Πατατοσαλάτα

Κλασική αξία! Συνταγή από σεφ Σάββα Μαππούρα.  

ΥΛΙΚΑ

Ντρέσιγκ

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 γρ. μουστάρδα
  • 1 πρέζα αλάτι, ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 1 πρέζα πιπέρι, ή ανάλογα με τις προτιμήσεις

Αποφλοίωση

  • 800 γρ. φρέσκΙες, μικρές πατάτες, κομμένες στη μέση (πάχους περίπου 5 εκ.)
  • 600 γρ. νερό

Μαγείρεμα

  • 1200 γρ. νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

Συναρμολόγηση

  • 10 γρ. φύλλα σέλινου
  • 10 γρ. φρέσκο κρέμμυδι, σε μικρά κομμάτια
  • 15 γρ. κάπαρη, στραγγισμένη

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • κάλυμμα μαχαιριών / αποφλοιωτής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ντρέσιγκ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 50 γρ. ελαιόλαδο, 3 γρ. μουστάρδα, 15 γρ. ξύδι και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη.

Ξεφλούδισμα

Βήμα 1

Τοποθετήστε τον αποφλοιωτή και πιέστε ελαφρώς προς τα κάτω για να ασφαλίσει στη θέση του. Βάλτε στον κάδο 800 γρ. πατάτες, 600 γρ. νερό, και ρυθμίστε αποφλοιωτής/4 λεπτά. Σουρώστε τις πατάτες με το Varoma, ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό και αφήστε στην άκρη, μέσα στο Varoma, να στραγγίσουν. Αφαιρέστε τον αποφλοιωτή. Αδειάστε τον κάδο. Ξεπλύνετε τον κάδο.

Μαγείρεμα

Βήμα 1

Τοποθετήστε το κάλυμμα μαχαιριών και πιέστε ελαφρώς προς τα κάτω για να ασφαλίσει στη θέση του. Βάλτε στον κάδο τις στραγγισμένες πατάτες, 1200 γρ. νερό, πρέζα αλάτι (το νερό να μην ξεπερνά την ένδειξη MAX) και ρυθμίστε Slow Cook/30 λεπτά/98°C. Σουρώστε τις μαγειρεμένες πατάτες με το Varoma και μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Συναρμολόγηση

Βήμα 1

Πιέστε τις πατάτες με ένα πιρούνι ελαφρά για να λιώσουν λίγο. Περιχύστε με το ντρέσιγκ, που αφήσατε στην άκρη, ενώ οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 10 γρ. φύλλα σέλινου, 10 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο και κόψτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 3

Μεταφέρετε στο μπολ με τις πατάτες, που αφήσατε στην άκρη, προσθέστε 15 γρ. κάπαρη, κουτρούβι και αναμείξτε ελαφρά με τη σπάτουλα. Σερβίρετε τη σαλάτα ζεστή ή κρύα.

Παραλλαγές

Αν θα χρησιμοποιήσετε το TM5:

1. Για το ξεφλούδισμα, τοποθετήστε το κάλυμμα μαχαιριών/αποφλοιωτή και ρυθμίστε κανονική κίνηση/ταχύτητα 4.

2. Για το μαγείρεμα ρυθμίστε αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι