Παρασκευή 7 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Λιγκουίνι με σπανάκι και ταχίνι

  02/09/2022 06:09
Λιγκουίνι με σπανάκι και ταχίνι

Λιγκουίνι με σπανάκι και ταχίνι

  02/09/2022 06:09

Ένας εναλλακτικός συνδυασμός! Συνταγή από: Μαρίνα Παντελίδου

ΥΛΙΚΑ
  • 50 γρ. λάδι καρύδας
  • 60 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 γρ. πράσο, κομμένο στη μέση
  • 150 γρ. καρότα κομμένα στα 3
  • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο κομμένο στη μέση
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1200 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. πάστα ζωμού λαχανικών
  • 1 /2 κ.γλ. αλάτι
  • 320 γρ. λιγκουίνι
  • 50 γρ. ταχίνι
  • 3 κ.σ. αμύγδαλα, ασπρισμένα, καβουρδισμένα, κομμένα στη μέση

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πυρίμαχο σκεύος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 50 γρ. λάδι καρύδας, 60 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση, 1 σκελίδα σκόρδο, 30 γρ. πράσο, κομμένο στη μέση και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε 150 γρ. καρότα, κομμένα στα 3 και κόψτε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 4

Σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Προσθέστε 300 γρ. σπανάκι, κομμένο στη μέση, πιέστε με τη σπάτουλα προς τα κάτω, βάλτε 2 πρέζες αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και μαγειρέψτε για 4 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και διατηρήστε ζεστό.

Βήμα 6

Προσθέστε 1200 γρ. νερό στον κάδο, 1 κουταλάκι πάστα ζωμού λαχανικών, 1 /2 κουταλάκι αλάτι και βράστε 8-10 λεπτά/100°C/ ταχύτητα 1.

Βήμα 7

Προσθέστε από το άνοιγμα της μεζούρας 320 γρ. λιγκουίνι και ρυθμίστε όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία/αντίστροφη κίνηση/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 8

Προσθέστε 50 γρ. ταχίνι, ανακατέψτε με τη βοήθεια της σπάτουλας και σουρώστε τα λιγκουίνι στο βαθύ δίσκο του Varoma. Μεταφέρετε τα λιγκουίνι με την ταχίνι, στο πυρίμαχο σκεύος με το σπανάκι, αναμείξτε ελαφρά με τη σπάτουλα και γαρνίρετε με αμύγδαλα, ασπρισμένα, καβουρδισμένα, κομμένα στη μέση. Σερβίρεται ζεστά.

Παραλλαγή

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι καρύδας και την ταχίνι με ελαιόλαδο.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας