Σουφλέ με 3 τυριά και λούντζα

Δεν το χορταίνεις! Συνταγή από: Μαρία Χατζηγεωργίου

ΥΛΙΚΑ

μαργαρίνη για το βουτύρωμα

100 γρ. τυρί ένταμ, σε κομμάτια

100 γρ. τυρί έμενταλ, σε κομμάτια

50 γρ. χαλλούμι ή τυρί φέτα, σε κομμάτια 3 εκ.

6-8 φέτες λούντζα

4 μεγάλα αυγά

800 γρ. γάλα

30 γρ. αλεύρι

12-14 φέτες ψωμί για τοστ, χωρίς την κόρα

ρίγανη, αποξηραμένη, για γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

αντικολλητικό ταψί 26 εκ.

μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Βουτυρώστε τη βάση και τα τοιχώματα στο αντικολλητικό ταψί 26 εκ. και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. τυρί ένταμ, σε κομμάτια, 100 γρ. τυρί έμενταλ, σε κομμάτια, 50 γρ. χαλλούμι, σε κομμάτια 3 εκ. και αλέστε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 3

Προσθέστε 8 φέτες λούντζα και αλέστε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 4 αυγά, 800 γρ. γάλα, 30 γρ. αλεύρι και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 5

Βουτυρώστε τις φέτες ψωμιού και τοποθετήστε 6 από αυτές στη βάση του σκεύους, ή όσες χρειάζονται για να καλυφθεί. Καλύψτε με το μείγμα τυριών, τις φέτες ψωμί και στη συνέχεια, τοποθετήστε από πάνω ακόμα 6 φέτες ψωμί. Καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα τυριών και περιχύστε με το μείγμα αυγών που αφήσατε στον κάδο.

Βήμα 6

Βάλτε στον κάδο τις κόρες ψωμιού που έχουν απομείνει, τη ρίγανη και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Γαρνίρετε ομοιόμορφα το σουφλέ.

Βήμα 7

Ψήστε για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (190°C). Σερβίρετε αμέσως.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι