Καλό πράμα

Αγαπημένο! Συνταγή από: Ελένη Λαζάρου

ΥΛΙΚΑ

  • Σιρόπι
  • 650 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. νερό
  • 2 φέτες πορτοκάλι ,με τη φλούδα
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Καλό πράμα

  • 200 γρ. (1 μέτριο) πορτοκάλι με τη φλούδα
  • 170 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
  • 1/5 κ.γλ. μαστίχα αλεσμένη
  • 5 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 500 γρ. σιμιγδάλι
  • 3 κ.γλ. baking powder
  • 20 ασπρισμένα αμύγδαλα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πυρίμαχο σκεύος 34x23 εκ.
  • κανάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σιρόπι

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 650 γρ. ζάχαρη, 600 γρ. νερό, 2 φέτες πορτοκάλι, με την φλούδα, 1 ξυλάκι κανέλας και ρυθμίστε 20 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε το σιρόπι σε μια κανάτα και αφήστε να κρυώσει. Καλό πράμα Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. πορτοκάλι, με τη φλούδα του, χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε τέσσερα κομμάτια, και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 3

Προσθέστε 170 γρ. λάδι, 100 γρ. ζάχαρη, 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας, 1/5 κουταλάκι μαστίχα, αλεσμένη, 5 αυγά και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Προσθέστε 200 γρ. γιαούρτι και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 5

Προσθέστε 500 γρ. σιμιγδάλι, 3 κουταλάκια baking powder και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/αντίστροφη μέτρηση/ταχύτητα 4.

Βήμα 6

Αδειάστε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος μεγέθους 34x23 εκ. και χαράξτε ώστε να χωριστεί το γλυκό σε 20 κομμάτια. Πάνω από κάθε κομμάτι διακοσμήστε με 1 ασπρισμένο αμύγδαλο.

Βήμα 7

Ψήστε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.

Βήμα 8

Περιχύστε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό. Αφήστε να κρυώσει προτού το σερβίρετε.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι