυτό το έκαναν μετά την παράδοση του πορίσματος, ενώ οι πληροφορίες κυκλοφορούσαν τουλάχιστον από τον Αύγουστο. Είχε, συνεπώς, ένα μήνα η Στέφη Δράκου να εκφράσει δημόσια τον προβληματισμό της αλλά ακόμη δεν το έκανε, αφού διερωτάται μόνο για τις εισηγήσεις για τον Μιχάλη Κατσουνωτό. Ωστόσο, η Στέφη Δράκου αντί να ασχοληθεί με την ουσία, που δεν είναι άλλη από τις εισηγήσεις για ποινικές διώξεις, ώστε να προβεί σε άμεσες ενέργειες για πάταξη της διαφθοράς, από την ημέρα της παράδοσης του πορίσματος προτάσσει το ερώτημα της, πώς γνωρίζουν τις εισηγήσεις του ανακριτή, οι δικηγόροι της Άννας Αριστοτέλους, οι οποίοι στο μεταξύ, επικαλούνται τα δημοσιεύματα. 

Είναι ξεκάθαρο πως όλοι αυτοί οι αξιωματούχοι έχουν ο ένας το τηλέφωνο του άλλου. Το παιγνίδι του σπασμένου τηλεφώνου, συνεπώς, μάλλον σε περιπαίξιμο παραπέμπει. Με τον πολίτη να διερωτάται αναπόφευκτα γιατί να μην γίνονται τα αυτονόητα σε τόσο σοβαρές υποθέσεις και γιατί η ουσία να κρύβεται πίσω από την ασυνεννοησία, που λύνεται πολύ εύκολα με μερικά τηλεφωνήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό