Έγραψε ιστορία στο Διάστημα ο Τζεφ Μπέζος-«Ανώμαλη» η προσγείωση στη Γη

Ξεσαλώνουν οι χρήστες των social mediα με αφορμή το διαστημικό επίτευγμα του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο Τζεφ Μπέζος σχολιάζοντας επικριτικά το σχήμα του πυραύλου που τον οδήγησε στα όρια του Διαστήματος, την εξωτερική του εμφάνισή αλλά και την ερωτική εξομολόγηση κοιτάζοντας στα μάτια την αρραβωνιαστικιά του, Λόρεν Σάντσεζ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την προσγείωση του πυραύλου του στη Γη.

Χθες, ο ημιαυτόνομος πύραυλος «New Shepard» μετέφερε στο Διάστημα τον 57χρονο Τζεφ Μπέζος και άλλους τρεις συνεπιβάτες του που ένιωσαν για λίγα λεπτά την έλλειψη της βαρύτητας και θαύμασαν από ψηλά την καμπυλότητα της Γης.

Σε 10 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα, ο Μπέζος και η ομάδα του έζησαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία γράφοντας Ιστορία στον διαστημικό τουρισμό και ανοίγοντας το δρόμο στους εραστές του διαστήματος με παχυλό πορτοφόλι.

Ωστόσο, μετά την προσγείωση της διαστημικής κάψουλας στη Γη, ο Μπέζος δέχτηκε πυρά από πολλούς Δημοκρατικούς αλλά και υπαλλήλους του στην εταιρεία Amazon.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Μπέζος ευχαρίστησε «κάθε υπάλληλο της Amazon και κάθε πελάτη της Amazon», λέγοντας «όλοι πληρώσατε για όλα αυτά». Μόνο που πολλοί από αυτοί τον είχαν κατηγορήσει για κακές συνθήκες εργασίες στη διάρκεια της πανδημίας.

Από την πλευρά του, ο αριστερός Δημοκρατικός Μπέρνι Σάντερς κάλεσε τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο να καταβάλει φόρο εισοδήματος, κάτι το οποίο, όπως του προσάπτει, δεν κάνει για χρόνια.

Το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Δημοκρατικών, Ελίζαμπεθ Γουόρεν τόνισε ότι ο Μπέζος «ξέχασε να ευχαριστήσει όλους τους εργατικούς Αμερικανούς που πραγματικά πλήρωναν φόρους ... ενώ αυτός και η εταιρεία του Amazon δεν πλήρωναν τίποτα».

Ο Μπέζος, ο οποίος παραιτήθηκε τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Amazon τον Ιούλιο, ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία του «Blue Origin» πληρώνεται από αυτόν πουλώντας 1 δισεκατομμύριο δολάρια μετοχές της Amazon κάθε χρόνο.

Ωστόσο, οι χρήστες των μέσων κοινωνικών δικτύωσης είδαν το διαστημικό επίτευγμα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου με άλλο... μάτι προβαίνοντας σε κακεντρεχή σχόλια για την εξωτερική του εμφάνιση, ότι μοιάζει δηλαδή ότι με τον Δρα Εvil στην ταινία «Αustin Powers», για το σχήμα του πυραύλου του «New Shepard» ότι είναι σαν ανδρικό μόριο και την παραδοχή του ότι είναι σφόδρα ερωτευμένος με την αρραβωνιαστικιά του .

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Μπέζος μίλησε σαν ερωτευμένο μαθητούδι για την αγαπημένη του, με την ίδια να υπερηφανεύεται για την αδυναμία που της έχει ο πλουσιότερος άνδρας στον πλανήτη, επιδεικνύοντας το τεράστιο διαμαντένιο δαχτυλίδι που φορούσε.

Η αρραβωνιαστικιά του Σάντσεζ φορούσε ένα λευκό μίνι φόρεμα Oscar de la Renta και μαύρες καουμπόικες μπότες αξίας 2.600 δολαρίων. Μόλις ο Μπέζος πάτησε το πόδι του στη Γη, η αγαπημένη του έβγαλε το καπέλο της για να τον αγκαλιάσει.

Εκτός από το δαχτυλίδι αρραβώνων, φορούσε ένα μεγάλο κολιέ με μενταγιόν, τεράστια σκουλαρίκια, κι ένα Rolex με διαμάντια.

Η Λόρεν τον κοίταζε τρυφερά την ώρα που ο Τζεφ παραδεχόταν δημοσίως πόσο την αγαπάει.

«Δεν ήμουν πολύ νευρικός, αλλά η οικογένειά μου ανησυχούσε κάπως και γι 'αυτό ήταν τόσο γλυκό να τους αγκαλιάσω μετά την προσγείωση», είπε, μεταξύ άλλων ο Μπέζος.

Ο πύραυλος New Shepardm αναχώρησε χτες στις 4.12 μ.μ.ώρα Ελλάδος (με καθυστέρηση) από τις εγκαταστάσεις της «Blue Origin» στην έρημο του δυτικού Τέξας για ένα ταξίδι διάρκειας δέκα λεπτών και 18 δευτερολέπτων στην άκρη του διαστήματος, εννέα μέρες αφότου ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη υποτροχιακή πτήση για την εταιρεία του διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic από το Νέο Μεξικό.

Ο Μπράνσον πήγε πρώτος στο διάστημα, όμως ο Μπέζος πέταξε σε μεγαλύτερο ύψος — 100 χιλιόμετρα για την Blue Origin έναντι 86 χλμ. για τη Virgin Galactic — σε αυτό που ειδικοί αποκαλούν την πρώτη παγκοσμίως διαστημική πτήση χωρίς πιλότο με ένα πλήρωμα που αποτελείται εξ ολοκλήρου από πολίτες.

Το «New Shepard» είναι ένας πλήρως αυτόνομος πύραυλος-κάψουλα που δεν μπορεί να κυβερνηθεί από το εσωτερικό του διαστημικού οχήματος. Λειτουργεί πλήρως μέσω υπολογιστή και γι΄αυτό το λόγο δεν χρειαζόταν πιλότο.

Αντιθέτως, το Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον χρησιμοποίησε ένα διαστημικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο πιλότοι.

Το «New Shepard» κινήθηκε με ταχύτητα 3.540 χλμ. την ώρα σε ύψος περίπου 100 χλμ. στη λεγόμενη γραμμή Κάρμαν που έχει οριστεί από ένα διεθνές σώμα αεροναυπηγικής ότι οριοθετεί το σύνορο ανάμεσα στην ατμόσφαιρα της Γης και το διάστημα.

Η διαστημική κάψουλα προσγειώθηκε στη Γη με αλεξίπτωτα, για μια μαλακή προσγείωση με ταχύτητα 1,6 χλμ/ώρα στην έρημο του Τέξας. Μόλις το τετραμελές πλήρωμα πάτησε το πόδι του στη γη άνοιξε μία σαμπάνια για να το γιορτάσει.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

BINTEO: H Microsoft «ζωντάνεψε» τη Μόνα Λίζα και προκάλεσε χαμό
Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία της NASA με το Voyager 1
To TikTok περνάει στην αντεπίθεση-Επικαλείται την πρώτη τροπολογία και ετοιμάζεται για μάχη
Πώς έφτασαν οι ΗΠΑ στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok-Το παρασκήνιο του «Ψυχρού Πολέμου» με Κίνα
Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο που απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ
Τρεις Ρώσοι έκαναν ρεκόρ πέφτοντας με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα στον Βόρειο Πόλo (pics)
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-Eπιβεβαιώνει η NASA