Fajitas

Έθνικ απόλαυση! Συνταγή από: Aγγέλα Βενιζέλου

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες
  • 5 εκ. 600 γρ. χρωματιστές πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες 5 εκ.
  • 1100 γρ. νερό
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 φακελάκια σκόνη fajitas (70 γρ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Μεταφέρετε στο βαθύ δίσκο του Varoma 600 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες 5 εκ. και στον ξέβαθο δίσκο 600 γρ. χρωματιστές πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες 5 εκ. και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 1000 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma στην θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε στην άκρη. Αδειάστε το νερό από τον κάδο. Βάλτε στον κάδο 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4, 2 σκελίδες σκόρδο, 40 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 6.

Βήμα 4

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 5

Τοποθετήστε το χτυπητήρι, προσθέστε το κοτόπουλο και τις πιπεριές, που αφήσατε στην άκρη, τα υπόλοιπα 100 γρ. νερό, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Βήμα 6

Αφαιρέστε το χτυπητήρι, προσθέστε 2 φακελάκια σκόνη fajitas (70 γρ.), ανακατέψτε με τη σπάτουλα και μαγειρέψτε ακόμα 5 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Βήμα 7

Σερβίρετε με Μεξικάνικες πίτες και ρύζι.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι