«Πιθανή ακόμη και στα μέσα Δεκεμβρίου η έγκριση του εμβολίου της Pfizer»

Μετά την ανακοίνωση για την αποτελεσματικότητα της τάξεως του 95%, ακόμη μια θετική είδηση για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech βλέπει το φως της δημοσιότητας.
 
«Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές θα μπορούσαν να εγκρίνουν το πειραματικό εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά της νόσου COVID-19 από τα μέσα Δεκεμβρίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας, μετά τη δημοσιοποίηση των θετικών αποτελεσμάτων στις δοκιμές του εμβολίου.
 
Μιλώντας στο Reuters TV, ο διευθύνων σύμβουλος Ουγούρ Σαχίν είπε ότι αν όλα πάνε καλά, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θα μπορούσε να δώσει έγκριση για την επείγουσα χρήση του προς τα τέλη του πρώτου δεκαπενθήμερου του Δεκεμβρίου ή νωρίς στο δεύτερο δεκαπενθήμερο.
 
Η υπό προϋποθέσεις έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να επιτευχθεί στο δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου, πρόσθεσε.
 
«Θα εξαρτηθεί από τα αιτήματα που θα λάβουμε και εάν όλες οι προϋποθέσεις πληρούνται», είπε ο Ουγούρ Σαχίν.
 
Νωρίτερα, οι δύο εταίροι δημοσίευσαν αποτελέσματα δοκιμών βάσει των οποίων το εμβόλιό τους έχει αποτελεσματικότητα 95% σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και δεν εκδηλώνει σοβαρές παρενέργειες.
 
Η Moderna δημοσίευσε τη Δευτέρα προκαταρκτικά στοιχεία για το εμβόλιό της βάσει των οποίων είναι κατά 94,5% αποτελεσματικό. Η AstraZeneca, που εργάζεται σε ένα εμβόλιο με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αναμένεται να δημοσιεύει αποτελέσματα από τις μαζικές δοκιμές της πριν από το τέλος του έτους.
 
«Δεν αναμένω μια κατάσταση ανταγωνισμού τους πρώτους εννέα μήνες, διότι κάθε δόση ενός εγκεκριμένου εμβολίου τα οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να προμηθεύσει είναι ευπρόσδεκτη και πιθανόν θα χρησιμοποιηθεί».
 
«Οι πρώτες πέντε, οκτώ εταιρείες (που θα κερδίσουν την έγκριση) δεν θα σταθούν εμπόδιο η μία στην άλλη… Υποθέτω ότι δεν θα γίνει πριν από τα μέσα του 2021 που κάθε εμβόλιο θα πρέπει να ξεχωρίσει με ένα συγκεκριμένο προφίλ», σημείωσε ο Σαχίν.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Οι άνθρωποι μεταδίδουν περισσότερους ιούς στα ζώα από ό,τι το αντίστροφο
Το αγαπημένο οικοσύστημα της Apple τη βάζει σε μπελάδες
Επιστήμονες αναπτύσσουν πειραματικό χάπι γυμναστικής
Μειώθηκαν οι συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας, αυξήθηκαν οι χρήστες κινητής το 2023
Ένα νέο αστέρι θα κάνει την εμφάνισή του στον ουρανό-Συμβαίνει κάθε 79 χρόνια
To Facebook επαναφέρει το κλασικό «Poke»-Όλες οι λεπτομέρειες
Δεύτερη χώρα σε ποσοστό χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης η Κύπρος στην ΕΕ
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Δανέζος σεφ έθεσε ως στοίχημα για το 2025 να ετοιμάσει γαστρονομικό γεύμα στη στρατόσφαιρα
ΒΙΝΤΕΟ: Καταστράφηκε εισερχόμενος στην ατμόσφαιρα ο πύραυλος Starship