Παρασκευή 21 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τα καλύτερα tips για να μην χακάρουν το iPhone σας

  17/10/2021 12:37
Τα καλύτερα tips για να μην χακάρουν το iPhone σας

Τα καλύτερα tips για να μην χακάρουν το iPhone σας

  17/10/2021 12:37

Aν πιστεύετε ότι δεν μπορούν να χακάρουν το iPhone σας τότε κάνετε λάθος αφού οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ναι μεν μπορεί να συμβεί σπάνια αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Είτε από ένα κακόβουλο λογαριασμό, είτε από κακές εφαρμογές ή με στοχευμένες επιθέσεις, οι προσωπικές  πληροφορίες μπορούν να κλαπούν.  

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να αποφύγετε αυτή την ομολογουμένως δυσάρεστη κατάσταση;

To iPhone σας μπορεί να χακαριστεί κάνοντας κλικ σε έναν ύποπτο σύνδεσμο. Εάν ένας ιστότοπος φαίνεται ύποπτος, καλό είναι να δείτε τα λογότυπα, την ορθογραφία ή τη διεύθυνση URL. Aκόμη, προσπαθήστε να αποφύγετε τη σύνδεση σε ένα δημόσιο δίκτυο Wi-Fi χωρίς κωδικό πρόσβασης, καθώς αυτό δίνει δυνατότητα σε ένα εισβολέα να έχει πρόσβαση στη συσκευή σας πιο εύκολα.

Ύποπτα είναι επίσης τα μηνύματα από αριθμούς που δεν αναγνωρίζετε. Αν έχετε κατεβάσει μια εφαρμογή ταπετσαρίας ή φακού και ζητά την τοποθεσία ή τη λίστα επαφών σας, την κάμερα ή το μικρόφωνο. Πιθανότατα, οι προγραμματιστές σας εξαπατούν για να δώσετε αυτές τις πληροφορίες ώστε να μπορούν να πουληθούν.

Οι χάκερ εκμεταλλεύονται άγνωστα ελαττώματα στον προγραμματισμό iOS. Με αυτές τις γνώσεις, οι εισβολείς μπορούν να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό για να λάβουν δεδομένα από συγκεκριμένες πηγές.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να ελέγξετε την όποια εισβολή. Όμως, ένας αξιόπιστος τρόπος διερεύνησης είναι να κατεβάσετε μια εφαρμογή ασφαλείας για κινητά που ονομάζεται iVerify, η οποία σαρώνει το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου σας για ύποπτη συμπεριφορά και μπορεί να σας ενημερώσει αν έχει υποστεί βλάβη.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας