Αμυγδαλοβούτυρο

Ένα άλειμμα όλο γεύση! Συνταγή από: Μαρκέλλα Χατζηιωσήφ

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. αμύγδαλα, αλάτισμένα ή μη, ξεφλουδισμένα, καβουρδίσμενα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αποστειρωμένο βαζάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 350 γρ. αμύγδαλα αλατισμένα ή μη, καβουρδισμένα και ζεστάνετε 5 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, αλέστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 3

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και αλέστε ξανά 1 λεπτό/ταχύτητα 6.

Βήμα 4

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και αλέστε ξανά 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 5

Αν το προτιμάτε πιο λείο ή δεν έχει ακόμα κατεβάσει το λάδι του, επαναλάβετε μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μεταφέρετε σε αποστειρωμένο βαζάκι και διατηρήστε σε στεγνό και δροσερό μέρος μέχρι να χρειαστεί.

Συμβουλή

Όταν χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά, διατηρήστε στο ψυγείο.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι