Δευτέρα 4 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Όταν το Juno ταξίδευε στον Δία με soundtrack του Βαγγέλη Παπαθανασίου

  19/05/2022 20:17
ΒΙΝΤΕΟ: Όταν το Juno ταξίδευε στον Δία  με soundtrack του Βαγγέλη Παπαθανασίου

ΒΙΝΤΕΟ: Όταν το Juno ταξίδευε στον Δία με soundtrack του Βαγγέλη Παπαθανασίου

  19/05/2022 20:17

«Ντυμένο» με τη μαγευτική μουσική του μεγάλου Βαγγέλη Παπαθανασίου ήταν το ταξίδι του Juno της NASA, που πλησίασε τον παγωμένο Γανυμήδη στις αρχές Ιουνίου του 2021, στο βίντεο που τότε ανήρτησε η NASA.

Οι εντυπωσιακές εικόνες που μετέδιδε από το σύστημα του Δία η αποστολή Juno (Ήρα) της NASA στοιχειοθετούν ένα βίντεο που νοερά βάζει τον θεατή να πετάξει πάνω από τον πλανήτη και ένα από τα μεγαλύτερα φεγγάρια του, ενώ ο Βαγγέλης Παπαθανασίου (Vangelis) υπογράφει τη μουσική που το «ντύνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τεράστια θλίψη-Πέθανε ο μεγάλος συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

Στο βίντεο, το time-lapse που παρουσίασε το Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια ξεκινά με το Juno να προσεγγίζει τον Γανυμήδη σε απόσταση μόλις 1.000 χιλιομέτρων, κινούμενο με σχετική ταχύτητα 67.000 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο θεατής εικονικά «ίπταται» μόλις 3.400 χιλιόμετρα πάνω από τα χαρακτηριστικά, πολύχρωμα σύννεφα του μεγαλύτερου πλανήτη στο Ηλιακό Σύστημα. Σε αυτή τη φάση, το βαρυτικό πεδίο του Δία έχει επιταχύνει το σκάφος στα 210.000 χιλιόμετρα την ώρα σε σχέση με τον πλανήτη.

Στο βίντεο περιλαμβάνονται και προσομοιώσεις των κεραυνών που μαστίζουν διαρκώς την ταραγμένη ατμόσφαιρα. Υπενθυμίζεται ότι τo Juno, το οποίο εξερευνά το σύστημα του Δία από το 2016, κινήτο σε πολική τροχιά γύρω από τον πλανήτη.

Πηγή: ΕΡΤ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας