Snickers cheesecake

Ακαταμάχητη γεύση! Συνταγή από: Ιωάννα Χριστοδούλου

ΥΛΙΚΑ

  • 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 70%κακάο, σε κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο, ανάλατο, σε κομμάτια
  • 300 γρ. μπισκότα digestive, σε κομμάτια
  • 200 γρ. σοκολάτες, snickers, σε κομμάτια
  • 100 γρ. άλειμμα σοκολάτας-πραλίνας
  • 200 γρ. γάλα
  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 250 γρ. κρέμα συμπυκνωμένη
  • 300 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής, 30% λιπαρά
  • 200 γρ. τυρί κρέμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • στεφάνι 28 εκ.
  • στρογγυλή πιατέλα
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Μεταφέρετε ένα στεφάνι 28 εκ. σε μια στρογγυλή πιατέλα. Βάλτε στον κάδο 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 2

Προσθέστε στον κάδο 100 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια και λιώστε 3 λεπτά/60°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 3

Προσθέστε στον κάδο 300 γρ. μπισκότα digestive, σε κομμάτια και ρυθμίστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το μείγμα στην πιατέλα με το στεφάνι, που αφήσατε στην άκρη και απλώστε, με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. σοκολάτες snickers, σε κομμάτια και ρυθμίστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε τις σοκολάτες σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 6

Βάλτε στον κάδο τα υπόλοιπα 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 7

Προσθέστε 100 γρ. άλειμμα σοκολάτας-πραλίνα, 100 γρ. γάλα, 100 γρ. φυστικοβούτυρο και λιώστε 3 λεπτά/60°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε το μείγμα στο μπολ με τις σοκολάτες, που αφήσατε στην άκρη.

Βήμα 8

Τοποθετήστε το χτυπητήρι στον κάδο. Βάλτε στον κάδο 250 γρ. κρέμα συμπυκνωμένη, τα υπόλοιπα 100 γρ. γάλα και ανακατέψτε για 1 λεπτό 30 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ ταχύτητα 3,5.

Βήμα 9

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας και ανακατέψτε 1 λεπτό/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3,5.

Βήμα 10

Προσθέστε 300 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής, 200 γρ. τυρί κρέμα και ανακατέψτε 2 λεπτά/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3,5.

Βήμα 11

Μεταφέρετε το μείγμα στο μπολ με τις σοκολάτες, που αφήσατε στην άκρη και ανακατέψτε με τη σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Απλώστε το πάνω από τη βάση.

Βήμα 12

Κόψτε, με το μαχαίρι, σε κομμάτια, τα υπόλοιπα 50 γρ. σοκολάτα snickers και γαρνίρετε το cheesecake. Μεταφέρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Αφαιρέστε το στεφάνι και σερβίρετε αμέσως.

Παραλλαγή

Το γλυκό μπορεί να σερβιριστεί και σε ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι