Κρέμα με άλειμμα φουντουκιού

Γεύση ρετρό! Συνταγή από: Ελένη Λαζαρού

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ . φουντούκια καβουρδισμένα, ξεφλουδισμένα
  • 3 φακελάκια dream topping
  • 700 γρ. γάλα παγωμένο
  • 400 γρ. άλειμμα φουντουκιού
  • 2 1 /2 κουτιά μπισκότα, τύπου morning coffee
  • 10-15 γρ. κονιάκ Maltesers για γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • κουτάλι
  • πυρίμαχο σκεύος 39x23 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα, ξεφλουδισμένα και αλέστε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε τα φουντούκια σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 3 φακελάκια dream topping, 550 γρ. γάλα, παγωμένο και ανακατέψτε 2 λεπτά/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Προσθέστε στον κάδο 400 γρ. άλειμμα φουντουκιού και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5, με τη βοήθεια της σπάτουλας, αν χρειαστεί.

Βήμα 4

Σε ένα μπολ, αναμείξτε, με κουτάλι, 150 γρ. γάλα, παγωμένο και 10-15 γρ. κονιάκ. Πάρτε ένα-ένα τα μπισκότα, βουτήξτε τα μέσα στο γάλα και το κονιάκ και, στη συνέχεια, βάλτε τα, το ένα δίπλα στο άλλο, στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους 39x23 εκ. Πάνω από τα μπισκότα βάλτε μια στρώση από την κρέμα που ετοιμάσατε και από πάνω μια στρώση από τα φουντούκια, που αφήσατε στην άκρη. Επαναλάβετε τη διαδικασία, ακόμη δύο φορές, έτσι ώστε η τελευταία στρώση να είναι κρέμα.

Βήμα 5

Γαρνίρετε την κρέμα με τις maltesers και βάλτε τη στο ψυγείο. Σερβίρεται παγωμένη.

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι