Εύκολα παγωτίνια

Παγωμένη απόλαυση!  

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα, καβουρδισμένα ή 150 γρ. φουντούκια, ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα
  • 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, με τουλάχιστον
  • 30% λιπαρά
  • 300 γρ. γάλα ημιάπαχο
  • 315 γρ. μαύρη σοκολάτα, 70% κακάο, σε κομμάτια

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • φόρμα για παγωτά σε ξυλάκι
  • κανάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. αμύγδαλα και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, αφαιρέστε 3 κουταλιές (30 γρ.) και μεταφέρετε σε ξεχωριστό μπολ.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα, 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 300 γρ. γάλα ημιάπαχο και ζεστάνετε, χωρίς τη μεζούρα, 4 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 3

Αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 4

Προσθέστε στον κάδο, το μπολ με την περισσότερη ποσότητα από αμύγδαλα (περίπου 70 γρ.) και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 3. Γεμίστε με το μείγμα, 6 φόρμες για παγωτό σε ξυλάκι (χωρητικότητας περίπου 80 ml το καθένα) και μεταφέρετε στον καταψύκτη για τουλάχιστον 8 ώρες.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. μαύρη σοκολάτα, 70% κακάο, σε κομμάτια και αλέστε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.

Βήμα 6

Στη συνέχεια, λιώστε 6 λεπτά/45°C/ταχύτητα 1.5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 7

Προσθέστε τα 30 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα, που αφήσατε στην άκρη, τα υπόλοιπα 65 γρ. μαύρη σοκολάτα, 70% κακάο, σε κομμάτια και αναμείξτε 5 λεπτά/37°C/ταχύτητα 1.5. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο ποτήρι ή κανάτα και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 8

Ξεφορμάρετε τα παγωτά (αν χρειάζεται, περάστε τη φόρμα κάτω από χλιαρό νερό για λίγα δευτερόλεπτα για να βγουν πιο εύκολα). Βουτήξτε κάθε ξυλάκι στη λιωμένη σοκολάτα με τους ξηρούς καρπούς, κρατήστε για λίγα δευτερόλεπτα, μεταφέρετε πίσω στις φόρμες για παγωτό σε ξυλάκι και βάλτε πίσω στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Βήμα 9

Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε στο ψυγείο.

Παραλλαγές

– Στο βήμα 1 αντικαταστήστε τα 150 γρ. αμύγδαλα ή φουντούκια με 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης και στο βήμα 5 αντικαταστήστε τα 250 γρ. κουβερτούρας με 250 γρ. άσπρη σοκολάτα για μια διαφορετική εκδοχή.

– Μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου ξηρούς καρπούς.

– Αν θέλετε, εκτός από ξηρούς καρπούς, μπορείτε να προσθέσετε ή να αντικαταστήσετε τους ξηρούς καρπούς με 100 γρ. κατεψυγμένα φρούτα της αρεσκείας σας.

– Για μια πιο εύκολη εκδοχή μπορείτε να μην προχωρήσετε με την επικάλυψη και να τελειώσετε τη συνταγή στο βήμα 4

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι