Vegan παγωτό ινδοκάρυδο

Θεσπέσιο παγωτό!  

ΥΛΙΚΑ
  • 100 γρ. ινδοκάρυδο, αποξηραμένο
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 400 γρ. κρέμα καρύδας
  • 230 γρ. γιαούρτι καρύδας
  • 1 κ.γλ. ροδόσταγμα (προαιρετικά)
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • παγοθήκες σιλικόνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. ινδοκάρυδο, αποξηραμένο, 80 γρ. καστανή ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Τοποθετήστε το χτυπητήρι στη θέση του. Βάλτε στον κάδο 400 γρ. κρέμα καρύδας, 230 γρ. γιαούρτι καρύδας, 1 κουταλάκι ροδόσταγμα, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 3.

Βήμα 3

Αφαιρέστε το χτυπητήρι και προσθέστε στον κάδο το αλεσμένο ινδοκάρυδο με τη ζάχαρη, που αφήσατε στην άκρη. Ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το μείγμα σε παγοθήκες σιλικόνης, για τουλάχιστον 10 ώρες.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο τα παγάκια παγωτού καρύδας και αναμείξτε 1 λεπτό 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9 με τη βοήθεια της σπάτουλας. Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε στην κατάψυξη.

Συμβουλή

Μπορείτε να γαρνίρετε με chocolate chips μαύρης σοκολάτας ή νιφάδες αποξηραμένου ινδοκάρυδου.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι