Cinnamon rolls

Φτιάχνονται εύκολα! Συνταγή από: Ηλιάνα Σοφοκλέους  

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γάλα, πλήρες
  • 30 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 100 γρ. νερό
  • 2 αυγά
  • 625 γρ. αλεύρι
  • 4 κ.γλ. ξηρή μαγιά, (15 γρ.)
  • 2 κ.γλ. αλάτι

Γέμιση

  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. μαύρη, μαλακή ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. κανέλα

Γλάσο

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. μαργαρίνη
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας
  • 1 κ.σ. μέλι

Συναρμολόγηση

Λίγο αλεύρι για αλεύρωμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πλαστική μεμβράνη
  • στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ.
  • αντικολλητικό χαρτί
  • μαχαίρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο τα 100 γρ. μαργαρίνη και λιώστε 2 λεπτά/100°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 2

Προσθέστε 150 γρ. ζάχαρη, 200 γρ. γάλα, 30 γρ. ηλιανθέλαιο, 100 γρ. νερό, 2 αυγά και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 3

Προσθέστε 625 γρ. αλεύρι, 15 γρ. μαγιά, 2 κουταλάκια αλάτι και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη, για περίπου 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσει και μεταφέρετε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.

Γέμιση

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 125 γρ. μαργαρίνη και λιώστε 2 λεπτά/100°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 2

Προσθέστε 130 γρ. ζάχαρη, 150 γρ. μαύρη ζάχαρη, 2 κουταλάκια κανέλα και λιώστε 2 λεπτά/50°C/ταχύτητα 3

Συναρμολόγηση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Λαδώστε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. και καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Ανοίξτε ένα μεγάλο φύλλο, ορθογώνιο, 80x40 εκ. σε πολύ καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώστε τη γέμιση παντού, αφήνοντας κενό 2 εκ. περιμετρικά της ζύμης. Αλευρώστε καλά τα χέρια σας και τυλίξτε σε ρολό. Κόψτε τις άκριες και κόψτε σε 16 ίσα κομμάτια, με τη βοήθεια ενός αλευρωμένου μαχαιριού, ξεκινώντας από τη μέση του ρολού. Μεταφέρετε στο ταψί που έχετε ετοιμάσει, ώστε να εφάπτονται ελαφρά μεταξύ τους. Αφήστε τα ρολά να φουσκώσουν περίπου 45 λεπτά.

Βήμα 3

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (160°C) για 35-40 λεπτά. Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το γλάσο.

Γλάσο

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. ζάχαρη και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Προσθέστε 130 γρ.τυρί κρέμα, 60 γρ. μαργαρίνη, 1 κουταλάκι ζάχαρη βανίλιας, 1 κουταλιά μέλι και αναμείξτε 2 λεπτά/ταχύτητα

4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη, μέχρι να ψηθούν τα ρολά.

Βήμα 3

Περιχύστε το γλάσο στα ρολά κανέλας και σερβίρετε ζεστά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Φτιάξτε τη ζύμη από την προηγούμενη μέρα

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι