Ανακοινώνει τα καινούργια μοντέλα iPhone η Apple

Για τους «φανατικούς» της Apple, ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που ανακοινώνεται η νέα γενιά iPhone και το 2021 δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε πως την προσεχή Τρίτη (14 Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιήσει μία online εκδήλωση, όπου είναι βέβαιο ότι θα παρουσιάσει τα καινούρια μοντέλα του δημοφιλέστατου smartphone.

Η επωνυμία των νέων μοντέλων θα είναι iPhone 13 παρά το γεγονός ότι υπήρξαν κάποιες φήμες ότι η Apple θα αποφύγει να χρησιμοποιήσει έναν αριθμό που οι Αμερικάνοι γενικώς θεωρούν ότι φέρνει κακή τύχη.

Πρακτικά, οι φήμες κυκλοφόρησαν επειδή είδαν το φως της δημοσιότητας ορισμένες πληροφορίες για το πως θα είναι το… iPhone 14, το οποίο θα δούμε, φυσικά, το 2022 και εκτιμάται πως θα έχει πολύ περισσότερες αλλαγές -τουλάχιστον από σχεδιαστικής πλευράς- σε σχέση με τη «γενιά» που θα δούμε τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο σχεδιασμός των μοντέλων της σειράς iPhone 13 θα είναι σχεδόν ο ίδιος με εκείνον του iPhone 12. Μία μεγάλη -τουλάχιστον για τους «οπαδούς» της Apple- αλλαγή είναι ο περιορισμός του notch στο πάνω μέρος της οθόνης. Πρόκειται για μία αρκετά ενδιαφέρουσα «λεπτομέρεια» δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός έχει μειώσει στο ελάχιστο το μέγεθος του notch με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο ωφέλιμος χώρος της οθόνης.

Οι νέες συσκευές αναμένεται να είναι και φέτος 4 και πιο συγκεκριμένα αναμένεται να ανακοινωθούν τα iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Max Pro.

Οι διαστάσεις της οθόνης στις 5,4 ίντσες για το πρώτο και στις 6,7 ίντσες για την κορυφαία έκδοση και στις 6,1 ίντσες για τα άλλα δύο. Οι Pro εκδόσεις θα έρχονται με καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά κυρίως όσον αφορά στην κάμερα, η οποία αναμένεται να έχει αρκετές βελτιώσεις.

Μία σημαντική αλλαγή αναμένεται να δούμε στην οθόνη που θα υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz τουλάχιστον στα πιο ακριβά μοντέλα, ενώ όσοι περίμεναν την κατάργηση της θύρας Lightning ή την αντικατάσταση της από USB-C θύρα μάλλον θα απογοητευτούν. Το ίδιο ισχύει και για όσους αναμένουν την Apple να εισέλθει άμεσα στο χώρο των συσκευών με αναδιπλούμενη οθόνη. Επίσης, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να δούμε την «επιστροφή» του δακτυλικού αποτυπώματος με την Apple να εμμένει στο Face ID.

Ο επεξεργαστής θα είναι ο νέος Α15, ο οποίος, προφανώς, θα υπόσχεται πολύ καλύτερες επιδόσεις αλλά το σημείο – κλειδί θα είναι η μπαταρία. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μία αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας αλλά το ερώτημα είναι αν αυτό θα σημαίνει και μεγαλύτερη «αντοχή» κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η Apple έχει βελτιωθεί στα τελευταία μοντέλα της σειράς iPhone αλλά δεν είναι λίγοι οι χρήστες που παραπονούνται για αυτό. Πολλά πάντως εξαρτώνται και από την κατανάλωση ενέργειας από την πλευρά του επεξεργαστή.

Ερωτηματικά υπάρχουν για το αν η Apple σχεδιάζει να λανσάρει νέους φορτιστές που να προσφέρουν γρήγορη φόρτιση στα 25W (σ.σ. τώρα το μάξιμουμ είναι στα 20W). Προφανώς, δεν θα περιλαμβάνονται στη συσκευασία αλλά θα πωλούνται ξεχωριστά.

Επίσης, ορισμένοι αναλυτές περιμένουν τα νέα iPhone να υποστηρίζουν λειτουργία αντίστροφης ασύρματης φόρτισης, δυνατότητα που προσφέρουν αρκετοί ανταγωνιστές. Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει στο iPhone να χρησιμοποιηθεί για να φορτίσει μία άλλη συσκευή ασύρματα.

Πιθανότερη ημερομηνία για την έναρξη της εμπορικής διάθεσης των νέων iPhone είναι η 24η Σεπτεμβρίου όσον αφορά τις ΗΠΑ και ορισμένες μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Ασίας, κάτι που σημαίνει ότι στην Ελλάδα θα χρειαστεί να περιμένουμε 2-3 εβδομάδες επιπλέον.

Πηγή: cnn.gr 

Δειτε Επισης

BINTEO: H Microsoft «ζωντάνεψε» τη Μόνα Λίζα και προκάλεσε χαμό
Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία της NASA με το Voyager 1
To TikTok περνάει στην αντεπίθεση-Επικαλείται την πρώτη τροπολογία και ετοιμάζεται για μάχη
Πώς έφτασαν οι ΗΠΑ στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok-Το παρασκήνιο του «Ψυχρού Πολέμου» με Κίνα
Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο που απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ
Τρεις Ρώσοι έκαναν ρεκόρ πέφτοντας με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα στον Βόρειο Πόλo (pics)
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-Eπιβεβαιώνει η NASA