Πέμπτη 26 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αστρονομικά έσοδα-Πόσα χρήματα κέρδισε το Netflix μέσα στο 2021

  17/01/2022 12:22
Αστρονομικά έσοδα-Πόσα χρήματα κέρδισε το Netflix μέσα στο 2021

Αστρονομικά έσοδα-Πόσα χρήματα κέρδισε το Netflix μέσα στο 2021

  17/01/2022 12:22

Τα τελευταία δύο χρόνια η πανδημία του κορωνοϊού σε συνδυασμό με την πολύμηνη καραντίνα έκανε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη, να παρακολουθήσουν σειρές ή ταινίες μέσω κάποιας streaming πλατφόρμας. Φυσικά, το Netflix ήταν αυτό που κέρδισε με διαφορά τον ανταγωνισμό, εκτοξεύοντας τις συνδρομές του μέσα σε αυτό το διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία που ξεκίνησε το 1997 προσφέροντας υπηρεσίες ενοικίασης DVD μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σήμερα έχει μετατραπεί σε έναν παγκόσμιο κολοσσό. Μέσα στο 2021 οι συνδρομητές του Netflix ξεπέρασαν τα 214 εκατομμύρια, με το Squid Game να «ευθύνεται» για ένα μεγάλο ποσοστό της αύξησης.

Παράλληλα, τα έσοδα της πλατφόρμας μέσα στη χρονιά που πέρασε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έφτασαν κοντά στα 29 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τα έσοδα του 2020 (24,9 δις δολάρια). Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι τα έσοδα του 2021 είναι σχεδόν διπλάσια από εκείνα που κατέγραψε το Netflix το 2018 (15,7 δις δολάρια).

Αυτή η στροφή του κοινού προς τις streaming πλατφόρμες, έχει βοηθήσει και το Netflix στο να δημιουργήσει ακριβές, αλλά και ποιοτικές παραγωγές, οι οποίες διεκδικούν μέχρι και Όσκαρ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η εταιρεία σήμερα επενδύει πολλά περισσότερα χρήματα σε original παραγωγές της, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ερευνητικής ομάδας της Kagan Media, μέσα στο 2021 το Netflix ξόδεψε 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια (σχεδόν τα μισά από τα έσοδα του) στο περιεχόμενό του. Παρατηρούμε δηλαδή εδώ μια αύξηση της τάξεως του 26% σε σχέση με το μπάτζετ που δόθηκε το 2020 και το οποίο έφτανε τα 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Βέβαια, όλα αυτά έρχονται με κάποιο έξτρα κόστος για τους συνδρομητές του Netflix. Κι αυτό γιατί όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στα μέσα του Ιανουαρίου, θα έρθουν σύντομα αυξήσεις στις συνδρομές (για την ώρα σε ΗΠΑ και Καναδά) κατά ένα με δύο δολάρια, ανάλογα το πακέτο. Μια αύξηση που ίσως τη δούμε να έρχεται και από τα μέρη μας στο επόμενο διάστημα.

Πηγή: gazzetta.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας