Πέμπτη 20 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Προειδοποιεί η Google-Έτσι θα μάθετε εάν οι εφαρμογές στο κινητό σας κατασκοπεύουν

  07/12/2021 12:30
Προειδοποιεί η Google-Έτσι θα μάθετε εάν οι εφαρμογές στο κινητό σας κατασκοπεύουν

Προειδοποιεί η Google-Έτσι θα μάθετε εάν οι εφαρμογές στο κινητό σας κατασκοπεύουν

  07/12/2021 12:30

Η Google θα προειδοποιεί εκατομμύρια χρήστες Android όταν οι εφαρμογές του κινητού τους ενδέχεται να τους κατασκοπεύουν.  

Πλέον, ορισμένα μοντέλα Android θα ειδοποιούν τους χρήστες, εάν η κάμερα ή το μικρόφωνο του κινητού τους έχει ενεργοποιηθεί. Το νέο χαρακτηριστικό είναι παρόμοιο με ένα που υπάρχει ήδη στο «αντίπαλο» iPhone της Apple, στην τελευταία αναβάθμιση για το λογισμικό iOS 14. Στα iPhone εμφανίζεται μια πράσινη κουκίδα στην πάνω δεξιά γωνία του κινητού, σε περίπτωση που η κάμερά τους έχει ενεργοποιηθεί από μια εφαρμογή και μια πορτοκαλί, εάν έχει ενεργοποιηθεί το μικρόφωνο.

4081121525478621 image

Αντίστοιχα και στα Android 12, μετά την τελευταία αναβάθμιση θα μπορείτε να βλέπετε μια παρόμοια προειδοποίηση στην πάνω δεξιά γωνία του τηλεφώνου σας. Εκεί θα εμφανίζεται ένα εικονίδιο κάμερας ή μικροφώνου, εάν μια εφαρμογή προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε κάποιο από αυτά.

Μετά την νέα αναβάθμιση θα μπορείτε επίσης να δείτε ένα αρχείο καταγραφής του ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στην κάμερα, το μικρόφωνο ή την τοποθεσία σας- και πότε.

4081121657922621 image

Αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον νέο Πίνακα ελέγχου απορρήτου στις Ρυθμίσεις.

Είναι επίσης πλέον δυνατό να απενεργοποιήσετε πλήρως το μικρόφωνο και την κάμερα σε ολόκληρο το τηλέφωνο στις Γρήγορες ρυθμίσεις σας.

Αξίζει να θυμάστε ότι η εμφάνιση ενός εικονιδίου δεν σημαίνει ότι συμβαίνει κάτι κακό: Μερικές φορές μια εφαρμογή χρειάζεται πραγματικά να χρησιμοποιήσει την κάμερά σας – όπως το Instagram. Αλλά, αν παρατηρήσετε ότι η κάμερά σας χρησιμοποιείται από μια περίεργη εφαρμογή, μπορεί να σημαίνει ότι σας κατασκοπεύουν.

Εάν υποψιάζεστε ότι κάτι συμβαίνει, θα πρέπει να ελέγξετε τα δικαιώματα της εφαρμογής στις Ρυθμίσεις. Μπορείτε, για παράδειγμα, να αρνηθείτε την πρόσβαση συγκεκριμένων εφαρμογών στο μικρόφωνο ή την κάμερά σας. Αν, πάλι, ανησυχείτε πραγματικά, μπορείτε απλώς να διαγράψετε την εφαρμογή εντελώς.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας