Ποιοι ζητάνε 20 εκατ. από τον Ζούκερμπεργκ για το εμπορικό σήμα «Meta»

Τον Αύγουστο, οι ιδρυτές μιας εταιρείας που ονομάζεται Meta PC υπέβαλαν αίτηση για να κατοχυρώσουν την επωνυμία «Meta» για υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, tablet, λογισμικό και άλλα τεχνολογικά προϊόντα. Τώρα, οι ίδιοι είναι διατεθειμένοι να την παραχωρήσουν στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ- Με το αζημίωτο, φυσικά. 

Οι δυο ιδρυτές της συγκεκριμένης εταιρείας, ο Joe Darger και ο Zack Shutt , δήλωσαν ότι η εταιρεία τους υφίσταται και λειτουργεί λίγο παραπάνω από ένα χρόνο, ωστόσο μόλις πρόσφατα κατέθεσαν τα έγγραφα για την επίσημη κατοχύρωση του σήματος της εταιρείας τους.

Αν και η αίτηση για το εμπορικό σήμα του Meta PC δεν έχει ακόμη εγκριθεί, η εταιρεία εξακολουθεί να έχει προβάδισμα έναντι του Ζούκερμπεργκ, εάν ο τελευταίος προσπαθήσει όντως να το διεκδικήσει για την δική του εταιρεία. Για αυτό, ο Darger και ο Shutt λένε ότι είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους να κατοχυρώσουν το όνομα, εάν ο Ζούκερμπεργκ τους εξοφλήσει 20 εκατομμύρια δολάρια!

Το κόστος μπορεί να φαίνεται τρελό, αλλά σύμφωνα με τους Darger και Shutt, η εγκατάλειψη του σήματος σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν rebrand ολόκληρης της εταιρείας τους…κάτι που φυσικά κοστίζει.

Είτε πληρωθούν το ποσό, είτε όχι, οι ιδρυτές της Meta PC έχουν δει την εταιρεία τους ήδη να επωφελείται από την ανακοίνωση του Facebook, καθώς οι ακόλουθοί τους στα social media αυξήθηκε κατά 5.000%.

Σύμφωνα, πάντως, με την ιστοσελίδα TMZ, που επικαλείται μια πηγή εξοικειωμένη με το ζήτημα, η Facebook θεωρεί πως έχει ήδη το νόμιμο δικαίωμα να υιοθετήσει την επωνυμία «Meta» για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Πηγή: Eλεύθερος Τύπος 

Δειτε Επισης

Τρεις Ρώσοι έκαναν ρεκόρ πέφτοντας με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα στον Βόρειο Πόλo (pics)
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-Eπιβεβαιώνει η NASA
Προειδοποίηση Apple για επιχείρηση υποκλοπών σε 92 χώρες
Οι μαζικοί γάμοι, οι παράξενες αντιδράσεις ζώων και οι θεαματικές εικόνες από την έκλειψη Ηλίου
LIVΕ/BINTEO: Η ολική έκλειψη ηλίου μέσω της NASA-Φρενίτιδα στις ΗΠΑ για το σπάνιο φαινόμενο
Η Meta θα αναγνωρίζει τα περιεχόμενα που έχουν δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη
Η Microsoft προειδοποιεί πως η Κίνα θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να παρέμβει στις εκλογές στις ΗΠΑ