Σαλάτα με κινόα, ρεβύθια και γλυκοπατάτα σε ντρέσσινγκ με ταχίνι

Καλοκαιρινή και χορταστική!

ΥΛΙΚΑ

Ντρέσσινγκ με ταχίνι

  • 50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 80 γρ. ταχίνι (αχτύπητο)
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. χυμό λεμονιού
  • 20 γρ. νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.γλ. μέλι
  • 1/2 κ.γλ. αποξηραμμένο δυόσμο
  • 1 πρέζα αλεσμένη πάπρικα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Σαλάτα

  • 100 γρ. κόκκινο κραμπί, σε κομμάτια
  • 50 γρ. κρεμμύδι
  • 4-5 κλωνάρια μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • Κινόα, ρεβύθια και γλυκοπατάτα
  • 200 γρ. κινόα
  • 400 γρ. νερό
  • 1/2 κ.γλ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών,
  • 1 κονσέρβα ρεθύθια (στραγγισμένα)
  • 40 γρ. σταφίδες
  • 200 γρ. γλυκοπατάτα, σε κυβάκια 1 εκ.

Συναρμολόγηση

  • 1 αβοκάντο, σε φέτες
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 50 γρ. γλυστιρίδα (μόνο τα φύλλα)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • βαθουλή πιατέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ντρέσσιγνκ με ταχίνι

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 80 γρ. ταχίνι, 40 γρ. ελαιόλαδο, 50 γρ. χυμό λεμονιού, 20 γρ. νερό, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κουταλάκια μέλι, 1 /2 κουταλάκι αποξηραμένο δυόσμο, 1 πρέζα αλεσμένη πάπρικα, 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και πολτοποιήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί. Ξεπλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Σαλάτα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. κόκκινο κραμπί σε κομμάτια, 50 γρ. κρεμμύδι, τα φύλλα από 4-5 κλωνάρια μαϊντανό και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Κινόα, ρεβύθια και γλυκοπατάτα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. κινόα, 400 γρ. νερό και 1 /2 κουταλάκι σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και βάλτε μέσα τα στραγγισμένα ρεβίθια και 40 γρ. σταφίδες.Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, ζυγίστε μέσα 200 γρ. γλυκοπατάτα, σε κυβάκια 1 εκ. και μαγειρέψτε στον ατμό 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma και το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας και αφήστε στην άκρη για τουλάχιστον 5 λεπτά να κρυώσει, πριν τη συναρμολόγηση.

Συναρμολόγηση

Βήμα 1

Μεταφέρετε το κινόα από τον κάδο σε μια βαθουλή πιατέλα. Προσθέστε τα ρεβύθια με τις σταφίδες από το καλαθάκι, τις γλυκοπατάτες από το Varoma, την ψιλοκομμένη σαλάτα που αφήσατε στην άκρη, 1 αβοκάντο σε φέτες, τοποθετήστε την πιατέλα στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, 50 γρ. φύλλα γλυστιρίδας, το ντρέσσιγνκ με ταχίνι που αφήσατε στο ψυγείο, ανακατέψτε ελαφρά και σερβίρετε αμέσως

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι