ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που το Facebook γίνεται Meta

Μια πολυαναμενόμενη και.. επικών διαστάσεων αλλαγή ανακοίνωσε το Facebook με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Mark Zuckerberg) να ανακοινώνει το νέο όνομα της μητρικής εταιρείας των δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με το βλέμμα…meta το facebook-To Ελληνικό όνομα και η νέα λειτουργία του

Η μητρική εταιρεία των Facebook, Instagram και WhatsApp, πλέον, θα ονομάζεται Meta, με τον τεχνολογικό κολοσσό να ανακοινώνει τις αποφάσεις της στο ετήσιο συνέδριό της, επισημαίνοντας ότι το νέο όνομα είναι πιο αντιπροσωπευτικό για αυτά που πρεσβεύει αυτή τη στιγμή η εταιρεία.

Σε βίντεο που κατέγραψε το BBC φαίνεται η στιγμή που έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέου σήματος της μητρικής εταιρείας.

Η ανάρτηση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Σε ανάρτησή του, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, προσπάθησε να εξηγήσει τη νέα σελίδα στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας.

«Όταν ξεκίνησα το Facebook, πληκτρολογούσαμε ως επί το πλείστον κείμενο σε ιστοσελίδες. Όταν αποκτήσαμε τηλέφωνα με κάμερες, το διαδίκτυο έγινε πιο οπτικό και κινητό. Καθώς οι συνδέσεις γίνονταν ταχύτερες, το βίντεο έγινε ένας πλουσιότερος τρόπος να μοιραζόμαστε εμπειρίες», είπε.

«Η επόμενη πλατφόρμα θα είναι ακόμη πιο καθηλωτική -ένα ενσώματο διαδίκτυο, όπου θα είστε μέσα στην εμπειρία, όχι απλώς θα την κοιτάτε. Το αποκαλούμε αυτό metaverse και θα αγγίξει κάθε προϊόν που κατασκευάζουμε», συνέχισε.

«Από εδώ και στο εξής, θα είμαστε πρώτα στο metaverse, όχι στο Facebook. Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου δεν θα χρειάζεστε λογαριασμό στο Facebook για να χρησιμοποιήσετε τις άλλες υπηρεσίες μας», λέει επίσης ο Ζούκερμπεργκ.

«Καθώς το νέο μας εμπορικό σήμα αρχίζει να εμφανίζεται στα προϊόντα μας, ελπίζω ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα γνωρίσουν το εμπορικό σήμα Meta και το μέλλον που αντιπροσωπεύουμε», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτσι θα ονομάζεται το... εντελώς διαφορετικό Facebook μετά τη μετονομασία του

Τι απαντά ο Ζούκερμπεργκ στις κατηγορίες

Πολλοί ήταν και εκείνοι που έσπευσαν όμως να εξαπολύσουν επίθεση στον ιδρυτή του Facebook την αλλαγή της ονομασίας. Ο Ζούκερμπερκγ ωστόσο μιλάει για το metaverse εδώ και μερικούς μήνες και έχει ήδη ανακοινώσει επενδύσεις ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αλλά και την πρόσληψη 10.000 εργαζομένων στην Ευρώπη για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Δειτε Επισης

Οι άνθρωποι μεταδίδουν περισσότερους ιούς στα ζώα από ό,τι το αντίστροφο
Το αγαπημένο οικοσύστημα της Apple τη βάζει σε μπελάδες
Επιστήμονες αναπτύσσουν πειραματικό χάπι γυμναστικής
Μειώθηκαν οι συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας, αυξήθηκαν οι χρήστες κινητής το 2023
Ένα νέο αστέρι θα κάνει την εμφάνισή του στον ουρανό-Συμβαίνει κάθε 79 χρόνια
To Facebook επαναφέρει το κλασικό «Poke»-Όλες οι λεπτομέρειες
Δεύτερη χώρα σε ποσοστό χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης η Κύπρος στην ΕΕ
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Δανέζος σεφ έθεσε ως στοίχημα για το 2025 να ετοιμάσει γαστρονομικό γεύμα στη στρατόσφαιρα
ΒΙΝΤΕΟ: Καταστράφηκε εισερχόμενος στην ατμόσφαιρα ο πύραυλος Starship