Πέμπτη 25 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον Άρη έστειλε το Perseverance

  20/02/2021 15:02
Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον Άρη έστειλε το Perseverance

Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον Άρη έστειλε το Perseverance

  20/02/2021 15:02

Με πρωτόγνωρες εικόνες διοχετεύει τη Γη το διαστημικό ρόβερ της NASA Perseverance μετά την ασφαλή προσεδάφισή του στον κόκκινο πλανήτη.

Οι εικόνες προσφέρουν μια θέα που ποτέ κανείς δεν έχει ξαναδεί: πώς είναι να πατάει κανείς το έδαφος του Άρη.

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες των ιστορικών στιγμών 24 ώρες μετά την επιτυχή προσεδάφιση του διαστημικού ρόβερ στην επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη».

Η πρώτη εικόνα που κοινοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της NASA την Παρασκευή χαρακτηρίστηκε ως «συναρπαστική» για την ομάδα που την έλαβε. Δείχνει το ρόβερ κοντά στην επιφάνεια του Άρη κατά την άφιξη, την κατάβαση και την προσγείωση. Μια κάμερα επάνω στο διαστημικό σκάφος απαθανάτισε την προοπτική, κάτι που δεν ήταν δυνατό σε προηγούμενες αποστολές.

Άλλη εικόνα δείχνει πέτρες διασκορπισμένες σε όλη την επίπεδη επιφάνεια του χώρου προσγείωσης στον κρατήρα Jezero, αλλά είναι μικρές σε σύγκριση με τους μεγάλους τροχούς του ρόβερ.

Μάλιστα, ο λογαριασμός του Persi (χαϊδευτικό του Perseverance στο Twitter) διοχετεύει με επιπλέον πληροφορίες όσους παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την ιστορική προσεδάφιση:

«Ένας ανοικτός ορίζοντας, με τόσα να εξερευνήσει κανείς. Ανυπομονώ να προχωρήσω», «γράφει» το διαστημικό όχημα.

Ένα άλλο tweet διαβάζουμε:, «Λατρεύω τα βράχια. Κοίτα αυτά ακριβώς δίπλα στον τροχό μου. Είναι ηφαιστειακά ή ιζηματογενή; Ποια ιστορία λένε; Ανυπομονώ να το μάθω».

Το Perseverance είναι εξοπλισμένο με 25 κάμερες και δύο μικρόφωνα. Το επιτελείο της NASA εργάζεται πυρετωδώς για να γίνει επεξεργασία των φωτογραφιών που στέλνει το Perseverance, το οποίο βρίσκεται κοντά στο αρχαίο δέλτα ποταμού.

Η NASA υποσχέθηκε ότι θα δημοσιεύσει και άλλες φωτογραφίες της επιχείρησης και ίσως και ήχο που καταγράφηκε την ώρα της προσεδάφισης.

Προς το παρόν θα μείνει στο σημείο όπου προσεδαφίστηκε και θα ξεκινήσει την πορεία του προς την αρχαία λίμνη σε μία τουλάχιστον εβδομάδα.

Πηγή: cnn.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας