Muffins με μέλι και κακάο

Γλυκά και νόστιμα! Συνταγή από: Σταυρούλα Σταύρου

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 150 γρ. γάλα καρύδας
  • 120 γρ. μέλι
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. κακάο
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 20 γρ. αμύγδαλα φιλέ

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • φόρμα για μάφινς (με 12 κυψέλες)
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C, αέρα. Ετοιμάστε 12 φορμάκια για muffins και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 125 γρ. ηλιανθέλαιο, 150 γρ. γάλα καρύδας, 120 γρ. μέλι, 20 γρ. ζάχαρη και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 3.

Βήμα 2

Προσθέστε 220 γρ. αλεύρι, 40 γρ. κακάο, 2 κουταλάκια baking powder, 10 γρ. αμύγδαλα φιλέ και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το μείγμα στα 12 φορμάκια που έχετε ετοιμάσει και πασπαλίστε με τα υπόλοιπα 10 γρ. αμύγδαλα. Ψήστε για 20-22 λεπτά (180°C) ή μέχρι να βγει καθαρό, ένα ξυλάκι για σουβλάκι ,που έχετε βυθίσει στο κέντρο ενός από τα muffins. Αφήστε μέσα στη φόρμα να κρυώσουν για 5 λεπτά και, στη συνέχεια, μεταφέρετε σε σχάρα και αφήστε να κρυώσουν εντελώς. Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε σε αεροστεγές δοχείο.

Συμβουλή

Μπορείτε να γαρνίρετε τα muffins με λίγο μέλι, προτού σερβίρετε.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι